Marek_B 14.09.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witam. Mam małą zagwózdkę i o poradę chciałem prosić Was szanowni grupowicze... Otóż jest sobie balkon w prawie 30 letnim bloku - pięknie omalowany aż 2 warstwami farby (na tynku, który ledwo trzyma się kupy jest warstwa farby kredowej a na niej emulsja). Ściany są tak nierówne że nawet nie myślę o prostowaniu (bankructwo). Chciałbym jednak przed pomalowaniem CZYMŚ te ściany "zaciągnąć" tak aby: 1. Troszeczkę je wygładzić, 2. Delikatnie je podrównać, 3. Przygotować solidne podłoże pod farbę. Na tą chwilę wymyśliłem: 1. Unigrunt, 2. Tynk maszynowy (obróbka ręczna), 3. Emulsja. Czy ktoś z Was może mi coś podpowiedzieć ? Będę zobowiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 15.09.2005 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Podnoszę temat bo decyzję muszę podjąć już dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.09.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Marek chcesz leczyć syfa pudrem to odpuść. Lepiej kup materiały (ulga remontowa jeszcze jest), a potem skuj co się da, weź jakiegoś tynkarze, lub malarza i niech to wygłodzi. Dopiero po takich zabiegach kombinuj, albo najlepiej po skuciu daj tynk ozdobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.09.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Tynk maszynowy może mnieć inne czasy wiązania (dłużśze) niż ręczny. Lepiej ręczny. Grunt,jeżeli, to tylko rozpuszczalnikowy, będzie lepiej wzmacniał i wnikał w ścianę. Jeśli równania miejscowe do 5 mm to można wziąć klej do ociepleń stosowany do siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts