Gość 12.12.2002 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 masz link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 12.12.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 http://www.stolbud.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 13.12.2002 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Ivoneska i Maluszek, niestety nasze okna nie zostały jeszcze sprawdzone "w boju", bo są dopiero zamówine (dlatego napisałam, że takie piękne, a nie, że takie dobre - to się dopiero zobaczy). Po napawdę ciężkich bojach dostaliśmy 10% rabatu. Początkowo cena mnie załamała, ale sposób wykonania (uszczelki, pięknie wykonane szprosy) oraz kolor, który mają w ofercie (nazywają go "Majerski") ostatecznie zadecydowały o tym wyborze. Czy będą dobre jakościowo, przekonam się później, teraz cieszę się ich wyglądem . Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 14.12.2002 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 witamnad wyborem okien zastanawiam się od prawie rokurozpatrywałem drewniane i pcv. macie rację piszącże wykonanie okien jest podobne - różnice w uszczelkachramkach dystansowych ,osadzeniu szyby , sztywności profilumoją wcześniejszą decyzją były okna z pcv - miały dla mnieistotną zaletę - nie trzeba ich odnawiać. jednak zawsze pogłowie chodziły mi okna drewniane - tradycja i elegancja.nawet najlepsze okna drewniane trzeba odnawić specjalnymilakierami, a tego nie chciało mi się robić ! mój dom będziew lesie więc okresy między konserwacjami krótsze.postanowiłem więc zastosować okna drewniano-aluminiowerama z meranti pokryta od zewnątrz panelum alu w jednym zkolorów RAL . gwarancja 10 lat.wykonanie przyzwoite ,a cena ekstra tak jak za dobre okna pcv.oglądając okna firm które wymieniliście wyżej zwracałemuwagę na : jak klejony jest materiał okna , wykonanienaroży skrzydeł , gładkość powierzchni, położenie lakierui co - i u jednych lepszy był jeden parametr , a u drugichinny.podobały mi się okna firmy Milewski- ale to chybanajwyższa półka. czy ktoś z Was ma zamiar kupić oknadrew-al ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.12.2002 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 MagdaN - dzięki za odpowiedź. mam nadzieję ze okna bedą sprawowały sie tak dobrze jak wygladają.mariuszppp - dostałes maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.12.2002 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 MagdoN - dzięki za odpowiedź. Niech się okna dobrze sprawują.Zibi - na forum wypowiadano się o firmie Milewski. Ja też chiałam kiedyś je kupić bo mi się bardzo podobały. Nawet zaprosiliśmy pana z tejże firmy. Był w u nas w sierpniu br. wziął wymiary naszych okien i na tym skończył się kontakt z firmą Milewski. Doszliśmy do wniosku, że niezbyt poważnie traktują przyszłych klientów i po tym co przeczytałam o nich na forum - zrezygnowaliśmy z nich. W sprawie okien drewno + aluminium. Znaleźliśmy firmę Komalux z Łodzi. Widzieliśmy te okna na ostatnich targach Muratora. Okna wyglądały bardzo ładnie. Są produkowane w Niemczech (pewnie dlatego koszutją duże pieniądze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2002 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 IvonescoBardzo dziękuję za zestawienie - zainteresowałem się Gebaurem. Wysłałem do nich maila, ale dotąd nikt nie odpowiedział.Ivonesco, jeżeli będę mógł Ci w czymś pomóc, napisz. Mnie podobają się na razie okna ze Stolarki Wołomin, a cenowo najlepiej wypada oferta CDM Majewski - ale o tej drugiej firmie mało wiem.Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 17.12.2002 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Okna aluminiowo-drewniane lub drewniane z zewnętrznymi aluminiowymi osłonami produkująte pierwsze ELIT-FENSTER z Wolsztyna na fińskiej licencjii STOLBUD Wołomina te drugie INSBUD z Mławy i ADPOL z Torunia. Nie są to okna niemiecke i ich cena nie jest wygórowana a łączą zalety okien drewnianych - estetyka i aluminiowych - trwałość [na zewnątrz] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Słuchajcie, szukam też rady nt. drzwi zewnętrznych.Ceny sa bardzo różne, są drzwi ocieklane w środku, z litego drewna, z blachą w środku.Nie zależy mi na drzwiach pancernych, a bardziej na trwałych, ładnych i dość ciepłych.Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 zobacz dziadkahttp://www.dziadek.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 18.12.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Ja też szukam drzwi zewnętrznych jak najcieplejszych oraz drzwi do wiatrołapu - też jak najcieplejszych.pzdrWesołych Świąt! [ Ta wiadomość była edytowana przez: Octavian dnia 2002-12-18 11:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.12.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 moge wam polecic z przekonaniem firme Arex z Wolsztyna. Okna sa bardzo ladne, mozna zamowic kazde szklenie, mam tez od nich okna bardzo duze 2x110x220 i nie ma problemow. Jesli kogos zainteresowalem moge puscic telefon na priva. Pozdrawiam i bogatych prezentow pod choinka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2003 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Czy Gebauer to dobra firma. Kto ma okna lub drzwi z tej firmy i może dac info? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Napiszcie coś o firmie Welet. Słyszałem, że bardzo dobre, ale też drogie. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.01.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Tomaszos - mógłbyś mi podać jakiś namiar na Włoszczowo? Ewentualnie adres dystrybutora - może też być na priva. Dzięki. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alek 09.01.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Pewnie Plumin zaraz oskarży mnie, że jestem przedstawicielem Ferno, ale trudno - zaryzykuję.Ja zdecydowałem sie na Ferno w moim supergarażu (drewno sosna - kolor: lazur dąb) i jestem bardzo zadowolony. Okucia chodzą leciutko, uszczelki sa b. dobrej jakości, gładkość drewna godna uwagi.Ferno b. często ma okresy promocyjne (np. część okien u siebie w bloku wymieniłem w ramach promocji 18%).Dość dokładnie mogę porównać Ferno z Urzędowskim (tego mają moi rodzice) i w co najmniej dwóch elementach Ferno jest zdecydowanie lepsze: okucia (Urzędowski daju GU i jest to niestety gó... - okucia po pewnym czasie zaczynają chodzić b. ciężko i nieprecyzyjnie - ferno daje Roto) i wykończenie (smarki z silikonu u Urzędowskiego nie wyglądają zachęcająco).Dla zainteresowanych podaje link http://www.Ferno.plO ferno pisałem już zresztą na Forum kilka razy - można poszukać.pozdrawiam - Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Nie bój się Plumina.Poszedł sobie w diabły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Ja temat okien kształciłem przez rok. Wybrałem Stolbud Włoszczowa, bo w stosunku do ceny były solidne. Oczywiście jak już ktoś stwierdził trzeba uważać na lakier(rodzaj). Dlaczego nie plastiki...? Zmienność klimatu!!! Dlaczego na zachodzie wymienia się(dużo sprowadza się do Polski jako t.z. używki)10 letnie okna plasik lub aluminium, a u siebie wymienia na drewniane...? Włoszczowa nie jest szał, ale ja mam drzwi, okna i drzwi wejściowe(anty włam-solidne!) i jestem z nich zadowolony. Polecam w budowie rozsądek i t.z. stosunek ceny do jakości!!! Dom 160m2 w budowie już zamieszkały Rąbień k/Łodzi. Pozdrawiam budujących-Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Czy ktoś wie, jaką stronę internetową ma Welet?PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.01.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Znalazłam coś takiego:http://www.meranti.fn.pl/well.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts