J_K_K 10.09.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Jest sobie komin z cegły + wkład ceramiczny 150 z miską na skropliny,itd. Chcę zamówić piec z zamkniętą komorą spalania, coby nie wychładzałpomieszczenia, w którym będzie też m. in. prysznic.A tu, instalator coś miesza, ze powinien byc wkład z nierdzewki(nie potrafił sprecyzować dlaczego nie może byc ten ceramiczny),a jak już to pobór powietrza też wyprowadzony ponad dach.Ciekawe dlaczego to niby nie może być: pobór przez ścianę, a spaliny przez ww. komin ?? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 10.09.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Bardzo dziwne przecziez pobor moze byc poprzez sciane a spaliny przez komin ceramiczny tak bedzie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.09.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Aha, to masz takiego instalatora, jakiego ja miałem BTW - my sobie zostawiliśmy pobór powietrza z wnętrza (zawsze można to zmienić), ponieważ oboje z Żoną palimy i to ssanie kotła nieźle wyciąga dym z papierochów. Przy tym obserwacja - nie ma aż takiego wychłodzenia pomieszczenia z tego powodu. A jest to łazienka i ma być ciepło. I jest. (Noo, uczciwie mówiąc, to mamy tam jeszcze wspomaganie w postaci podgrzewanej podłogi elektr.) Gdzieś w katalogu Junkersa są wyrysowane różne kombinacje przewodów spalinowo-powietrznych. Widziałem taką broszurę (jakiś poradnik instalatora coś takiego) na ten temat, jak znajdę to dam cynk. Można zaszaleć, a i instalatorowi udowodnić, że jezd gupi. Pozdrawiam - Cpt_Q (mądry po szkodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts