prosciu 11.09.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 sąsiad dzieli swoja działke na parcele od mojej strony chce zrobić drogę wiem juz od Was ze nie moge mu tego zabronic ale : 1. co z linią zabudowy na mojej działce do tej pory od sąsiada mogłem postawić budynki w odległości 3 metrów a teraz?2. czy ogrodzenie dalej bede mógł stawiac w granicy czy musze sie z nim odsunać?3. wiem ze na razie drtoga bedzie raczej wirtualna ale pewnie niedługo bo działki jeszcze nie podzielone ale w praktyce juz "sprzedane"4. co w przypadku gdy kiedyś wpadna na pomysł oddania drogi gminie -(wtedy na pewno 6 metrów od drogi linia zabudowy a co wtedy z np:istniejącym ogrodzeniem?) Jeśli sami nie wiecie podpowiedzcie do kogo sie z tym udac mam czas do czwartku wtedy wchodzi geodeta na wytyczanie granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 12.09.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 sąsiad dzieli swoja działke na parcele od mojej strony chce zrobić drogę wiem juz od Was ze nie moge mu tego zabronic ale : 1. co z linią zabudowy na mojej działce do tej pory od sąsiada mogłem postawić budynki w odległości 3 metrów a teraz? 2. czy ogrodzenie dalej bede mógł stawiac w granicy czy musze sie z nim odsunać? 3. wiem ze na razie drtoga bedzie raczej wirtualna ale pewnie niedługo bo działki jeszcze nie podzielone ale w praktyce juz "sprzedane" 4. co w przypadku gdy kiedyś wpadna na pomysł oddania drogi gminie -(wtedy na pewno 6 metrów od drogi linia zabudowy a co wtedy z np:istniejącym ogrodzeniem?) Jeśli sami nie wiecie podpowiedzcie do kogo sie z tym udac mam czas do czwartku wtedy wchodzi geodeta na wytyczanie granic. Geodeta powinien wiedziec takie rzeczy, zapytam rodzinnego geodety i pozniej napisze No Prosciu , kiedy ruszasz z budowa? bo ja juz mam prawie stan O naszej Tercji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 12.09.2005 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Najpierw miał byc dom potem dziecko Ponieważ przyjęcie planów się niemiłosiernie przeciągało postanowiliśmy zmienić kolejność co też uczyniliśmy wiec w tym roku tylko przyłącza, plany i ogródek a reszta na wiosnę troszkę mi przykro z tego powodu i strasznie mnie nosi. Ale w sumie dobrze wyszło bo zmieniamy właśnie układ budynków na działce z powodu drogi . Jak sie uda to bedę chciał od sąsiada uzyskać służebność drogi. Wtedy wjazd moze zrobimy z boku a dom postawimy lekkim skosem żeby nam sąsiedzi na ogródek nie zaglądali, a tylko podjazd i garaże będzie z drogi widać. Jak mi Janaro napisał i ma rację lepsza polna droga niz sasiad za płotem Od naczelnika wydziału z gminy wiem że na pewno nie będą chciali przejąć tej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 12.09.2005 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Najpierw miał byc dom potem dziecko Ponieważ przyjęcie planów się niemiłosiernie przeciągało postanowiliśmy zmienić kolejność co też uczyniliśmy wiec w tym roku tylko przyłącza, plany i ogródek a reszta na wiosnę troszkę mi przykro z tego powodu i strasznie mnie nosi. Ale w sumie dobrze wyszło bo zmieniamy właśnie układ budynków na działce z powodu drogi . Jak sie uda to bedę chciał od sąsiada uzyskać służebność drogi. Wtedy wjazd moze zrobimy z boku a dom postawimy lekkim skosem żeby nam sąsiedzi na ogródek nie zaglądali, a tylko podjazd i garaże będzie z drogi widać. Jak mi Janaro napisał i ma rację lepsza polna droga niz sasiad za płotem Od naczelnika wydziału z gminy wiem że na pewno nie będą chciali przejąć tej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 22.09.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 1. nic nie zmienia 2 w granicy 3. to nie jest pytanie 4. gmina nie jest zwykle zainteresowana ładowaniem kosztów w nie swoje a trzeba potem naprawiac, odpowiadać oświetlać itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts