JoShi 14.09.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dlaczego smiesza nas takie widoki:http://ksuchowerski.photosite.com/~photos/tn/2_1024.ts1125959857890.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 14.09.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 miał ktoś pomysł, tu należy się nagroda za inwencje twórczą i na niekonwencjonalne użycie przedmiotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 14.09.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ależ wcale nas nie śmieszą, tylko wywołują zatroskanie o stan psychiczny autora instalacji nad ogniskiem. To musi byc ktoś jak Jaś Fasola - dla doraźnego dobra poświęca wieksze dobro, czyli czyni zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 14.09.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mnie ten widok skojarzył się od razu z bezdomnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 oj ludzie są ponuraki i wesołki. Są na TAK, albo na NIE, jedni się śmieją z kawałów o blondynkach, drudzy w tym widzą emancypację..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 14.09.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Jest na ten temat osobny wątek w "Zrób to sam" http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=54361 Niektórych ten widok to nawet oburza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 14.09.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dlaczego smiesza nas takie widoki A dlaczego by nie ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 14.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mnie tam śmieszy tylko czarny humor. Im czarniejszy tym lepszy. Tu widze tylko sklepowy koszyk w ognisku. Ha-ha-ha, po prostu ja nie moge, takie smieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.09.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 ogolnie to mnie to nie smieszy ale jak zakumam ze ktos to przytulił z jakiegos marketu gdzie godnosc człowieka depczą to zaczyna to byc juz smieszne ps. a własciwie Joshi to po co pytasz ?? przecie Ty sie nie lubisz smiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 14.09.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 ale myślicie że produkty przytargał właśnie w tym koszyku z jakiegoś marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.09.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 ps. a własciwie Joshi to po co pytasz ?? przecie Ty sie nie lubisz smiać JoShi się lubi śmiać tylko się wstydzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.09.2005 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Owszem. Lubie sie smiac i nie wstydze sie tego. Tylko akurat takie widoki mnie nie bawia i chcialabym wiedziec dlaczego bawia innych. Nie bawi mnie ludzka glupota za ktora idzie dewastacja, marnotrastwo czy jakakolwiek inna czyjas krzywda. No nie smieszy mnie to i juz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.09.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ja myslę że jak sie ten plastik przy rączce przysmaży to kiełbaski/karkówka będą nieźle smakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 14.09.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Nie bawi mnie ludzka glupota za ktora idzie dewastacja, marnotrastwo czy jakakolwiek inna czyjas krzywda. No nie smieszy mnie to i juz... "-Po co miałbym wydawać pieniądze na grilla?? Podprowadze z marketu wózek a efekt grillowania mam ten sam. Dwie pieczenie na jednym ogniu...,no nie?"- cieszy się pomysłowy półgłówek. I nic by w tym nie było dziwnego, gdyby tego typu kombinowanie nas nie wyróżniało. Ale widać je na każdym kroku przy różnych okazjach. Gdzie indziej- byłby taki obrazek jednoznacznie negatywny. Prostactwo i tyle. U nas -dla odmiany- wzbudza raczej podziw i powszechną uciechę No ale to u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 14.09.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Eeee, bez sensu! Zamiast patelni powinien stać czajnik na herbatkę, a patelnia na półeczce i jajeczniczka na parze! Tak, jak w "Hiltonie". I dlaczego tylko dwie grzaneczki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 ...Podprowadze z marketu wózek a efekt grillowania mam ten sam... ...I nic by w tym nie było dziwnego, gdyby tego typu kombinowanie nas nie wyróżniało... ... Najwięcej podprowadzonych wózków to ja widze w Niemczech, a nie w Polsce. W Papenburgu (mieście gdzie pracuje) jest bardzo dużo parków i kanałów. Dość często widziałem jakiś opuszczony wózek, czasami też w kanałach. Uważam, ze w Niemczech jest wiecej takiego "elementu" niż w Polsce, co te wózki "podprowadza". Więc nie uważam, ze takie zachowanie nas wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.09.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Najwięcej podprowadzonych wózków to ja widze w Niemczech, a nie w Polsce. W Papenburgu (mieście gdzie pracuje) jest bardzo dużo parków i kanałów. Dość często widziałem jakiś opuszczony wózek, czasami też w kanałach. Uważam, ze w Niemczech jest wiecej takiego "elementu" niż w Polsce, co te wózki "podprowadza". Więc nie uważam, ze takie zachowanie nas wyróżnia. Mysle, ze ara miala na mysli nie tyle wozki co ogolne kombinatorstwo i zlodziejstwo uwazane powszechnie za ceche narodowa Polakow. Chyba nie bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.09.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Nie ważne co miała na myśli. Ja tylko uważam, że Polacy nie różnią się zbytni o od innych nacji (chociaż na pewno wyróżniają się samokrytyką). Wszędzie są zarówno ludzie uczciwi, jak i "uczciwi inaczej". Wszedzie jest też "element". Niemcy (pisze akurat o tym kraju, bo przebywam w nim od wielu lat) też kradną i kombinują (myśle że są w tym nawet lepsi od Polaków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.09.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Element to wcina krakowską za pieniadze dzieciaka z podstawowki, albo taksówkarza. A tę chudzieńką strawę przyrządza chaplinowska postać, która przeciwko całemu światu ma tylko własną pomysłowość. Acha, analizy komedii Chaplina sa zupelnie niesmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 15.09.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 No owszem uogólnienia nie są zwykle najszczęśliwiej dobranymi argumentami ALE ważna jest jeszcze skala i rozmiary zjawiska. Gdy patrzę na przywołane ujęcie JosHi, przed oczami stają mi inne scenki rodzajowe w równie lichym stylu. Myślę, że mimo wszystko siedzi w ludziach jeszcze taki nieuleczalny homo sovieticus: muszę coś przykombinować, choćby graniczyło to z absurdem i nie było funta kłaków warte... Jak zauważa KASO- tam takie dziadostwo uprawia element. U nas zaś, jak sądzę, gnieździ się toto wciąż w umyśle przeciętnego Kowalskiego. I ta jest różnica. Poza wszystkim porzucony w podziemiach wózek w Niemczech - to chyba z lenistwa użytkownika a nie kombinatorstwa , jak na załączonej fotce Potrzeba nam jeszcze czasu, czasu... On wszystko uleczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts