jacekkkk 10.09.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 mogę kupić drzwi wejściowe drewniane bardzo ładny model z witrażem za 2200 (bez vatu) tylko zastanawia mnie czy 5 cm. grubości jest na tyle wystarczającą grubością aby trochę latek wytrzymały, będę wdzięczny szczególnie za opinie tych którzy takowe lub podobne mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 11.09.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Mam w domku wakacyjny drzwie wejsciowe, sosnowe grubosci 5 cm. Jak dla mnie taka grubosc jest wystarczająca ( drzwi sa całe z drewna ) bo dom jest uzywany tylko w lato ) Najwazniejsza jest ich własciwa impregnacja. Drzwi były robione przez stolarza wiec sam musiałem sie o to zatroszczyc. Ale sam wybierałem deski a nie były to pierwsze lepsze Sa on na ścianie południowej, a teren jest tak ukształtowany ze dodatkowo deszcz na nie zacina ( do tego stopnia ze w domu na podłodze potrafią sie pojawić plamy wody pod drzwiami ). Mają one 7 latek i poza farbą która troszkę wyblakła nic im nie jest. Malowałem je 2 razy pokostem ( 1 raz na goraco ) a na zewnatrzną warstwe, juz za bardzo nie pamietam nazwy, ale jakąś farbą do podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 11.09.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 mogę kupić drzwi wejściowe drewniane bardzo ładny model z witrażem za 2200 (bez vatu) tylko zastanawia mnie czy 5 cm. grubości jest na tyle wystarczającą grubością aby trochę latek wytrzymały, będę wdzięczny szczególnie za opinie tych którzy takowe lub podobne mają drzwi wewnetrzne sa robione w gr.38 do45mm skrzydlo zewnetrzne to grubosc55-68mm to co ci proponuja to cos posredniego i uwazam za b.duza kase. to co pisze dotyczy drewna klejonego to co ci proponuja moze byc w okleinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 11.09.2005 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 drzwi o których piszę są z drewna sosnowego klejonego w tym 2 cm. ocieplenia ze styropianu niższa cena (2200 zł.)wynika też z tego że jest to cena bez vatu jest to firma rodzinna jeden brat produkuje drugi sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 11.09.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 drzwi o których piszę są z drewna sosnowego klejonego w tym 2 cm. ocieplenia ze styropianu niższa cena (2200 zł.)wynika też z tego że jest to cena bez vatu jest to firma rodzinna jeden brat produkuje drugi sprzedaje grubosc 50mm minus20 steropian=30 to z czego sa płyciny chyba 2x 5mm sklejka jak na wejscówke do domu to stanowczo za mało poszukaj po innych wyglada ze zapłacisz za witraz czy choc on jest wbudowany w szybe zespolona masz tam jakis zamek listwowy czy na zwykły klucz plaski a moze zwykly zamek plus łucznik.Zobacz po firmach produkujacych drzwi po ile sprzedaja netto np.www. prosbud.com.pl lub innych na internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 19.09.2005 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 zamek jest listwowy 2 wkładki gerdy witraż wbudowany w szybę zespoloną gdybym wziął ten model o 1 cm. grubsze to byłyby droższe o 500 zł. sprzedawca zapewniał że jeśli drzwi będą zadaszone (u mnie tak jest) to nie będzie żadnych niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts