Monika M 11.09.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Jakie rozwiazanie jest najlepsze jesli chce wybudowac dom na dzialce ze spadkiem? Jakies wyprobowane propozycje? Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.09.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Masz 3 możliwości: 1. Wkopujesz się w skarpę 2. Wyrównujesz fundamenty do poziomu najwyższej warstwicy 3. Niwelujesz teren. Jak ktoś chce może pobudować równolegle do poziomu terenu... ciekawe co by z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Jakie rozwiazanie jest najlepsze jesli chce wybudowac dom na dzialce ze spadkiem? Jakies wyprobowane propozycje? Dzieki i pozdrawiamJa mam dom na skarpie i "idzie" po terenie.Nie da sie ukryc, ze wydasz kupe kasy, niestety.Spadek, to zaleta, ale i dodatkowe koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.09.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Masz 3 możliwości: 1. Wkopujesz się w skarpę 2. Wyrównujesz fundamenty do poziomu najwyższej warstwicy 3. Niwelujesz teren. Jak ktoś chce może pobudować równolegle do poziomu terenu... ciekawe co by z tego wyszło 4. zlecasz projekt, który uwzględni zróżnicowanie wysokosciowe terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Blecharz 12.09.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Co robic? Nie kupowac pochylej dzialki. Jesli juz kupiona, wybrany wykonawca i wyceniona robota to sprawdz czy w cenie jest uwzgledniona pochylosc dzialki. Jesli nie to ... kto zaplaci za dodatkowy material? Jesli Ty to zrob lawy schodkowe. Jesli Wykonawca to spij spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.09.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 5. Zrobić projekt indywidualny w którym spadek terenu będzie idealnym miejscem na piwnicę.Tak jak pisał Robert projekt dostosowany do spadku ze schodkową ławą fundamentową, i aby nie zasypywać zbyt dużo - piwnica w miescu największego spadku.Mam taki właśnie projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 12.09.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Nie wiemy jaki duży ten spadek . U mnie dziełka tez jest ze spadkiem na długości 60 m ok. 1 m różnicy poziomów. Między prawą stroną dziełki a lewą też rożnica około 70 cm. Tak trochę po skosie nachylona.Spadek zupełnie nie przeszkadza a wręcz pomaga bo przy większych opadach wszystko ładnie spływa i teren jest suchy.Tylko przy ścianie garażu będę musiał zrobić kawałek odwodnienia liniowego. Nie wiem jaki masz duży spadek na dziełce a od tego należało by zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 dokładnie tak jak Wciornastek - przy moim pierwszym domu, bo teraz mam skarpę tam, gdzie będzie tylko ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 12.09.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Pół biedy jak masz działkę z wjazdem od dołu - znajdziesz kilka projektów gotowych. Innym rozwiązanie to podczas adaptacji dołożyć piwnicę i odpowiednie fundamenty - wtedy masz nieograniczone możliwości wyboru spośród projektów gotowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 12.09.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ja w tej sytuacji dorobilem piwnice. Mimo, ze fajna + dodatkowe pomieszczenia, to oceniam to jako dosc drogi interes. Na pewno drozej, niz znajomy (w fundamenty potrzebuje jakies 150 m3 piachu na zasypke). A na bardzo wysoka skarpe widzialem w Muratorze fajny projekt: czesc sypialna byla na dole (w zaglebieniu) z wyjsciem na taras, a uzytkowa na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts