Gość 09.12.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 SłuchajcieTeraz jest najlepszy czas, aby zdecydować, jakie wybrac okna. Najlepiej podobno jest zamawiac w styczniu - wtedy firmy maja najmniej pracy i dają największe rabaty.Czy to prawda?Na razie podobają mi się dwie firmy - Urzędowski i Stolarka Wołomin.Poradźcie, którą wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.12.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Polecam stronę http://www.oknonet.pl/ tam znajdziesz intereujące materiały. Ja też się zastanawiam nad wyborem okien. Nie wiem jednak czy zima to najlepszy okres. Trzeba to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.12.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Mam podobne pytanie. Wstępne moje typy to też Stolarka Wołomin. Ale było tu na forum parę uwag krytycznych pod ich adresem - ale nic konkretnego - nawet próbowałem dociekać - ale bez odpowiedzi: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=5829&forum=34).Wydaje mi się, że są atrakcyjne pod względem jakość/cena. Podawani tu na forum inni producenci to jakieś wstępnie 5 tys. więcej jeżeli chodzi o cały budynek.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 A co powiecie na okna firmy CDM Majewski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 10.12.2002 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Moi dalsi sąsiedzi mają okna Majewskiego i muszę przyznać, że są bardzo ładne i porządnie wykonane. zdecydowanie bardziej bym je polecała niż Wołomin.Anonimie, sa uwagi krytyczne o Wołominie, bo niestety na tym świecie nie ma nic za darmo. Jeśli chcesz miesz przeciętny standard okien na rozsądną cenę to kup Wołomin albo Urzędowski. Te firmy które mają bardzo dobre okna muszą kosztować więcej. Tak więc podejmij decyzję w którym segmencie jakości i ceny chcesz wybierać i porównuj firmy wewnątrz segmentu cenowego.Pozdrawiam,Alicja [ Ta wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2002-12-10 12:35 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Alicjanko, nie sprawiło by Ci kłopotu orientacyjne podanie tych segmentów/Chodzi mi o te najbardziej znane firmy, nawet bez podania cen, tylko samymi grupami firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 10.12.2002 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 My wybieraliśmy pomiędzy Gebauerem i MS. Ostatecznie zdecydowalismy się na M&S (Pomorska Fabryka Okien). Drogo, ale pięknie wykonane. Naprawdę cacuszko.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 10.12.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Mogę podać tylko te które sama sprawdzałam: segment najtańszy to stolarz w okolicy oczywiście segment "tani" to Urzędowski i Stolarka Wołomin segment droższy to Majewscy i Ferno segment najdroższy to Gebauer i Velet Poprawcie mnie jeśli się mylę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.12.2002 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Opalko, niedawno robiłam rozeznanie w oknach drewnianych najtaniej wyszło nam FERNO najdrożej GEBAUER, srodek podam gdy znajde - lub jesli chcesz przesle Ci mailem cale zestawienie z wymiarami okien. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 IvonescoJeżeli nie sprawi Ci to kłopotu. to prześlij e-mailem swoje ustaleniaDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 10.12.2002 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 osobiscie bym stawil na Ferno chociaz wiem ze ta firma ma cos w rodzaju firmy córki chyba byly prezest ferno zalozyla wlasan dzialanosc i tez robi okan ale nie pamietam jak sie firma nazywa ale z tego cosie dowaidywalem sa porownywalne jakosciowo i troszke tansze cenowo ... jak znajde nawe tej firmy to dam znac napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Alicjantko,tak jak już pisałem wyżej, Ty też nie podajesz konkretnych dowodów na to, że okna ze Stolarki Wołomin są gorszej jakości. Po prostu większość mówi, że są, to są i już. Jedynym wyznacznikiem przytaczanym jest cena. Czyli jak się wyda więcej to można spać spokojnie, bo się kupiło lepsze okna.Oczywiście taki Gebauer się specjalizuje w oknach "zabytkowych" i to musi kosztować. Ale taka Stolarka Woł.robi okna drewniane masowo i koszty produkcji są tu zdecydowanie mniejsze i to wcale nie kosztem jakości.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.12.2002 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Osobiście będąc na targach budowlanych w Poznaniu obszedłem kilkanaście stoisk firm produkujących okna i naprawdę nie widzę różnicy w sposobie ich wykonania. Myślę, że bardziej chodzi nam o wypowiedzi tych którzy eksplatują okna danego producenta niż dywagacje co by było gdyby. Bo dla laika w tej branży to jednak cena jest jednak wyznacznikiem co kupić. Ach byłem u jednego z małych producentów okien w jego zakładzie i powiem tak, że to wcale nieprawda ze ci wielcy robią dużo i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.12.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 postaram się najpóźniej jutro wysłać obiecane zestawienie. zgadzam się z przedmówcą - na targach czy w salonach firmowych wszystkie (no prawie wszystkie) okna wygladają O.K., dlatego moje pytanie do MagdaN - jak długo użytkujesz M&S? Zdecydowałam się że jesli zejdą z ceną jeszcze troszke to chyba własnie te okna zamówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.12.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 MagdoN ja też chętnie przeczytam coś na temat tych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Słuchajcie, dostałem niezłą propozycję na okna CDM Majewski, ale od firmy Kimar Pro Art. Czy znacie taką firmę usługowo-handlową i czy można na niej polegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 12.12.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Anonimie, Trudno w takiej kwestii podawać jakieś szczegóły. Moje twierdzenie opieram na osobistych oględzinach tych okien i porównaniu z innymi. I tak pamiętam, że nie podobała mi się jakość wykończenia: np sposób przyklejenia uszczelki i chyba rodzaj uszczelki, jakość wykończenia złączeń, sposób przymocowania okapnika na oknach (conajmniej niechlujny w salonie - a czego można się spodziewać u okien które dostarczają klientowi?) itp. Dodatkowo bardzo wpłynęły na moją opinię drzwi tych firm które oglądałm i były bardzo niechlujnie wykonane. Drzwi Urzędowskiego to mnie poprostu załamały (oprócz koloru, który był poprostu przepiękny)! A ponieważ zależało mi żeby drzwi i okna były od jednego producenta, to Wołomin i Urzędowscy odpadli. Myślę, że drzwi są o wiele trudniejsze do wykonania niż okna i po takich właśnie rzeczach można poznać rękę mistrza! Wszystkie naprawdę dobre jakościowo firmy okienne oferują też rónie dobre drzwi. Oczywiście nie za darmo, chociaż drzwi u Gebauera kosztowały bardzo przyzwoicie!.Oczywiście nie każdy ma takie same wymagania estetyczne i to co dla mnie jest nie do przyjęcia, dla innego człowieka będzie super. Moja opinia może być adekwatna dla osób o naprawdę wysokich wymaganiach wykończeniowych i estetycznych jeśli chodzi o drzwi, okna itp.Pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 12.12.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 tak przy okazji,szukałem sprzedawców okien drewnianych w mojej okolicy w serwisie http://www.okna.pl. Wyszukiwarka pokazała mi 8 firma - WSZYSTKIE kontakty były nieaktualne. Tak więc nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 12.12.2002 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Ja posiadam Włoszczowo i jestem bardzo zadowolony.Tylko należy zwrócić uwagę na malowanie są 2 wersje - z podkładem który po sezonie należy malować i z malowaniem docelowym. Ja wybrałem te drugie. 2 okna były wstawione w "starej" części budynku 4 lata temu. Potem budynek przez jedną zimę stał ni ogrzewany a następnie była rozbudowa i sporo wilgoci przez kolejny sezon. Z okien dosłownie lała się woda. I nic się z nimi nie stało - ani nie spuchły ani się nie zpaczyły nawet farba po 4 latach wygląda jak nowa rzadnego pęknięcia powłoki. Dokupiłem jeszcze 3 okna tego producenta i po wstawieniu nie widać które są stare a które nowe. Moim zdaniem tanie i dobre okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts