Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stolarka wołomin - seria Avanti

ls75

Recommended Posts

• 4 months później...

Odświeżę ten wątek bo prawie zdecydowałem się na model AVANTI z Wołomina. Czy ktoś je już kupił, jak się użytkują? Szczególnie mnie interesuje jak wyglądają w jasnym kolorze (Klon). Boję się, że będą zbyt bez wyrazu - duża mleczna szyba i jasny kolor.

Dzięki za pomoc

• 4 months później...
  • 2 months później...

i czy ktoś użytkuje takie drzwi ?

- nadają sie do małej łazienki ? nie wiem dlaczego ale sprzedawcy buli zdziwieni taką opcją

myślę o wersji laminat klon bo mam jasne wnętrze, ale za tą cenę mogę mie porta classic fornir. Czy fornir od laminatu jest w czymś lepszy/gorszy ?

• 2 weeks później...
ls75 a ile cie te drzwi kosztowaly [calosc z oscieznica i klamka]. Bardzo mie sie podobaja :D

tu sa katalogowe ceny:

ftp://ftp.stolarka.com.pl/Katalog_2006.pdf

Ja wytargowalem jakis tam rabat, juz nie pamietam jaki min. 5% od tych cen.

drzwi robia wrazenie, ale sa bardzo czule na wilgoc, w lazience juz w jednym miejscu okleina wybrzuszyla sie (na szczescie w niewidocznym) wiec trzeba sie liczyc z tym ze te wszystkie "papierowe drzwi" to raczej trzeba pilnowac przed wilgocia.

Zreszta mialem akcje gdzie zalalo mi na cala noc oscieznice do tych drzwi, ktore lezaly plasko na podlodze i praktycznie sa do wyrzucenia. Ale jak mi skrzydlo podmoklo to nic sie nie stalo, troche odeszla okleina to poczekalem pare dni i podkleilem Vicolem i jaka nowe.

W koncu to tak jak nazywam tylko "papierowe drzwi"

Za takie same wloskie czy inne tam jakies dizajnerskie w lepszej jakosci niestety trzeba placic ok 2tys. wiec dla mnie to byla sprawa jasna.

Zreszta zadne porty czy inne mi sie nie podobaja z tych papierowych, jedynie avanti jak zobaczylem to w zasadzie bez zastanowienia zamowilismy...

Dziękuje :D dzwi sa bardzo ładne [zreszta twoja obudowa kominka tez mi sie podoba wiec chyba mamy podobny gust :wink: ], ale wlasnie jedne planuje do łazienki. Będą to dzrwi na poddaszu i potrzebuje 3 rowne sztuki. Skoro wiec do łazienki odpadaja to bede musiala sobie podarowac :roll:

Ale ja nie chcialem ci sugerowac zeby ich nie dawac do lazienki...

(sami mamy je w lazience) chcialem tylko ostrzec troszke :)

Tak troszeczke :D No ale powiedz wydam z 800 na drzwi i ma mi okleina po pol roku odlazic w laziennce? :wink: To juz wole zaplacic ze 400 w markecie. Przyznam, ze efekt nie bedzie ten sam :roll: Odszukalam na forum fajny namiar na drzwi lakierowane i chyba sie skusze bo chce wprowadzic taki plastic design w stylu lat 60tych i mysle, ze takie drzwi mi sie swietnie wpisza:wink:

Podaje link, bo moze sie komus przyda

http://www.drzwi.krakow.pl/0_kontakt.html :D

• 11 months później...

Chyba się przymierzę jednak do Avanti, po serii poszukiwań, w tym drzwi szklanych, wracam do pierwowzoru. Właśnie u ciebie Is pierwszy raz je zobaczyłam i mnie zauroczyły. Też będą w łazience. Tyle że myślę o jasnych. Chyba muszę się zdecydować na okleinę buk o ile będzie dopasowana w odcieniu do moich bukowych schodów (2 pary będą w ich pobliżu).

Is, jaką masz ościeżnicę? Regulowana? Owalna czy bardziej kanciata?

• 1 year później...

Tak, chociaż chyba należałoby powiedzieć, że w Porcie jest tak jak w Avanti, bo Avanti z tym modelem było pierwsze. :D

Chociaż to kwestia gustu, Porta nie podoba mi się ze względu na masywny wygląd spowodowany wyokrągleniami brzegów całych drzwi, no i te piaskowane wzory na szybie (pewnie można zamówić gładką). Wg mnie Avanti ma bardziej, szlachetną w swojej prostocie formę. Użytkuję te drzwi już ponad rok i jestem zadowlona, mimo że jest to okleina. Akurat zaraz po zakupie Wołomin wypuścił na rynek ten sam model w fornirze, co doprowadziło mnie do furii, ale mówi się trudno.