Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poczucie humoru ?

JoShi

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
Gdzie indziej- byłby taki obrazek jednoznacznie negatywny.

Prostactwo i tyle. U nas -dla odmiany- wzbudza raczej podziw i powszechną uciechę :oops: No ale to u nas.

Ruszłaby się szanowna koleżanka poza granice naszej kochanej RP to by przestała takie frazesy wypisywać.

Nie zauważyłem, aby poza Polską ludzie w jakiś szczególny sposób dbali o te nieszczęsne wózki. Zgadzam się za to z KAS'em - dodam tylko, że te wózki są również ulubionymi "walizkami" zagranicznych bezdomnych. Jakoś nie wzbudzało to w tubylcach "jednoznacznie negatywnego" wrażenia.

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Potrzeba nam jeszcze czasu, czasu... On wszystko uleczy :D

Otóż to, może z czasem niektórzy uświadomiom sobie, że wszędzie jest generalnie tak samo. Tylko gdzieniegdzie póki co się więcej zarabia.

Ruszłaby się szanowna koleżanka poza granice naszej kochanej RP to by przestała takie frazesy wypisywać.

No coz, wprawdzie to nie do mnie bylo ale... Roszam sie z naszej kochanej RP za granice nawet dosc czesto. No i jakos mam podobne odczucia co ara. A moze kolega jednak bardziej swiatowy...

rusza się, a i owszem :), skąd wiesz, może więcej od Ciebie :D

Frazesy?? A nie prościej by było poczytać uważniej i odpowiadać mniej zaczepnie i przemądrzalsko??

Mariusz Radom,

moim zdaniem

albo przeinaczasz sens, bo masz na to ochotę

albo też czytasz od niechcenia, i nie wiesz,że

nie chodzi tu o dbanie o wózki,

ale o

pomysłowe zabawy. :wink:

Joshi chyba nieprzypadkowo pokazała scenerię na działce.

Tak czy inaczej mamy prawo oglądać świat każdy na swój sposób.

pozdrawiam

Gość M@riusz_Radom
rusza się, a i owszem :), skąd wiesz, może więcej od Ciebie :D

A daj Ci Boże jak najwięcej. Mnie się już znudziło i siedze sobie na pupie w Polsce bo tu mi dobrze :)

Frazesy?? A nie prościej by było poczytać uważniej i odpowiadać mniej zaczepnie i przemądrzalsko??

Nie odpowiadam przemądrzale i zaczepialsko - po prostu od dawna już drażni mnie jak ktoś uważa, że w Polsce to smród bród ubóstwo i debilizm panuje a na zachodzie to jest cacy pięknie i kolorowo.

Skoro jeździsz po świecie to doskonale wiesz, że to nieprawda. Albo obracasz się tylko w wyższych sferach nie zwracając uwagi na uboższe dzielnice. Mnie nie było stać na mieszkanie w tych najlepszych ;)

Mariusz Radom,

nie chodzi tu o dbanie o wózki, ale o pomysłowe zabawy. :wink:

Jeśli chodzi o pomysłowe zabawy to akurat uczestniczyłem w kilkudziesięciu takich w europie zachodniej i nie wydaje mi się aby Polacy w czymś ustępowali mieszkańcom starej UE.

Ba, kilku Niemców czy Irlandczyków przebiło wszystko co do tej pory widziałem w Polsce. Ale pozwolisz, że nie będę o tym publicznie opowiadał ;)

Gość M@riusz_Radom
A moze kolega jednak bardziej swiatowy...

Albo koleżanka wyżej urodzona i nie kala się mieszkaniem w hotelach po 15E-20E/dobe albo domkach z room'em za 70E tygodniowo :)

Wtedy faktycznie nasze odczucia mogą być różne.

A moze kolega jednak bardziej swiatowy...

Albo koleżanka wyżej urodzona i nie kala się mieszkaniem w hotelach po 15E-20E/dobe albo domkach z room'em za 70E tygodniowo :)

Wtedy faktycznie nasze odczucia mogą być różne.

no i widzisz JoShi ten twoj obrazek wcale nie smieszy , nie zauwazylam zeby ktos sie tu smial, tylko sie klocicie.

A obrazek jak obrazek, nie wiem dlaczego od razu zalozenia ze ktos ten wozek ukradl, ze ktos dewastuje.

A moze znalazl ktos ten wozek, a moze jst pracownikiem marketu i dostal w prezencie , a moze pracuje w wytworni wozkow i dostal go zamiast wyplaty i teraz sie na nim za to wyzywa - a tu od razu posadzenie o kradziez :roll: :wink:

No i czy to glupota czy to pomyslowosc?a moze 2 w 1-dnym? :wink:

...

no i widzisz JoShi ten twoj obrazek wcale nie smieszy , nie zauwazylam zeby ktos sie tu smial, tylko sie klocicie.

A obrazek jak obrazek, nie wiem dlaczego od razu zalozenia ze ktos ten wozek ukradl, ze ktos dewastuje.

A moze znalazl ktos ten wozek, a moze jst pracownikiem marketu i dostal w prezencie , a moze pracuje w wytworni wozkow i dostal go zamiast wyplaty i teraz sie na nim za to wyzywa - a tu od razu posadzenie o kradziez :roll: :wink:

Ten obrazek, to ja wkleiłem na innym watku (zrób to sam). Dostałem go mailem od kumpla z Niemiec jako żart. Nic na jego temat nie wiem. Gdzie był zrobiony i przez kogo. Mnie to rozbawiło i dlatego postanowiłem sie tym podzielić. Wydaje mi się, ze wybrałem na to odpowiedni dział.

PS. Takie wózki mozna też znaleźć na złomie (ten był bez kół), więc nie trzeba z góry nikogo oskarżać o kradzież.

pozdrawiam

Konrad

...

Ten obrazek, to ja wkleiłem na innym watku (zrób to sam). Dostałem go mailem od kumpla z Niemiec jako żart. Nic na jego temat nie wiem. Gdzie był zrobiony i przez kogo. Mnie to rozbawiło i dlatego postanowiłem sie tym podzielić. Wydaje mi się, ze wybrałem na to odpowiedni dział.

PS. Takie wózki mozna też znaleźć na złomie (ten był bez kół), więc nie trzeba z góry nikogo oskarżać o kradzież.

pozdrawiam

Konrad

no wlasnie, o tym tez pisalam

Nie zamierzalam nikogo oskarzac o kradziez. Chcialam sie tylko dowiedziec co was smieszy w takich zdjeciach. Bo we mnie one wzbudzaja jedynie przykre refleksje... Chociazby wlasnie na temat nieposzanowania cudzej wlasnosci i takie tam. Nie jest istotne czy w tym konkretnym przypadku mialo to miejsce...