Peterek 12.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Wiem, że gdzieś było, ale proszę o poradę. Moja połówka chciała jasną fugę na gresie i ma, tylko chcielibyśmy, by ta fuga jak najdłużej jasna i nie poplamiona była. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 13.09.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 cieżka sprawa z taką fugą polecam wizytę w dobrym sklepie z płytkami powinni miec takie preparaty w castoramie też coś widziałem ważna sprawa przed uzyciem tych preparatów płytki i fugi muszą być idealnie czyste niestety nie polecam delfina atlasu i koniecznie wykonaj próbę na małej powierchni czasem fuga nie chce sie dogadać z preparatem i mozna sobie nieżle zaszkodzić lepiej to szybko zrobić bo doczyszczenie pózniej takich fug to cięzka sprawa szczególnie podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.09.2005 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 a ja na odmianę czytałam gdzieś tutaj, że te preparaty za jakiś czas zaczynają się łuszczyć i że potem fuga wygląda jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 14.09.2005 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 u mnie zabezpieczałem specjalnym preparatem firmy Atlas. mineło parę lat i nic się nie łuszczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.09.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 u mnie zabezpieczałem specjalnym preparatem firmy Atlas. mineło parę lat i nic się nie łuszczy... to dobra wiadomość i dla mnie , dzięki a fuga dalej czysta? w jakim masz kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 14.09.2005 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 ja mam pół domu w kaflach (a drugie pół w drewnie, łacznie z piękną drewnianą boazerią ). kolorów fug u mnie więc jest dużo. ale smarowałem wszytkie, te ciemne też. należy mieć na uwadze, by smarować dokładnie samą fugę. ten środek trochę się błyszczy, a wiec jak posmarujesz kafelki (szczególnie te matowe) to trzeba je czyścić., bo wygląda to paskudnie. teraz zastanawiam się czy w tą zimę nie poprawić fugi na podłogach (tj. nie dodać nowej warstwy średku zabezpieczającego fugi) . nie ulega wątpliwości ze z czasem ten środek się wymyje, pewnie nierówno i wówczas bede miał problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 14.09.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Polecam produkt firmy HG http://www.hgpolska.pl/php/grupy_szczegol.php?nr=28. Bardzo pracochłonne wykonanie zabezpieczenia ale efekt jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 14.09.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Też miałem problem z fugami szczególnie w kuchni-plamy od tłuszczu itp. Zakupiłem b. drogi nie krajowy środek (nazwy nie pomnę) 1l. i super wydajny-zrobiłem kilkanaście m2 garaży i wszystkie fugi w domu (poszło z 0,5l). Wystarczy spytać przedawców - wybór jest ograniczony (ja miałem 3 propozycje-wybrałem najdroższą-nie załuję) Jak na razie działa. Skupię się na garażu, jasne płytki i takaż fuga. Wiecie jak jest zimą . Po zastosowaniu preparatu sprawę załatwia myjka ciśnieniowa-wszystko schodzi idealnie.Polecam takie rozwiązaniejak najwcześniej, bo jak nie to szczoteczka do zębów i szorowanie a chemia nie pomoże bo zrobi plamy na fugach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.09.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 ja mam pół domu w kaflach (a drugie pół w drewnie, łacznie z piękną drewnianą boazerią ). kolorów fug u mnie więc jest dużo. ale smarowałem wszytkie, te ciemne też. należy mieć na uwadze, by smarować dokładnie samą fugę. ten środek trochę się błyszczy, a wiec jak posmarujesz kafelki (szczególnie te matowe) to trzeba je czyścić., bo wygląda to paskudnie. teraz zastanawiam się czy w tą zimę nie poprawić fugi na podłogach (tj. nie dodać nowej warstwy średku zabezpieczającego fugi) . nie ulega wątpliwości ze z czasem ten środek się wymyje, pewnie nierówno i wówczas bede miał problem. a masz może i białą fugę posmarowaną tym środkiem, bo boję się czy śnieżnobiała od tego nie ściemnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 14.09.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Jasno kremową fugę w łazience od prawie roku mam zaimpregnowaną Pilbetem. Budowlańcy biegają po tym w brudnych buciorach i nic się nie brudzi. Myję miękką gąbką. Nie musi być drogo, żeby było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 14.09.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 ja fugi i cegly klinkierowe zaimpregnowalem delfinem z atlasu i uwazam ze srodek jest dobry inpregnat tworzy powloke która nie dopuszcza wody. Impregnacje takie jednak najpiej dokonywac w gumowch rekawiczkach bo rak z tego strodka przez pare dni nie moglem domyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts