Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy zwróca na konta nadzwyżkę kaski z redukcji PGNiG

Cypek

Recommended Posts

Gość 2mm
Zainwestowałem kilka groszy i powoli zbliza się termin zapłaty za robotę i się martwię, czy się nie przyblokowałem. Kiedy wróci kaska na konta po redukcji akcji ??

przydział jest 17 września (sobota) więc kasa powinna wracac na rachunki (teoretycznie....) od poniedziałku ale w przypadku tej spółki wszystko jest możliwe.

ja nie kupiłem bo stwierdziłem że redukcja 90 % jest za duzo a moje mozliwości finansowe przy takiej redukcji byłyby zbyt małe. :D :D

GPW: Akcje PGNiG zostały przydzielone

(GPW, pb/17.09.2005, godz. 13:17)

GPW poinformowała, że w dniu 17 września 2005 roku został przeprowadzony w ramach publicznej subskrypcji przydział 290.000.000 akcji nowej emisji spółki Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A. oferowanych w Transzy Inwestorów Indywidualnych.

W ramach publicznej subskrypcji akcji spółki Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A.. w Transzy Inwestorów Indywidualnych zostało złożonych łącznie 63.475 zleceń kupna na łączną liczbę 4.001.584.494 sztuki akcji. Przydziału akcji dla zleceń składanych w Okresie Pierwszym i Drugim dokonano po cenie 2,98 zł.

Średnia stopa redukcji dla zleceń kupna składanych w Okresie Pierwszym wyniosła 92,638 % Średnia stopa redukcji dla zleceń kupna składanych w Okresie Drugim wyniosła 96,319 % .