rrmi 16.06.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 lafcadio -uruchamiaj ja kupowalam przez internet , za calosc dodatkowa bateria , torba itepe zaplacilam ok.$900, nie pamietam dokladnie , ale nie wiecej SA takie miejsca , ze niby cena 593 jest , ale nie wiem , to tak jak kupic w sklepikach na Manhattanie zdjecia na sporcie sa naprawde wystarczajaco szybkie popatrz na ceny tutejsze , masz link wyzej milego dnia z schakalem sobie zycze , a Tobie z czym chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.06.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 [quote name="lafcadioNapisz proszę gdzie można dostać N8800 w takiej cenie i jeżeli możesz jak wypada cenowo K/Minolta A200 ? Może trzeba uruchomić znajomości w USA. [/quote] Się będę powtarzał: do wyszukiwania ofert używam http://www.pricegrabber.com, http://www.shopping.com i http://www.nextag.com. Mieszkam w MI, więc prawie nigdy nie płacę podatku od zakupów w necie, bo wszystie sklepy są w NJ, CA, FL, a nie chwalę się IRS-owi o tych zakupach Obecnie najniższa cena (łącznie z wysyłką) to dla mnie 693.18$ w: http://www.42photo.com/productdetail.asp?level=119&catid=323&productid=12702. Nie kupowałem tam, ale ma 4 gwiazdki, więc pewnie nie powinno być problemów. Radzę jednak poczytać opinie. Rabat 100$ jest do końca czerwca (zapewne przedłużą o ile nie zwiększą, a ewentualnie obniżą cenę bazową) i zwykle przychodzi po ok 2-3 miesiącach. Działa toto, bo mi zwrócili już 2 i trzeci pewnie w drodze. Sklep w którym już kupowałem wielokrotnie - Digital Foto Club - żąda o 5.79$ więcej, a w tej różnicy są jeszcze 4 inne sklepy. Minolta A200 to 528.65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 http://store.h1photo.com/25523.html Ja tu zamowilam .Tyle , ze po tygodniu niepewna dlaczego wciaz czekam zadzwonilam i powiedzieli , ze juz nie ma i trzeba czekac .Takze te niskie ceny sa , ale nie zawsze kupic moznanajgorsze , ze nie pamietam gdzie kupilam , aszkoda , bo za 2 dni juz dostalam przesylkeTy lafcadio bedziesz zamawial przez internet czy ktos znajomy Ci bedzie wysylal?jesli ktos Ci posle to mozesz zaplacic clo , to nie wiem czy sie wtedy bedzie oplacalo, ale to i tak pewnie Wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.06.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Nawet ze względu na cło nie ryzykowałbym wysyłki !!! Przecież z paczkami różnie się obchodzą i po którymś rzucie, szkła się mogą poprzestawiać. Bezwzględnie niech to ktoś zabierze. Ja wiozę 2 aparaty, a 2 inne przemycą znajomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Frankai , troche nie w temacie zapytam -a jak ktos bedzie wiozl 3 laptopy to myslisz , ze sie w PL nie doczepia?zaznaczam , ze na 3 osoby?wysylac nie chce wlasnie z tego wzgledu o ktorym powiedziales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.06.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Jak te dalsze 2 osoby będą leciały z nim, to nie ma problema. Jak dla nich będzie przewoził, to lepiej niech nie patrzy celnikom w oczy ani nie rozgląda się. Spokojny krok i wzrok skierowany na wyjście, bo inaczej wtopka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 zle zapytalam , mysle o sobie i moich dwoch facetach .Kazdy ma swojego laptopa . przeciez sprzedawac tu nie bede,troche sie jednak boje cla, do tego bedzie kilka innych rzeczy kamera , aparaty i zwyczajnie mam cykora, bedziemy leciec razem. Tyle , ze nie tak szybko jak Ty , ale niedlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Kobieto - czego się bać? Dopóki nie wygląda to na handel lub nie podlega restrykcjom, to śmiało Jednen laptop, jedna kamera, jeden aparat, itp. Ja wiozę 2 aparaty: jeden duży, a jeden mały (z pudełkiem) i jakby co, to się pewnie wyłgam Oprócz tego oczywiście laptop, zewn. HDD, zewn. nagrywarka, hub wireless, 2 czytniki kart pamięci, 7 buteleczek perfum i pełno innych pierdół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 dzieki Frankai i zycze Ci powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 20.06.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 No pięknie pięknie moi przemytnicy ?! W takim razie Frankai może mi poradzisz co zrobić chciałem kupić N8800 lub Minoltę A200 ale szwagier leci na początku sierpnia z Chicago z tego co piszesz to nie zdąży kupić przez internet. Może byś mi coś poradził jak ma w takim razie dokonać zakupów najprościej i najszybciej (i oczywiście tanio). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.06.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 a ja moge ? w http://www.bestbuy.com ale tam N8800 nie mieli , nie wiem jak teraz , minolty nie sprawdzalam, popatrz i sie odezwij , jak sie na cos namyslisz to poszukam, ok? przez internet zdazy kupic , bo to przychodzi za 3 -4 dni , tylko jak bedzie rabat , to ten przychodzi dopiero ok8 tygodniach .Ale rabat nie zawsze jest. milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 20.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ale na Best Buy cena za Minoltę a200 to 699 dolars czyli ok. 2250 zł to za tyle można nabyć ten aparat na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.06.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 dlatego trzeba przejrzec sklepy internetowe , tyle , ze jak ja chcialam ten najtanszy to czytales pewnie co mi z tego wyszlo trzeba znalezc co Ci pasuje , i kupic tak , zeby bylo bez mail rabatu , tyle poszukam linkow , a moze masz? wkleje za chwilke popatrzysz i badziemy dalej myslec, ok? link do best buy dalam , zebys zobaczyl ile w sklepie , a wiadomo , ze na necie taniej http://windowsmarketplace.com/category.aspx?bCatID=473 http://dcresource.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=5069354/ w tym drugim minolty wiecej , popatrze jeszcze pozniej , bo musze troche relax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 21.06.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Zobaczę zobaczę oczywiście.Na razie dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.06.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 szwagier leci na początku sierpnia z Chicago z tego co piszesz to nie zdąży kupić przez internet. Kupić zdąży, tylko rabat nie zdąży dojść, ale to nie istotne. Rabat zrealizuje jak wróci (bo rozumiem, że wraca do USA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.06.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Obecnie najtańszy Nikon Coolpix 8800 jest w: http://www.shopdigitalonline.com/productdetail.asp?ProductID=1279Kosztuje 678$ + wysyłka (do MI było 14$). Sklepik ma 5 gwiazdek, więc jest pewny. Rabat 100$ (czyli cena spadnie do 578+wysyłka) obowiązuje do końca czerwca, ale z pewnością przedłużą lub obniżą cenę, więc bym się nie przejmował. Jak ktoś ma czas, to niech wręcz poczeka do 1 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.07.2005 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Tak jak przewidywałem - znowu jest rabat 100$ na Nikona 8800. Co więcej - ze względu na umacnianie się dolara względem jena obstawiam, że za kilka dni ceny zejdą poniżej obecnych 692$ do 670$ lub mniej. Jeżeli chodzi o wrażenia z użytkowania 8800, to trzeba uważać z filtrami - już po założeniu drugiego filtru winietuje!!! 5700 radził sobie z trzema i nic mu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.07.2005 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 prosze powiedz o czym piszesz Frankai jakie to te filtry? gdybys znalazl chwilke , dziekuje a ja mam te filtry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 04.07.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 prosze powiedz o czym piszesz Frankai jakie to te filtry? gdybys znalazl chwilke , dziekuje a ja mam te filtry?? A ja mogę? Sama musisz wiedzieć czy kupowałaś jakoweś filtry do n8800 ... Jeżeli kupiłaś sam aparat to w zestawie filtrów nie ma. Z tego co napisał Frankai po nakręceniu na obiektyw filtrów od trzech w górę (mam nadzieję że dobrze zrozumiałem) n8800 zaczyna winietować. Jeżeli nie nakręcałaś nic na obiektyw żadnych filtrów to nie masz się czego obawiać (oczywiście nie chodzi mi o osłonę przeciwsłoneczną - ale tej n8800 w standardzie nie posiada). Mam nadzieję że bardzo nie namieszałem, ale jeżeli tak - pytaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.07.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 http://store.h1photo.com/25523.html jeszcze jeden link dla Ciebie zapytam wiec Filtrow zadnych nie kupowalam . Chetnie bym kupila , ale nie wiem jakie i po co? Jak mozesz wytlumacz , miej na uwadze , ze prawdziwej amatorce odpowiadsz. Wiem tylko , ze sa jakies tuby , filty, do wnetrz szerokokatne nakladki? Reasumujac -co mam kupic i po co? A Ty juz kupiles? Ja jestem bardzo zadowolona .Zdjecia sa przefajniaste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts