ciaszka 12.09.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Proszę forumowiczów o krytyczne uwagi na temat projektu autorstwa Pawła Piątki http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=14&more=widoki&nazwa_projektu=SZAROTKA&autor=Paweł%20Piątka Przeglądanie setek projektów pod kątem ekonomicznym poważnie naruszyło moje możliwości decyzyjne, nie jestem pewna co mi się podoba a co nie . Proszę pomóżcie Będę wdzięczna za wszystkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malin43 13.09.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ja również jestem zainteresowana domkiem Szarotka. Bardzo mi się podoba, fajne rozwiązanie pomieszczeń w środku i możliwość otwarcia kuchni na pokój dzienny. Jedyne co chciałabym zmienić to przenieśc garaż z prawej strony budynku i za garażem zrobić jeszcze dodatkowe pomieszczenie gospodarcze na "sprzęty ogorodwe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 13.09.2005 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Dziękuję za odpowiedź Cieszę się ,że nie tylko mi podoba się projekt Szarotki. Wysunięty od frontu garaż poważnie zmniejsza powierzchnię działki , ktorą można byłoby ciekawie zagospodarować. Osobiście bardziej podoba mi się propozycja garażu w Róży http://nowydom.onet.pl/3484,2,projekt.html Patrząc na projekt myślę ,że taka zmiana jest możliwa. Jestem ciekawa co jeszcze zmieniłabyś w tym projekcie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 13.09.2005 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Jeszcze na koniec . Wysłałam zapytanie do pracowni w sprawie podwójnego garażu od strony sypialni, danych technicznych i wstępnego kosztorysu. Czekam na odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 14.09.2005 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dzisiaj otrzymałam odpowiedź z biura, tak jak przypuszczałam wszystko w rękach osoby adaptującej projekt , nie ma gotowej wersji z podwójnym garażem. O kosztach budowy projektant nie wspomniał. Nie pamiętam na stronie jakiego biura projektów gotowych widziałam wstępny kosztorys na kwotę ok. 122 000 netto( jedynie materiały , bez robocizny). Nieco tańsza Była „ Zosia”. Projekt domu zakłada strop drewniany. To tyle . Może jednak ktoś wybudował dom autorstwa Pawła Piątki podobny do Szarotki lub Zosi? Pozdrawiam:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malin43 15.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam, Oglądałam obydwa domki, o których wspominałaś. Są do siebie baaardzo podobne, ale chyba z tych dwóch fajniejsza jest Zosia, ma częściowo zadaszony taras i lepiej usytuowany kominek (dwustronny). Nie ulega wątpliwości że tak jak wspomniałaś Szarotka lepiej będzie się prezentować z garażem z boku. A propos zmian, również dostałam odpowiedz ze najlepiej wprowadzać zmiany u architekta adaptującego projekt do działki, podobno to sie bardziej opłaca, powinno być taniej. Pytałam też wcześniej w Pracowni o kosztorys - stan surowy zamknięty ok. 130 000,00. Może zgłosi sie na forum ktoś kto juz zrealizował projekt i coś nam opowie rzeczywistych kosztach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Mi tez bardziej podoba sie Zosia, z tych samych wzgledow, przymierzalam sie do tego projektu ale z niego zrezygnowalam sięgnęłam po wieksza parterowkę, Mysle ,że dach nie bedzie taki tani- strop drewniany nie jest tanszy od betonowego, kominek jest w dobrym miejscu do rozprowadzenia mechanicznego ciepla lub do kominka z płaszcem wodnym, wobec czego lazienke dla gości zamieniłabym na pom. gospodarcze- tam mozna schowac wiekszośc rurek od plaszcza, pralka, suszarnia, łazienke przenioslabym do wygospodarowanego z obu wiekszych pokoi na srodku lazienki, poszerzylabym garaz lub bym go przeniosla na prawy bok i wydluzyla dodając pom, gospodarcze- gdzies trzeba schowac grabki, kosiarke , sam garaz jest malutki. a tak to myslę ,ze domek jest prosty w budowie. Zajżyj jeszcze na strone studia Z- nie maja własnej strony i podpinaja sie na strony extradom. tam sa podobne projekty z garazem przeniesionym na bok domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 16.09.2005 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Witam Już odpisuję. Tak, to prawda "Malin" , Zosia jest zgrabniejsza, no i jej niezaprzeczalną zaletą jest podwójny kominek. Jest nawet miejsce na wygospodarowanie małej spiżarki kosztem bardzo wygodnego jak patrzę na rzuty projektu przejścia do kuchni. Tylko co z kotłownią? Na 100% będę miała ogrzewanie tradycyjne. Spaliny z garażu to nic w porównaniu z dymem z pieca. Zastanawiam się czy nie można przenieść kotłowni. Schody w 25 m salonie odpadają. W powiększonej wersji salonu traci się podwójny kominek ale zyskuje na przestrzeni wewnątrz,przy pozostawieniu schodów na poddasze. Nie wiem jak wyglądałyby schody kręte. Chyba żeby zrezygnować z użytkowanego poddasza. I zdecydować się na schody wypuszczane ze stropu . I tak dalej biję się z myślami. A ty co na to? Twoje propozycje "Acca" wygospodarowania lazienki zmniejszając dwie większe sypialnie jest super. To rozwiązuje mój problem związany z brakującym pomieszczeniem na "domowe sprzęty". No i przy okazji powiększania garażu warto będzie wygospodarować miejsce na sprzęt ogrodniczy. Jestem bardzo ciekawa jak wygląda Szarotka w terenie . Może po przeniesieniu garażu na bok udałoby się ją ozdobić podobnym daszkiem jaki ma Zosia . Przeglądałam projekty pracowni Z-500 , możesz wskazać swój typ? Dziękuję za poważne potraktowanie moich dylematów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts