dorwyl 13.09.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 witam!czy ktoś z was posiada i użytkuje kolektory słoneczne. interesuje mnie jak sprawdzają się w zimie (chodzi o ogrzanie wody-bez co). Jakia jest prawda, a co jest mitem-spotkałam się z wieloma opiniami od tzw. fachowców (sama teoria, bez doświadczeń na własnej skórze),ale są bardzo sprzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 13.09.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 niestety nie mam kolektorów, piszę w tym sensie, że nie jestem praktykiem, ale tak dokładnie starałem się poznać temat, że ośmielam się zabrać głos. W zimę będziesz musiał raczej dogrzewać,latem będziesz miał nadmiar ciepłej wody. Ogólnie kolektory są na granicy opłacalności, lub wręcz nieopłacalne.Chyba, że zaplanujesz takie rozwiązania jak ;- podłaczenie cwu do pralki i zmywarki ( lato - zysk )- podłączenie cwu do dogrzewania letniego basenu,to zaczyna mieć to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 14.09.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Tutaj masz 100% doświadczenia Allex31 nie koniecznie, w 100% zgodnez postawionym przez Ciebie pytaniem ale w duzej czesci potwierdzajace zdanie gosciu01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts