Remon 13.01.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 MagdaN Czy trafiłas może w swoich poszukiwaniach na firmy, które do produkowanych przez siebie okien drewnianych dorzucają nakładki AL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.01.2003 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Mariuszppp, Welet ma okna w cenie zbliżonej (choć trochę droższej) od Gebauera. Mój sąsiad je ma i sobie chwali (2,5 roku używania).Natomiast za drzwi chcą dwa razy tyle co Gebauer i dlatego kupiłam tego drugiego. Pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2003 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Dzięki Maluszek i AlicjankaWelet polecił mi znajomy, ale decyduję się chyba na Gebauera.Czy ktoś ma złe doświadczenia z tą firmą?Do tej pory słyszałem tylko o dobrych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubachoj 14.01.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Może jakieś opinie na temat okien drewnianych firmy KAPICA Strzelce Opolskie ?http://www.kapica.pl Jakub Chojnacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 14.01.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Do REMON - aluminiowe nakładki powinien mieć każdy producent okien drewnianych - to nic nie boli - nakładki nakłada się na gotowe okna DJ-68 - szukaj HUMDREX, ADPOL [ci to mają asortyment!], DZIADEK, GEBAUER, FERNO, WŁOSZCZOWA, INSBUD, ELIT FENSTER i.t.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 14.01.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Pchełek, Wielkie dzięki. Też myślę, że nie powinno być z tym problemu. Z Adpolu dostałem nawet ofertę, ale za listy AL doliczyli sobie 35% ceny okna (Podłość ludzka nie zna granic). Mam tylko nadzieję, że za okna nietypowe (niestety szerokość wychodzi 1540) nie dolicza się 25%, bo tego mogę nie przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 14.01.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Pchełek, To jeszcze raz ja, odpowiedź już znalazłem. Czegoś chyba nie rozumiem. Włoszczowa mówi, że biorą 20 zł więcej, a w sokółce sprzedawca truka o 15% A tak "na poważnie" to z trójki Włoszczowa, Sokółka, Ferno, kto jest Twoim fawaorytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 14.01.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 20 zł więcej za co? ( i za jaką jednostkę tego czegoś?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 14.01.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 za dodatkowe 4 cm szerokości okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 14.01.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 więcej szyby o 4 cm szerokości, więcej drewna i więcej okuć - to tyle wychodzi 20 zł więcej FERNO albo WŁOSZCZOWA - ta druga może być tańsza. Podam Ci jutro namiar na głwnego technologa - może wskaże Ci tani punkt zamwień. Chociaż najlepiej jest samemu kupić w fabryce i samemu zamontować [na bazie instrukcji którą piwinni dawać. Na pewno zamontujej nie gorzej od fachowców - a będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 15.01.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Pchełek,Tez mam taką nadzieję, że samemu dam radę (no, może z pomocą znajomego, ktory ma już montaż za sobą). Plonskij przesłał mi super opracowanie o montażu okien (a właściwie o błędach w jego montażu) na podstawie którego bez problemu powinienem zamontować okna. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 15.01.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Remon, czy można prosić o takie opracowanie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 15.01.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Maluszek, Oczywiście nie ma problemu. Podaj tylko swój namiar, bo ciężko będzie wkleić 33 strony z rysunkami Jeżeli będziesz miał pytania odnośnie materiału - pisz bezpośrednio do Plonkij'ego - on jest fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 20.01.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Czy ktoś ma okna z firmy "Dziadek"? Zastanawiamy się poważnie, bo dali niezłą ofertę cenową ale nie znamy nikogo, kto by takie okna posiadał. Druga możliwość to Urzędowski, trochę droższy. I na tym nasze lokalne oferty okien drewnianych się kończą. Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Wczoraj rozmawiałam z użytkownikiem tych okien,który wypowiedział bardzo pochlebne opinie.Wcześniejsze informacje też bardzo pozytywne (także jesli idzie o drzwi wejściowe)Mi się bardzo podobają te okna.Ważne jest osadzenie okien,ale to w przypadku wszystkich okien jest istotną rzeczą. Myślę,że na podstawie wycen jakie otrzymałam od wielu producentów,ta oferta jest najkorzystniejsza.(przy wysokim poziomie wykonania,estetyce,przystępna cena,dobre opinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwo_72 28.02.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam serdecznie. Na forum jestem NOWA (to moj pierwszy pos!!!) Ale czytuje już od jakiegoś czasu. Sprawa dotyczy okien ()) Budowa rusza marcu / kwietniu i bede budowala (a co!!!!) Oczywiście nie wiem jakiej firmy wybrać! Musze kupic dość trwałe bo to ja bede później świeciła oczami jak coś będize nie tak ale cena tez jest DOŚC ISTOTNA!!!! Oto okna/drzwi balkonowe ktorych potrzebuje: DRZWI BALKONOWE (157/235) szt.3 DRZWI BALKONOWE (177/245) szt.3 DRZWI BALKONOWE (87/235) szt. 1 OKNO DACHOWE szt. 2 OKNO DWUSKRZYDŁOWE (100/165) szt. 1 OKNO DWUSKRZYDŁOWE (157/155) szt. 1 OKNO DWUSKRZYDŁOWE (157/165) szt. 2 OKNO JENOSKRZYDŁOWE (77/165) szt. 1 OKNO JENOSKRZYDŁOWE (87/145) szt. 1 OKNO POTRÓJNE (3*80/165) szt. 1 OKNO JEDNOSKRZYDŁOWE (57/165) szt. 1 OKNO JEDNOSKRZYDŁOWE (57/145) szt. 1 Zdecydowalam sie na okna drewniane (sosnowe). Dodam iż buduję w Warszawie... Pozdrawiam Iwo_72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts