Joannal 13.09.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Powiedzcie jakie macie kolory okien do wewnątrz budynku. Od zewnątrz ja polecam kolorowe ponieważ mniej widać na nich brud niż na białych. Przetestowałam u teściów. Od wewnątrz mają białe. Oglądałam zdjęcia na forum i juz naprawdę nie potrafię się zdecydować czy mam brać białe czy taki sam kolor jak od zewnątrz. Marzy mi sie kolor np. ciemny orzech i parapety drewnianie w tym samym kolorze. Ale jak to bedzie wyglądało w praktyce i pasowało do zasłon, mebli itd...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 13.09.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 U mnie od wewnątrz kolor okien jest biały. Myślę że kolor biały okien jest na tyle uniwersalny iż nie narzuca z góry aranżacji wnętrza a zarazem wszędzie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 13.09.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 mam wewnątrz biały i nie będę ściemniał o kolorze białym pasującym do wszystkiego bo jak kupywałem nie myslałem o tym, po prostu biały był bez dopłaty, do kolor zewnątrz dopłaciłem 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 13.09.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 My mamy z zewnątrz i wewnątrz kolor złoty dąb i wyglądają rewelacyjnie. Nie zamieniłabym na białe nigdy w życiu.A co do mebli czy będą pasować czy nie ? Napewno będą przecież nikt nie mebluje pomieszczeń wyłącznie w jednym kolorze. Poza tym firanka zawsze trochę przysłoni i juz nam się zmienia odcień.----------------Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obudowieniewiemnic 13.09.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 A ja mam brązowe od zew. a białe od wew. Też nie będę ściemniał że nie chodziło o koszta ale jakbym nie oszczędzał to dałbym od wew. także brąz. Teraz widzę że pasowałyby lepiej do wnętrza a po otwarciu/uchyleniu patrząc z zewnątrz nie raziłby widoczny biały kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannal 13.09.2005 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Bardzo dziekuję za odpowiedzi. Właśnie przeglądam cenniki i za kolor z obu stron życzą sobie +30%. Jeśli moje zasoby wiosną pozwolą kupię chyba kolor z obu stron. Ale marzenia to co innego a stan konta co innego. Zobaczymy wiosną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 14.09.2005 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 U nas zakupione białe. Do mojej wizji domku jako calosci tylko takie pasuja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mn1s1ek 14.09.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ja mam złoty dąb od wewnątrz z dwóch powodów: - po pierwsze zaj... mi się to podoba - po drugie chciałem się wyłamać z tych szblonowych wnętrz gdzie okna zawsze są białe, żyrandol zawsze jest na suficie a w drzwiach są klamki. I dla tego mam okna okleinowane, zrezygnowałem z oświetlenia sufitowego na rzecz kinkietów a zamiast klamek dałem gałki Argus. Każdy jak przychodzi to ucha i ocha. A ja mam zaj... satysfakcję Pier.... konwenanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 14.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ja mam złoty dąb od wewnątrz z dwóch powodów: - po pierwsze zaj... mi się to podoba - po drugie chciałem się wyłamać z tych szblonowych wnętrz gdzie okna zawsze są białe, żyrandol zawsze jest na suficie a w drzwiach są klamki. I dla tego mam okna okleinowane, zrezygnowałem z oświetlenia sufitowego na rzecz kinkietów a zamiast klamek dałem gałki Argus. Każdy jak przychodzi to ucha i ocha. A ja mam zaj... satysfakcję Pier.... konwenanse To trzeba bylo isc dalej i kanape przymocowac na scianie oraz tak jak w reklamie philipsa/Panasonica? TV na suficie. a krzesla i stol z jadalni wyrzucic i jesc na podlodze jak w Azji To by dopiero gosci pekli z zachwytu A Ciebie duma rozp..... maksymalnie i w tedy bys mial dopiero wszelkie konwenanse w dup.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 14.09.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 A tak nawiazujac do postu to ja mam okna biale zarowno wew jak i zew bo:1 tak mi sie podoba2 bo tak pasuje do calej mojej koncepcji wygladu i wystroju domu,3 bo ciemne okna wygladaja ponuro a biale rozweselaja elewacje budynku i wnetrze pokoju4 bo sa uniwersalne i pasuja do roznych kolorow scian/elewacji Oczywiscie powyzsze ma zastosowanie do okien z PCV Drewniane to zupelnie inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mn1s1ek 14.09.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Taaaaaa....Rozumiem, ze pozatym wszystko w porządku z kolegą Grzesiem z Krakowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 14.09.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Masz czas do wiosny, to przemyśl koncepcję wystroju wnetrz i mebli. Jeśli lubisz jasne wnętrza, ażurowe meble itd - to dwa razy pomyśl, zanim zafundujesz sobie ciemny orzech w oknach i parapetach. To co wygląda ciekawie na ekpozytorze, ma sie nijak do niektórych wnętrz. Jednym słowem - na pewnym etapie warto wypracować swój styl i potem się tego konsekwentnie trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts