Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabezpieczenie fugi jak i czym?

Peterek

Recommended Posts

cieżka sprawa z taką fugą

polecam wizytę w dobrym sklepie z płytkami powinni miec takie preparaty

w castoramie też coś widziałem

ważna sprawa przed uzyciem tych preparatów płytki i fugi muszą być idealnie czyste

niestety nie polecam delfina atlasu

i koniecznie wykonaj próbę na małej powierchni czasem fuga nie chce sie dogadać z preparatem i mozna sobie nieżle zaszkodzić :lol:

lepiej to szybko zrobić bo doczyszczenie pózniej takich fug to cięzka sprawa szczególnie podłóg

ja mam pół domu w kaflach (a drugie pół w drewnie, łacznie z piękną drewnianą boazerią ;-) ). kolorów fug u mnie więc jest dużo. ale smarowałem wszytkie, te ciemne też. należy mieć na uwadze, by smarować dokładnie samą fugę. ten środek trochę się błyszczy, a wiec jak posmarujesz kafelki (szczególnie te matowe) to trzeba je czyścić., bo wygląda to paskudnie. teraz zastanawiam się czy w tą zimę nie poprawić fugi na podłogach (tj. nie dodać nowej warstwy średku zabezpieczającego fugi) . nie ulega wątpliwości ze z czasem ten środek się wymyje, pewnie nierówno i wówczas bede miał problem.

Też miałem problem z fugami szczególnie w kuchni-plamy od tłuszczu itp. Zakupiłem b. drogi nie krajowy środek (nazwy nie pomnę) 1l. i super wydajny-zrobiłem kilkanaście m2 garaży i wszystkie fugi w domu (poszło z 0,5l). Wystarczy spytać przedawców - wybór jest ograniczony (ja miałem 3 propozycje-wybrałem najdroższą-nie załuję) Jak na razie działa. Skupię się na garażu, jasne płytki i takaż fuga. Wiecie jak jest zimą :evil: . Po zastosowaniu preparatu sprawę załatwia myjka ciśnieniowa-wszystko schodzi idealnie.Polecam takie rozwiązaniejak najwcześniej, bo jak nie to szczoteczka do zębów i szorowanie a chemia nie pomoże bo zrobi plamy na fugach.

ja mam pół domu w kaflach (a drugie pół w drewnie, łacznie z piękną drewnianą boazerią ;-) ). kolorów fug u mnie więc jest dużo. ale smarowałem wszytkie, te ciemne też. należy mieć na uwadze, by smarować dokładnie samą fugę. ten środek trochę się błyszczy, a wiec jak posmarujesz kafelki (szczególnie te matowe) to trzeba je czyścić., bo wygląda to paskudnie. teraz zastanawiam się czy w tą zimę nie poprawić fugi na podłogach (tj. nie dodać nowej warstwy średku zabezpieczającego fugi) . nie ulega wątpliwości ze z czasem ten środek się wymyje, pewnie nierówno i wówczas bede miał problem.

a masz może i białą fugę posmarowaną tym środkiem, bo boję się czy śnieżnobiała od tego nie ściemnieje?