goja 12.09.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Czy ognik żeby ładnie owocował trzeba sadzić po kilka sztuk czy może rosnąć sam. Która odmiana nie choruje? Już teraz wiem jak sie czuje mój syn, który właśnie zaczął naukę w pierwszej klasie w nowym gimnazjum. Nowi mają zawsze kłopoty.Nie chce się Wam pisać o widłach-ok, ale proszę o ognik, bo nie mogę nic znaleźć czy będzie ładnie rósł posadzony pojedynczo. Pozdrawiam zwłaszcza forumowiczkę z Gdyni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figaro1 14.09.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ognik będzie ładnie rósł i owocował także gdy posadzisz go samego, ale warunek jest jeden - miejsce musi być zaciszne i osłonięte od zimnych wiatrów, dość słoneczne. Kiedy narażony jest na zimne wiatry, opadają mu wszystkie liście, przemarzają gałązki i sporo czasu traci na odrastanie.U mnie rośnie przy ścianie domu, od wschodu i radzi sobie świetnie, a wcześniej przez trzy lata wegetował jako element mieszanego żywopłotu z krzewów liściastych, przemarzając prawie do samej ziemi i wobec czego nie przyrastając prawie wcale. Wykopałam go więc i posadziłam pod ścianą, gdzie wspaniale się rozrósł i jest prawdziwą ozdobą, prawie wcale nie traci liści i zwłaszcza teraz jest śliczny ze swoimi pomarańczowymi owocami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 15.09.2005 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Super! Wielkie dzięki bo właśnie dziś chce go posadzić i popełniłabym ten sam błąd. Miał być tłem dla szmaragdowych ale niestety w bardzo wietrznym miejscu. Wobec tego powędruje w cichutkie miejsce przy ścianie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts