gawel 04.05.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Jednak budować samemu. Szarpanina z wykonawcą i bankiem jest taka sama, praktycznie, jak przy budowie pod klucz (tak właśnie powstał nasz domek) i systemem gospodarczym. Natomiast w systemie gospodarczym/zleconym(kolejne ekipy) stopień ubezwłasnowolnienia umową z "wykonawcą generalnym" nie istnieje. Jeżeli masz gdzie mieszkać, mozesz budować z własnych srodków i jest ich pod dostatkiem to budowanie domu będzie piekną i niezapomnianą przygodą jak jak sport extremalny, z tym że bedziesz mógł dodatkowo odreagować stresy wyżywajac sie na kolejnych ekipach - po prostu poezja Tego z całego serca życze Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 04.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ja także głosuję za kupnem. Cena jest atrakcyjna, dom Ci się podoba. Moja rada tylko - nie sprzedawaj działki, którą już masz. Pomieszkasz trochę, jak Ci się odwidzi wybudujesz dom, a ten sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 05.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 ja bym kupiła i to zaraz i ta cena...wiem, że troche czasu minęło, ale mnie ceny najblizszej okolicy dobijają...siostra szuka domu i jedyne na co ją stac to stara wstretna kostka z lat 80-tych, niewykończona w beznadziejnej okolicy za 750 tys i pewnie ja weźmie, bo uz straciła nadzieję, a ceny nadal w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 10.05.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Jezuu daj mi 750 tys a ja wybuduje dom z podgrzewanym podjazdem i jacuzzi w ogrodku. Budowanie domu w meczarniach to mity Z PRL-u gdzie wyszarpywalo sie materialy, owszem obecnie jest coraz trudniej z materialami ale wystarczy zatrudnic dwie osoby liczmena ktory kontroluje zuzyte materialy i porzadnego kierownika budowy a jak zagadasz z paniami w urzedzie poleca po cichu osobe z ukladami ktora zalatwi wszelka papierologie w trybie expresowym. Moja obecna budowa pochlonela 360 tys z dzialka i nieoszczedzalem na fachowcach i materialach dodaj do tego inflacje 40 tys to zalozmy ze dzialke kupisz za 250 tys to masz dom jaki chcesz a w kostke trzeba bedzie i tak wlozyc minimum 100 tys. No chyba ze piszesz o centrum Warszawy wiec nie ma rozmowy.Obecnie zaczynam sie zastanawiac z sasiadami nad developerka.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 11.05.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Autor wątku decyzję już podjął, ale pytanie w roku 2007 jest jeszcze trafniejsze niż w 2005. Ja też bym się zdecydował na kupno, gdyby nie specyficzne wymogi funkcjonalne mojego domu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Budowac.Dopilnujesz- będziesz wiedział w czym mieszkasz.A diabli wiedzą, jakie materiały siedzą w domu który kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 11.05.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ciekawe jaki byłby wynik tej ankiety np. wśród klientów agencji nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 15.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Oczywiście budować naszym zdaniem!!! Jak się samemu wybiera projekt i pilnuje budowy, to wszystko jest jak ze snu. Mój mężuś jest inżynierem budownictwa więc zawsze to jakieś kontakty w branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts