andre59 14.09.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Jedna istotna uwaga.Przykręcając płyty g-k akumulator rozładuje się w ciągu 1-1,5 godziny. Ładowanie trwa ok. 3 godziny.Tak więc jedną wkrętarką, nawet z dwoma akumulatorami, nie da rady utrzymać takiego tempa pracy jak przy korzystaniu z wkrętarki sieciowej.W tej sytuacji jedyną zaletą akumulatorówki jest brak przewodów elektrycznych plączących się pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 14.09.2005 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 W tej sytuacji jedyną zaletą akumulatorówki jest brak przewodów elektrycznych plączących się pod nogami O to właśnie chodzi, ponieważ w momencie przykręcania płyty są sytuacje, że nie można uzyć podnośnika i trzyma ją dwóch ludzi, a trzeci się śpieszy żeby przykręcić, a wtedy właśnie dziwnym trafem zaplącze mu się przewód, a to wokół nóg, a to wokół rusztowania itp, a trzymającym mdleją ręce. Pomyslałem więc żeby stabilizować płytę kilkoma wkrętami akumulatorowką, a później któryś z nich weźmie sieciówkę i będzie jechał taśmowo całe pomieszczenie. Myślę o czymś takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63453486 Co Wy na to? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 14.09.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witam, Polecam Einhella Bavaria 18V z dwoma akumulatorami. Zrobiłem tą wkrętarką całe poddasze w K-G, wkręcałem nią sporo dybli stalowych przy budowaniu balustrady, wieciłem nią w cegle widią (nie ma udaru ale jakoś szło a prądu nie było pod ręką). Używam też do odkręcania i dokręcania śrub - ma spory moment obrotowy.Reasumując za 50% ceny zielonego Bosha kupiłem świetną wkrętarkę, z której jestem bardzo zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 15.09.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Mam "firmowego" PEGASUSA ( ) z aku 12V. A ja - równie "firmowy" Topex 14.4V, kupiony "aż" za 65 złotych. Używam dwa lata, głównie do bardzo licznych prac w drewnie. Działa, sprawdza się w 100%. Jako rzekł Rafałek: "Nawet jak mi teraz padnie to za te pieniądze warto było." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasio 20.09.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Jednym z podstawowych cech wkrętarki jest tak zwana zdolność wkręcania pod obciążeniem (moment obrotowy) wyrażany w Nm (newtonometry). Czym większa liczba tym mocniejsza wkrętarka i będzie można nią wkręcać większe śrubki bez wcześniejszego nawiercania w drewnie otworków. Do płyt K-G nie potrzeba jakiegoś siłacza więc prawie każda się nadaje.Profesjolane mają sprzegło (aby nie zrobić dziury wkrętem "taki stop" w płycie) ale to inna bajka cenowa. (makita, atlas copco). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.09.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Profesjolane mają sprzegło (aby nie zrobić dziury wkrętem "taki stop" w płycie) ale to inna bajka cenowa. (makita, atlas copco). Jeśli myślimy o tym samym to teraz większość ma takie sprzęgło. Możesz siłę na jakiej zadział regulować w zależności od materiału. To nie jakiś super wynalazek i mają go nawet najtańsze marketowe modele - nie wiem tylko czy wszystkie, ale te które oglądałem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 21.09.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dobrej firmy bo:sprawdzona12V bo:lekka2 akumulatory bo:zawsze sprawnaAkumulatory 2,6Ah do 3Ah bo:dłużej pracują(ale drogie)Np.Makita 6317D Zaglądnij na eBay lub Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts