prayboy 13.09.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Mam do pomalowania stalowe slupki na ogrodzenie, gdzeiniegdzie lekko przyrdzewiale. Jaka jest najlepsza farba do pomalowania, najlepiej bezpodkladowa, i moze nie HEmmerite, tylko jakas tansza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 13.09.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Ja malowałem chlorokauczukiem z Nobilesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.09.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 malowanie bez podkładu, to praca na kłopoty.Te cuda marketingowe, tak cudownie dzaiąłją tylko na rekalmach. Najlepiej być bogatym i zdrowy niż chorym i biednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.09.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 WitamCzy według Was słupki ocynkowane po wkopaniu powinno się pomalować? Czy też pozostawić je aż zmatowieją?? Jeżeli juz malować to jaką czym?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeno 18.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 właśnie - też mam słupki z ocynkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 18.09.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 My malowaliśmy 2 lata temu Stalochronem i do tej pory nic się złego nie dzieje-farba się trzyma dobrze, a rdza sięnie pojawia. Dodam, że słupki miejscami były nieźle zardzewiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 18.09.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 ... w pelni zgadzam sie z Sp5es (malowanie bez podkładu, to praca na kłopoty. Te cuda marketingowe, tak cudownie dzaiąłją tylko na rekalmach.)..osobiscie mam do pomalowania 70 slupkow i zamierzam je najpierw zapodkladowac unikornem ...[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 09.04.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Odgrzewam kotleta. Czy ocynkowane słupki można samemu pomalować. Dodam że różnica w cenie sam ocynk ok 18 zł/szt pomalowane 28 zł/szCzy ktoś z Was malował samemu, czy nie warto "pędzlować" domowym sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 09.04.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Wyczyść dobrze potem pomaluj podkładem a na koniec farbą chlorokauczukową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 15.04.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Akurat pędzlować jak najbardziej warto zrobić domowym sposobem. Koledzy już podpowiedzieli jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 25.04.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Kupiłem kilka słupków pomalowanych , są lekko zadrapane więc będę sam je malował taniej i będzie na gotowo bez zadrapań z których potem wychodzi rdza.Zawsze trzeba malować podkładem nawet na ocynk? Na stal to wiem, ale czemu na ocynk, większość farb jest już z podkładem. Farba chlorokauczkowa? A może być Farba poliwinylowa NA DACH OCYNK ? Chętnie poproszę o linki do aukcji przykładowych farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 25.04.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Selemix z koncenu PPG mozna kłaść bezpośrednio na ocynk po jego mechanicznym zmatowieniu (papier, włóknina). bardzo dobra farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts