ppp.j 11.09.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 W przyszłym tygodniu ruszam z wylewkami nad podłogówką. Ponieważ będzie to robiła ekipa ze wschodu to wszelkie problemy techniczne spoczywają na mojej głowie. Mam położoną dylatację z taśmy piankowej przy wszystkich ścianach ale nie wiem jak i z czego zrobić dylatację między pomieszczeniami, kominkiem i innymi elementami nie przyściennymi. Interesuje mnie materiał, czy ma wystawać nad wylewkę i jeśli tak to ile, jak zrobić by dylatacja była prosta, czym ja mocować itp. Proszę o rady i uwagi. Oczywiście styropian z przypiętymi rurkami też już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 11.09.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Pomiedzy pomieszczeniami, mozesz dyletacje wykonac ze styropianu 1cm. jak robisz wylewke w jednym pomieszczeniu, to z drugiej strony styropian przystawiasz jakas drewniano belka czy paroma ceglami. Jak robisz w drugm, beton docisnie z dwuch stron i sie nie pokrzywi wystawac moze ale nie musi, potem i tak to trzeba bedzie przyciac na rowno z podloga. Wokul kominka uzyj pianki, tak jak przy scianach, a potem pianke mozesz wyjac i wypelnic materiale mniepalnym np. welna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 12.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 albo po prostu świeżą wylewkę ponacinać w konkternych miejscach (później sama pęknie w nacięciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 12.09.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ale czy dylatować ( podwójnie) czyli puścić styropian czy folie w miejscu gdzie w progach idą dołem fundamenty a nad nimi po wykuciu progów będzie styropian i wylewka? Czyli mniej więcej tak: ściana progi ściana______---------_______ ______---------_______ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 12.09.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 hmm... nierozumie zabardzo o co Ci chodzi. Wazne zeby wylewki byly oddylatowane od siebie i od fundamentu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 13.09.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Sorki że niezrozumiale Chodzi o miejsce nad belką fundamentową gdzie będzie np. próg w ścianach wewnętrznych. Czyli dołem w podłodze jest ściana fundamentowa szerokość bloczka. Czy dylatować po obu stronach belki tu gdzie jest kolor czerwony: Widok z góry ______ __________ _______ ______I__________I_______ widok z boku: _________I xxxxxxxxxxxxxI przyszły poziom posadzki -------------I-------------------I-------- fundament Bo jezeli podłoga będzie pracować np. osiadać to po obu stronach fundamentu a nad fundamentem chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.09.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 teraz chyba cos zalapalem jaki masz szeroki ten fundament ? dobrze by bylo po obustonach, w tedy bedzie pewnosc, ze jak ew. podloga siadzie to nie oprze sie na fundamencie i nie popeka. . Duzo zalezy tez od przyszlego progu. bo innym rozwiazaniem jest polozenie na fundamencie kawalka styropianu, i zdylatowanie w jednym miejscu na srodku, fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 13.09.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Fundament a właściwie już ściana fundamentowa jest na szerokość stand. bloczka betonowego (jego dłuższego boku). Styropian i tak przykryje go gdyż wykuwałem wszystkie progi w tej warstwie i będę ocieplał całą powierzchnię styropianem 2x5cm. Te miejsca są tam gdzie będa drzwi ale również przejściach z przedpokoju do salonu a tu chce położyć gres Rzut:http://www.archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990500&ProjID=254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts