Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacze Centralne firmy HUSKY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie córka sprawdziła poprawność wykonania instalacji centralnego odkurzacza wciągając skarpetę Odkurzacz działa a skarpeta do pralki

SUPER!!!

BEAM dał radę nawet skarpetce!!! :wink: 8) (niezły dobrze wykonał instalacje, żadne zadziorki na rurkach nie pozostały - instalator GODNY POLECENIA)

Pozdrawiam.

Paweł.001

Paweł dzięki to się nazywa pomoc jak post spadnie na drugą stronę to nawet konkurencja go podniesie

Co do skarpetki to każda jednostka dała by radę nawet ta z Castoramy ale jak zauważyłeś nie w tym rzecz ważna jest prawidłowo wykonana instalacja

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Nigdy nie mówiłem i nie pisałem że Beam to badziewie Jest to dobra firma choć uważam że Husky to wyższa półka

Beam-a zamontowałem sobie ponieważ w tamtych dawnych czasach takie jednostki instalowałem klientom więc zainstalowałem i sobie jestem z niego zadowolony ale montując jednostki firmy Husky widzę różnicę Jeszcze w ubiegłym roku jednostka centralna Husky była droższa od Beam-a o 1000 zł w tej chwili instaluję je ( Husky) w takiej cenie że nikt nie chce Beam-a tylko Husky ale jeśli ktoś chce Beam-a to proszę bardzo klient nasz pan

dzięki Niezły, jestem zdecydowany zamontować sobie oc. tylko właśnie jakiej firmy? Zastanawiam się między Beamem [zawsze to szwedzki elektrolux] a huskym [droższe bodajże amerykańskie :-? ]. Skoro twierdzisz że husky jest sporo lepszy to muszę to przemyśleć jeszcze raz, mam jeszcze sporo czasu tak więc luzik.

pozdrowionka

W czym problem robisz instalację z rur uniwersalnych (białych) i później na etapie wykończeniówki montujesz osprzęt firmy która odpowiada Ci w tej właśnie chwili Możesz trafić na jakąś promocję

Husky wystawił dla Owsiaka kompletną jednostkę za śmieszne pieniądze

• 2 weeks później...

Niezły,

mamy wreszcie zamontowane gniazda :D .

Nie obyło się bez kucia ścian, ale najważniejsze jest to, że wszystko jest oryginalne, jednostka hula, a my możemy wreszcie odkurzać:

Całość prezentuje się tak:

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/3327_348.ts1132658396000.jpg

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/3868_348.ts1139497458000.jpg

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/3871_348.ts1139497632000.jpg

Jeszcze raz dzięki serdeczne za szybką dostawę, a tych którzy się zastanawiają jaką jednostkę wybrać, gorąco namawiam na Husky.

Wszystko jest bardzo dobrej jakości, bardzo starannie wykonane i będzie nam zapewne długo służyć :) - gorąco polecam.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Gerion

Z tą marką spotkałem się jedynie na targach ale wygląda przyzwoicie kwestią jest tylko za ile możesz go mieć bo na stronie poza kilkoma wyrazami najlepszy i najnowocześniejszy w każdym zdaniu brak jakichkolwiek danych technicznych i danych o cenie

Gerion

Z tą marką spotkałem się jedynie na targach ale wygląda przyzwoicie kwestią jest tylko za ile możesz go mieć bo na stronie poza kilkoma wyrazami najlepszy i najnowocześniejszy w każdym zdaniu brak jakichkolwiek danych technicznych i danych o cenie

Fakt, to jest niezłe ;-)

A poważniej, to jednostki centralne do pow. około 200m2 oscylują w granicach 4-5 klocków. Sporo. Jak będe miał konkretną wycenę, to może dam info w tym wątku, tak gwoli informacjii, bo to przecież o odkurzaczach.

pozdrawiam

Gerion

Słuchajcie, pewnie niektórzy czytali mój temat "czy OC jest dla posiadacza psa z długim włosem". Mój Sławek zniechęcony słowem cyklon, które zazwyczaj występuje w odkurzaczach centralnych nie chciał słyszeć o tym urządzeniu w naszym domu. Ale tak się sprawy potoczyły, że to niezły wykonuje nam hydraulikę i przy okazji dał na przetestowanie model pokazowy Husky model Q air cyklon. Mamy go już tydzień i chciałabym się podzielić z Wami spostrzeżeniami na jego temat. Jednostka centralna wygląda faktycznie bardzo porządnie. Nawet Sławek to przyznał i stwierdził, że będzie na pewno trwały. Bardzo fajnie startuje z opóźnieniem i tak samo się wyłącza. Rury są czarne, ale o dziwo metalowe, czego nie widać tego na pierwszy rzut oka. Rączka jest bardzo masywna, a w niej guzik uruchamiający. Co do samego odkurzania to jest całkiem nieźle. W porównaniu z naszym poprzednim odkurzaczem workowym o mocy 1300watt jest o jakieś dwie klasy lepszy. Niestety mamy obecnie inny odkurzacz o mocy 2200watt i z tym Husky niestety nie może już konkurować. Odkurzaliśmy w jednym czasie oboma kurzakami i co jakiś czas się zamienialiśmy. Dla mnie Husky jest wystarczajacy. Ciągnie super. Dla Sławka niestety nie, ale to on częściej odkurza. Trzeba mieć też na uwadze, że w domu będzie więcej gniazdek, przez co siła ssania będzie jeszcze słabsza, ale dla mnie byłaby i tak wystaczająca. Mogłabym porównać ją do ssania odkurzacza tradycyjnego o mocy 1600/1800 watt, a może i więcej. Sławek zgodził się jednak zrobić instalację licząc, że za jakiś czas kupimy sobie poprostu model wyższy firmy Husky. Jego siła ssania jest 20% większa, ale cena sporo więcej. A może Husky wprowadzi jeszcze coś innego. I jeszcze jedno. W Husky nieczystości w pojemniku wprowadzane są w wir (tworzy się cyklon), zaletą tego rozwiązania jest to, że w miarę jego zapełniania nie słabnie ciąg tak jak w odkurzaczach workowych tradycyjnych, które im worek pełniejszy tym ciągnie słabiej.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...