chopinetka 19.10.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 cześć aaalicja, trudno powiedzieć, co z twoimi jaśminowcami jest nie tak, może być wiele przyczyn. Ja przed sadzeniem dobrze spulchniłam ziemię dodałam lepszej ziemi i niestety wybrałam z podłoża sporo pędraków, z którymi mam problem i to dość poważny. Potrafią zjeść roślinkę od spodu, przez co gorzej rośnie. A może po prostu nie pasuje im stanowisko, które wybrałaś. Proponuje przesadzenie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 20.10.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wszytsko co szybko rosnie (zwłaszcza drzewa) trudno jest opoanować i potem to pielegnować. Może być juz za późno i macie taaaaaaaakie drzewo. Pozdrawiam zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Liściaste:klon jesionolistny i srebrzysty,,bożodrzew,dąb czerwony,,rdest Alberta,oliwnik,topola,olsza,wierzba,akacja.orzech włoski i czarny,jesioniglaste:świerki serbski,biały i sitkajski,sosna wejmutka,daglezja, żywotnik olbrzymi,,metasekwoja,modrzew japoński i inne jego odmiany Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dami693 21.10.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam. Szybko rosnące? Moim zdaniem:sosna, dereń, trzmielina, jesion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 22.10.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Dorzucam do tego daglezję zieloną lub siną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 23.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Praktycznie to bardziej zależy od tego na "czym" rośnie a nie "co". Np. na Lubelszczyźnie na glebach lessowych, wszystko rośnie szybko, nawet gatunki określane jako "wolnorosnące". Mój typ - uniwersalny, na każdą glebę - to sumak octowiec. Początkowe bardzo duże przyrosty a później raczej wszerz, ale łatwe do opanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.10.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Tydzień temu posadziłam ligustra Mam nadzieje, że na wiosne pięknie zakwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 27.10.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 u mnie błyskawiczne rośnie rdest auberta - posadzilam w czerwca 50 cm roślinki i obecnie mam kraty 2 na 2 metry zarośnięte zielonym dywanem w białe piękne kwiatki. Jeśli chodzi o drzewa błyskawicznie rosną brzozy, ale walka z nimi (zastałam na działce brzozowy zagajnik) wygląda jak walka z wiatrakami.A co do roślinek płożących to irga też świetnie rośnie i do tego nieźle wygląda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 29.10.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Polecam sosny wejmutki, ale jeśli są porzeczki, to teoretycznie może je zaatakować rdza wejmutkowo - porzeczkowa. Poleciłabym tez jesion, ale te z kolei podobno w całum kraju chorują. Moje jakoś wzrastają. Daglezja w mojej gliniastej ziemi z nieznanych przyczn nie chce rosnąć, ale tez jest opisywana jako jeden z najszybciej rosnących gatunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAnna 28.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jakieś nowe pomysły na szybkorosnace rośliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 28.08.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Czarny bez. Teraz sa odmiany dekoracyjne, purpurowy i pstrolistny. Bardzo szybko rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 29.08.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 szałwia omszona - mam jej cala dzialke, rozsiewa sie jak .... i wszedzie jej pelno - na szczescie jest ladna, niebieska, pachnie ziolowo i kwitnie cale lato! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaK 29.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Glicynia chińska-pnącze.Pięknie kwitnie. Przyrosty-nawet 2m rocznie. Trzeba przycinać, żeby kwitła. Dorasta nawet do 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 29.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 U mnie fantastycznie rośnie rudbekia. Z powodzeniem konkuruje z chwastami i choć sadzona była dopiero wiosną, pięknie się rozsiewa i kwitnie. Idealna roślinka na słabą glebę - u mnie glina z kamieniami, VI klasa gruntu. Poza tym wierzba pogięta z wetkniętych w ziemię gałązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts