dhr 13.09.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Chciałbym poznać wasze opinie na temat sciany trójwarstwowej (tj. pustak, wełna mineralna i cegła klinkierowa) oraz sciany dwuwarstwowej (tj. pustak Porotherm oraz tynk akrylowy lub mineralny). Jakie są wasze doświadczenia? Czy ciężko znaleźć dobrego wykonawce do położenia klinkieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 13.09.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 odpowiem tylko tyle że murarze robią 2w bo wszystko co spieprzą potem wyrównają, wiem bo zaczynałem od 2w a skończyłem na 3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.09.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Troszkę dziwne porównanie - tynk w 2W i klinkier w 3W. Myślę, że podtawą do rozważań powinno być czy chcesz i masz na to środki by mieć elewację z klinkieru. Jeśli taka Ci się podoba i stać Cię na nią to masz już odpowiedź - jeśli nie to wybierz technologię do jakiej masz przekonanie i jaką Twoja ekipa ma najlepiej opanowaną. Od siebie dodam, że to nieprawda, że 3W jest dorga (wariant pod tynk, nie z elewacją klinkierową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 14.09.2005 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 To prawda, 3w z tynkiem cem-wapennym jest tańsza od 2w. Wiem, bo dom mam w 3w a przybudówkę (z kotłownią) w 2w. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 14.09.2005 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 To prawda, 3w z tynkiem cem-wapennym jest tańsza od 2w. Wiem, bo dom mam w 3w a przybudówkę (z kotłownią) w 2w. Pzdr. Joasia. ja mam zamiar zastosować ścianę 2W 3W lub 4W ale nic nie wiem o kalkulacjach tych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts