Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Jelonek2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ado, któryś już raz z rzedu ogladam Twój domek i wnętrza - bardzo mi sie podoba :) przy okazji chciałabym spytać czy nie jest bardzo uciązliwy taki uskok między wysokosciami blatów w kuchni? też chciałabym część mebli umiescić na ramie i podobnie jak u Ciebie wysokość pod oknem jest mniejsza niż powinna być i projektantka twierdzi,ze taki układ bedzie niewygodny.Ty masz już praktykę więc ...

Czy pod uskokiem jest obrotowa szafka na gary :wink: i co kryje ta szafeczka pierwsza po lewej obok piekarnika?

O rany to prawie jak litania :oops: przepraszam, ale lada moment muszę podjać decyzję.

Pozdrawiam i dziekuję.

Ado, któryś już raz z rzedu ogladam Twój domek i wnętrza - bardzo mi sie podoba :) przy okazji chciałabym spytać czy nie jest bardzo uciązliwy taki uskok między wysokosciami blatów w kuchni? też chciałabym część mebli umiescić na ramie i podobnie jak u Ciebie wysokość pod oknem jest mniejsza niż powinna być i projektantka twierdzi,ze taki układ bedzie niewygodny.Ty masz już praktykę więc ...

Czy pod uskokiem jest obrotowa szafka na gary :wink: i co kryje ta szafeczka pierwsza po lewej obok piekarnika?

O rany to prawie jak litania :oops: przepraszam, ale lada moment muszę podjać decyzję.

Pozdrawiam i dziekuję.

Strasznie mi miło, że wam się tak podoba :oops:

Uskok w kuchni nie sprawia mi żadnego kłopotu, wogóle go nieodczuwam, a czasem wręcz wykorzystuje, jak chce sobie coś oprzeć, np. torebke z przyprawami :wink:

Pod uskokiem niestyty nie mam obrotowej szafki, ani niczego takiego. Jak się okazało, to jedyną wadą uskoku było to, że nie można pod nim zamontować narożnych łamanych drzwiczek, które chciałam :( Tak więc trzymam tam rzadko używane rzeczy.

Nie wiem, czy cię dobrze zrozumiałam, ale na lewo od piekarnika jest zabudowana lodówka (najwyższa jaką znalazłam).

A oto mój kominek po małym liftingu - zyskał drewnianą belkę.

Teraz mam zgryz co tam postawić, żeby jakoś ozdobić. Myślę, że jakiś ładny wazon, rzeźba lub zegar.

http://img504.imageshack.us/img504/2397/kominek24fg.jpg

Aha26, dla ciebie mój psiak - trochu podrósł od ostatnich zdjęć.

http://img387.imageshack.us/img387/2527/tybet40jt.th.jpg

Może rzeczywiście nieprecyzyjnie zapytałam o tę szafeczkę - chodzi mi więc o pierwszą na prawo od piekarnika,a na lewo to było w ciagu szafek po okapem :wink: , a mogę wiedzieć jaka jest szerokość pochłaniacza i co to za model?A swoją drogą cieszę się,że można funkcjonować z takim uskokiem :) Te nóżki tak mi się podobaja,że prawdopodobnie wezma górę nad funkcjonalnością tej szafki pod spodem.Dziękuje za odpowiedź i życze spelnienia marzen w nowym domku i w NOWYM ROKU !

• 3 weeks później...
Pytanko: Jak się spisuje ten okap? nie jest za głośny? przymierzamy się do takiego samego tylko 90 cm. Wg parametrów jest słabszy i głośniejszy od konkurencji. Jakie masz odczucia? kuchnię mamy otwartą na salon, dlatego zale`zy nam na cichym i sprawnym okapie.

pozdrawiam

TJ

no rzeczywiście okap do najcichszych nie należy :( mnie to jednak nie przeszkadza, bo kuchnie mam zamkniętą, a co do sprawności to jak na razie narzekam, jest ok.

Szafa ma ok. 3,25 m długości, wysokość ok. 2,6 - dokładnie nie pamiętam. Kolor orzech ciemny. Cena mniej niż 2 tys. ale też mi już umknęła.

Ada, a kto robił Ci tę szafę?

Szafa robiona w systemie Komandor, jak byś chciała, to ci prześle namiary na firme, oczywiście jeżeli jesteś z okolic Krakowa