Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna drewniane - co wybrac - pomocy!!!!!

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pchełek,

Wielkie dzięki. Też myślę, że nie powinno być z tym problemu. Z Adpolu dostałem nawet ofertę, ale za listy AL doliczyli sobie 35% ceny okna :evil: (Podłość ludzka nie zna granic).

Mam tylko nadzieję, że za okna nietypowe (niestety szerokość wychodzi 1540) nie dolicza się 25%, bo tego mogę nie przeżyć.

:grin: więcej szyby o 4 cm szerokości, więcej drewna i więcej okuć - to tyle wychodzi 20 zł więcej

FERNO albo WŁOSZCZOWA - ta druga może być tańsza. Podam Ci jutro namiar na głwnego technologa - może wskaże Ci tani punkt zamwień.

Chociaż najlepiej jest samemu kupić w fabryce i samemu zamontować [na bazie instrukcji którą piwinni dawać.

Na pewno zamontujej nie gorzej od fachowców - a będzie taniej.

Pchełek,

Tez mam taką nadzieję, że samemu dam radę (no, może z pomocą znajomego, ktory ma już montaż za sobą). Plonskij przesłał mi super opracowanie o montażu okien (a właściwie o błędach w jego montażu) na podstawie którego bez problemu powinienem zamontować okna.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Wczoraj rozmawiałam z użytkownikiem tych okien,który wypowiedział bardzo pochlebne opinie.Wcześniejsze informacje też bardzo pozytywne (także jesli idzie o drzwi wejściowe)Mi się bardzo podobają te okna.Ważne jest osadzenie okien,ale to w przypadku wszystkich okien jest istotną rzeczą.

Myślę,że na podstawie wycen jakie otrzymałam od wielu producentów,ta oferta jest najkorzystniejsza.(przy wysokim poziomie wykonania,estetyce,przystępna cena,dobre opinie)

:smile:

• 3 years później...

Witam serdecznie.

Na forum jestem NOWA (to moj pierwszy pos!!!) Ale czytuje już od jakiegoś czasu. Sprawa dotyczy okien (;-))) Budowa rusza marcu / kwietniu i bede budowala (a co!!!!) Oczywiście nie wiem jakiej firmy wybrać! Musze kupic dość trwałe bo to ja bede później świeciła oczami jak coś będize nie tak ale cena tez jest DOŚC ISTOTNA!!!!

Oto okna/drzwi balkonowe ktorych potrzebuje:

DRZWI BALKONOWE (157/235) szt.3

DRZWI BALKONOWE (177/245) szt.3

DRZWI BALKONOWE (87/235) szt. 1

OKNO DACHOWE szt. 2

OKNO DWUSKRZYDŁOWE (100/165) szt. 1

OKNO DWUSKRZYDŁOWE (157/155) szt. 1

OKNO DWUSKRZYDŁOWE (157/165) szt. 2

OKNO JENOSKRZYDŁOWE (77/165) szt. 1

OKNO JENOSKRZYDŁOWE (87/145) szt. 1

OKNO POTRÓJNE (3*80/165) szt. 1

OKNO JEDNOSKRZYDŁOWE (57/165) szt. 1

OKNO JEDNOSKRZYDŁOWE (57/145) szt. 1

Zdecydowalam sie na okna drewniane (sosnowe).

Dodam iż buduję w Warszawie...

Pozdrawiam

Iwo_72