mdzalewscy 12.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 mam tynki, jak na cem-wap jest równy i biały, chcę się wprowadzić już teraz do domku, nie mam jeszcze koncepcji jak ostatecznie pomalować ściany w salonie, zwłaszcza że może jeszcze trochę w zimie sufit zrobie podwieszany, trochę ściany przerobię. Czym te ściany pomalować tymczasowo (jaka farba biała), tak aby wyrównać kolor i aby poźniejsza ostateczna farba dobrze przystawała. Nadmieniam i "ostateczne" malowanie dopiero będzie na wiosnę, jak wizja kolorów przyjdzie w czasie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 biały Dekoral , może być zwykła emulsja akrylowa Dobrze robisz, bo jak Ci popekają ścianki, naprawisz i pomalujsz już z nowa koncepcją, do której sie przekonacie w trakcie mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 12.09.2005 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 biały Dekoral , może być zwykła emulsja akrylowa Dobrze robisz, bo jak Ci popekają ścianki, naprawisz i pomalujsz już z nowa koncepcją, do której sie przekonacie w trakcie mieszkania dzięki mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 13.09.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 biały Dekoral , może być zwykła emulsja akrylowa Dobrze robisz, bo jak Ci popekają ścianki, naprawisz i pomalujsz już z nowa koncepcją, do której sie przekonacie w trakcie mieszkania Czy dotyczy też to ścian z tynkiem gipsowym? Czeka nas szlifowanie ścian, a ponoć najlepiej przed tą czynnością pomalować je na biało. I czy można użyć do tego celu najtańszą dostępną farbę (jakieś z Castoramy czy Obi) czy jednak może być później problem z kolorem i farbą już właściwą? Wyobraziłm sobie, że np. ta tania mi tak "nawoskuje" ściany, że już żadna inna farba się nie będzie trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.09.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 biały Dekoral , może być zwykła emulsja akrylowa Dobrze robisz, bo jak Ci popekają ścianki, naprawisz i pomalujsz już z nowa koncepcją, do której sie przekonacie w trakcie mieszkania Czy dotyczy też to ścian z tynkiem gipsowym? Czeka nas szlifowanie ścian, a ponoć najlepiej przed tą czynnością pomalować je na biało. I czy można użyć do tego celu najtańszą dostępną farbę (jakieś z Castoramy czy Obi) czy jednak może być później problem z kolorem i farbą już właściwą? Wyobraziłm sobie, że np. ta tania mi tak "nawoskuje" ściany, że już żadna inna farba się nie będzie trzymać Dokładnie odwrotnie. Tania ma mniej spoiwa,jest bardziej szorstka. Tania nic nie nawoskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 13.09.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 14.09.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dekoral jest ok.Tą farbą malowane były wszystkie pomieszczenia w moim domu(bardzo modny jakiś czas temu ale już chyba nikt o tym nie pamięta),nie było problemu jak dzieciaki pomalowały bo na święta wystarczył pędzel i już było ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 14.09.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dekoral jest ok.Tą farbą malowane były wszystkie pomieszczenia w moim domu(bardzo modny jakiś czas temu ale już chyba nikt o tym nie pamięta),nie było problemu jak dzieciaki pomalowały bo na święta wystarczył pędzel i już było ładnie. ja tam bym wlasnie na swieta zostawil te dzieciakowe malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 21.02.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A jaką farbę polecacie do malowania tymaczasowego, ale ze względu na dzieci? Chodzi o to, żeby był ładny efekt, ale nie za droga farba. Przy maluchach nie ma szans na to, że wszystko będzie cacy, więc z gory nastawiam sie na malowanie za jakieś 3 lata. Nie chcę zatem malować Parą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts