Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pies dla 13 latka

Eluś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

opalku, w zasadzie nie jestem za tym, by personifikować zwierzęta i porównywać ich psychikę z ludzką

ale, że ciągle pojawiają się pytania typu, "jak byś się czuł, gdyby ciebie wysterylizowano?"

odpowiedź jest jaka jest

Naprawdę znasz suki,które mają 3 cieczki każdego roku i żyją kilkanaście lat?

Jakieś mutanty chyba.

suki nie, ale kotka spokojnie może urodzić 4 mioty w roku po 5 szt każdy

suka 2 razy po nawet 15 szczeniąt, jak to miało miejsce u mojej znajomej

a kilkanaście lat życia, to wcale nie jest jakies kuriozum dla zwierząt mieszkający z człowiekiem

te bezdomne żyją dużo krócej :(

• 1 month później...

Hmmm - ja znam sukę która miała 3 cieczki w ciągu roku przez 3 lata ( marzec, koniec sierpnia i grudzień ) - to moja własna , a miała a nie ma bo już jest wysterylizowana, lat ma teraz z 4-5 ( dokładnie nie wiem bo jest ze schroniska) ale mam nadzieje, że będzie żyła naście.

Gdyby miała szczenięta jest duże prawdopodobieństwo, że byłoby ich naście bo to prawie bokserka ( czytaj wygląda jak bokser, ale jest bez papierów) a one potrafią mieć bardzo liczne miotu.

Fakt, że gdybym dopuściłą do tego aby za każdym razem była w ciąży i za każdym razem rodziła, nastu lat by nie dozyła - bo obciążenie jakie stanowiłoby urodzenie i odchowanie takiej liczby szczeniąt pewnie by ją zabiło

Choć jej pochodzenia nie znam, na mutanta nie wygląda.