mariolam 14.09.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witam.Czeka mnie wymiana pokrycia dachu. Orientowałam się już w kilku hurtowniach budowlanych odnośnie materiałów, niestety okazuje się, że przy spadku 5% mogę zastosować tylko papę. Czy naprawdę nic sensowniejszego i trwalszego nie mogę zastosować?mariolam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odre 18.10.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Zapomnij o papie! Na płaskie dachy zastosowałem i jestem bardzo zadowolony membranę ze specjalnej gumy epdm amerykańskiej firmy Firestone. Cenowo wychodzi bardzo przyzwoicie, może kilka procent drożej niż papa termozgrzwalna. Możesz zrobić na dachu nawet basen. Gumę o szerokości nawet 6 m łączy się za pomocą niezawulkanizowanej miękkiej gumy , w postaci taśmy, która sama wulkanizuje się w czasie. Szczelna jest natomiast od razu. Kupowałem to wraz z fachowym instruktarzem w Krakowie w firmie Rezinex. Aha , jest to cały system, więc np przejscia kominów itp to nie problem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 20.10.2005 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odre 21.10.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Proszę bardzo. Jeśli będziesz w Krakowie chętnie pokażę Ci jak wygląda to u mnie na płaskim dachu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.11.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Wszystkie hale farbyczne chodzą na taim układzie. Napewno nie papa. Popytaj też sprzedawcó wełny dachowej. Oni muszą mieć do tego komplementarne pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 02.11.2005 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Dziękuję. Mam nadzieję, że kiedy zapadnie definitywna decyzja o remoncie dachu będę mogła korzystając z Waszych adresów internetowych uzyskać dodatkowe podpowiedzi.Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 18.04.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 1.czy pod gume trzeba tez stoswać folie paro izolacjną itp2. czy trzeba robic cos w rodzaju małych kominów wentyalcyjnych co pewna odległosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts