michal_mmm 12.09.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Jak w temacie. Jakie są za i przeciw:a) blachy ocynkowanejb) blachy miedzianejc) vakaflexu (Braas)d) taśmy ołowianej e) ???Szukałem w różnych wątkach i chociaż dużo informacji można znaleźć, jakoś nie udało mi się znaleźć bardziej całościowego opisu. Ktoś ma jakieś doświadczenia ?Czy znacie jakieś strony www z opisem gdzie i jak układać tradycyjne obróbki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztoff 13.09.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ciekawą alternatywą miedzi jest tytano-cynk np firmy RHEINZINKŽ Titanzink. Mam takie rynny i są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.09.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Wadą miedzi będzie cena, jednak obróbka dobrze wykonana będzie prawie wieczna.Ja osobiście mam blachę ocynkowaną malowaną fabrycznie. Kolor dobrany do dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 13.09.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 krzysztof, a ile Cię to kosztowało (jeśli można !), bo słyszałam, że takie orynnowanie to na wieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztoff 13.09.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 krzysztof, a ile Cię to kosztowało (jeśli można !), bo słyszałam, że takie orynnowanie to na wieki! Praktycznie niewiele drożej niż stalowe powlekane plastisolem (LINDAB). Ale kupowałem bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts