Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszmar przylaczy- pomocy ;)

m.dworek

Recommended Posts

jak wiemy mapka jest wazna jakies pol roku

kombinuje jak nei przeplacac za mapki i wykorzystac te ktore mam maxymalnie

otorz wynajalem goscia ktor yma zrobic projekt przylacza kanalizacji oraz podejscia wody. gosc wystapil do urzedu miasta z jakims pismem, teraz z urzedu chca ode mnie dane jaka firma bedzie zakladala to lacze itd- problemw tym ze aj na razie nie wiem myslalem zeby zrobic formalnosci a przylacze zrobi sie pozniej. tutaj prosba pierwsza- czy ktos naswietlilby mi droge , jaka trzeba przebrnac przez formalnosci aby zalatwic te przylacze kanalizy oraz wody

to samo dotyczy gazu, z tym, ze podobno gazownia zastrzegla ze ona zrobi projekt (tzn adcaptacje bo projekt to niby mam w gotowcu muratora) przylacza jak juz bedzie to gdzie przylaczac- z tego by wynikalo ze jak by nie kombinowac to mapka bedzie juz wtedy nieaktualna

jak jest z prdadem to nawet nie wiem

jakie macie doswiadczenia w tym temacie??

co mozna zrobic jeszcze na moim etapie?

na jakim jestem widac w dzienniku ;)

nastepne prace planowane na wiosne...

jak wiemy mapka jest wazna jakies pol roku

mapka nie ma daty ważności, to geodeci naciągają inwerstorów na nowe mapy, mapa traci ważność jak coś zrobisz na działce, jak rozumiem masz już fundamenty to potrzebujesz chyba już nowej mapy, może CI się uda przepchnąć na starej mapie, ale nie chwal się iż tam już masz fundamenty. Jak masz mapę to potrzebi Ci teraz ZUD, potem projekt przyłączy

co to jest zud?

jak to nie chwalic sie ze mam fndament?

czyli mozna robic projekt przylacza na mapce na ktorej nie ma naniesionego budynku, a jesli ten budynek juz istnieje to nie mozna?

to jakas kpina?

acha jeszcze jedna sprawa gosc od projektu kanalizacji twierdzi, ze studzienka kanalizacyjna (rewizyjna) musi byc usytuowana 4 metry od domu ktory przeznaczony jest do rozbiorki, natomiast nie musi byc oddalony 4 metry od domu ktory buduje- czy ktos czai w tym jakakolwiek logike?

bo ja sie juz dawno poddalem ;)

taaa, teraz musisz mieć zud - a może już masz częściowy??? np na kanalizę i wodę skoro pani od kanalizy załatwia coś w gminie??? bo zud jest w powiecie - zespół uzgadniania dokumentacji - tam debatują nad złożonymi przez inwestora dokumentami, czy pasują im przyłącza w miejscu zaproponowanym przez inwestora :-? :roll:

nam załatwia pani geodetka, na mapkach co nieco nieaktualnych :wink:

przebieg wszystkich przyłączy od razu, bo wiadomo - hurt jest tańszy od detalu :-?

dopiero jak zud przyjmie że to co proponujemy im tez odpowiada, nie ma tam żadnych scisle tajnych linii ani zaplanowanych jakichs przebudów linii istniejących - to bedziemy robic projekty przyłączy a potem przylącza