rrmi 04.07.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Aniu sprobuj poszukac na stronie Canona , czasem firma robi recall na wady fabryczne .Wtedy mozna do nich wyslac aparat i wade usuna.Tutaj masz recall w Stanach , moze jest cos podobnego w Europie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.07.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Dzięki za wiadomość rrmi!Niestety, wygląda na to że tylko mój egzemplarz był taki feralny.Szukam zakładu, który mi to naprawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 07.07.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Przydatne linki http://forum.fotopolis.pl/viewforum.php?f=29 http://canon-board.info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 10.07.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mam mały problem, moze ktoś pomoże mi znaleźć kierunek, w którym powinienem szukać jego rozwiązania. Robie zdjęcia nikonem 8700. Chodzę po różnych ruinach i chciałbym uwiecznić je takim jakie są - zaniedbane, mozna by nawet powiedzieć - wysyspiska śmieci. Ale niestety na zdjęciach wyglądają bardzo atrakcyjnie! Dużo bardziej niż w bezpośrednim odbiorze. Oczywiście jedna z mozliwości to kompozycja obrazu - odpowiedni dobór obiektu fotografowanego i jego otoczenia i z tym muszę sobie sam poradzić. Ale czy jest możliwy jakiś dobór ostrości, kontrastu, balansu bieli, czy czegoś innego, który pozwoli mi osiągnąć zamierzony efekt? (niestety, jestem trochę ograniczony i zdjęcia robię raczej tylko w silnym południowym słońcu, poranki i wieczory raczej nie są dla mnie dostępne ) Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.09.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Kwiatkor - znam problem. Chciałem pstryknąć straaaaaaaaszną fotkę na bazarze w Kairze i wyszło .... zdjęcie. Sam nie wiem co trzeba by zrobić. Może B&W? Może - to co już chyba sam planowałeś - pod innym kątem? Z pewnością trzeba popracować kompozycją. Może zestawić coś ładnego z ohydą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 18.09.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Trzeba był na prawdę niezłego smietnika, aby na zdjęciu ująć choć odrobinę tamtego klimatu..... http://www.world66.com/asia/southasia/pakistan/sukkur/lib/gallery/showimage?pic=asia/southasia/pakistan/sukkur/on_the_street_1 Chyba trzeba nie ustawać w robieniu róznych ujęć i analizowaniu zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.09.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Trzeba był na prawdę niezłego smietnika, aby na zdjęciu ująć choć odrobinę tamtego klimatu..... Poczułem się jak "u siebie" (w Egipcie) Ja "czuję" tą atmosferę, ale pewnie tylko dla tego, że widziałem i wąchałem takie miejsca. Ktoś kto nie widział tego w realu, to chyba nie zrozumie. Zdjęcie ma tylko 2 wymiary zamiast 4 (zapach też się liczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.09.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy ktos z Was "macał" już d80? Jestem ciekawa opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 28.09.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 28.09.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.10.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Mam problem z obrabianiem zdjęć z cyfrówki. Najczęściej robię zdjęcia w rozmiarze 1200x1600. Są bardzo dobrej jakości. Niestety czasem jest konieczne zrobienie kopii w rozmiarze 640x480 i nie potrafię tego zrobic tak, zeby zdjęcie nie straciło ostrości. Co powinnam zrobić ? Jakimi parametrami przy mniejszaniu się pobawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzZZzz 11.10.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 najlepiej uzyc IrfanView po wlaczeniu przycisk B i w opcjach ustawic zmniejszanie zdjec w/g % i powinno sie udac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.10.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 No wiesz, tak to ja tez potrafie zrobić. Chodzi mi o to, żeby jak najmniej z jakości stracić. A tego nie da sie zrealizowąc ta poprostu zmniejszając procentowo... Są różne sposoby interpolacji. Więc jaki wybrac, zeby jak najmniej stracić ? Czy zwiększać DPI zmniejszając obraz, czy to nie ma sensu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo 11.10.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Odpowiadając wprost: Tak, w ten weekend miałem możliwość pomacania D80. Wrażenia? Wcześniej fociłem na Coolpix'ie 5000. Bardzo sympatyczny aparat, którego jedną z niewątpliwych zalet była najkrótsza przesłona z wszystkich dostępnych kompaktów. Czasu jednak trochę minęło i zachciało mi się lustrzanki. Na przełomie lipiec/sierpień kupiłem D70s. Zrobiłem już na nim około 4 tysięcy zdjęć i w zasadzie pełnia zadowolenia. Jednak kiedy wziąłem do ręki D80, to szczena mi trochę zwisła. Miałem możliwość zrobienia około 20-kilku zdjęć i pooglądania wyników. Bardzo fajna zabawka. Szkoda, że jej nie było kiedy ja kupowałem swoją siedemdziesiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.10.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dzięki za info. A jakie różnice między tymi dwoma d zauważyłeś amigo? Bo o coolpixa nie pytam. Miałam i zrobiłam wszystko żeby się z nim rozstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.10.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 JoShi - zmniejszając rozdzielczość trzeba chyba wcześniej ... zmiękczyć zdjęcie. Inaczej wyjdzie kiszka - na przykła linia prosta idąca po przekątnej zamieni się w ... piłę.Chyba że mi się coś pochrzaniło i to o inny trick chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.10.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzięki, poprubuję, ale raczej chodzi mi o to, że właśnie podczas zmniejszania traci się ostrość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.10.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzięki, poprubuję, ale raczej chodzi mi o to, że właśnie podczas zmniejszania traci się ostrość Wiem, ale pominąłem to bo osobiście tego nie doświadczyłem. Jesteś pewna, że tracisz ostrość, czy to tylko złudzenie spowodowane mniejszą rozdzielczością? Wyślę Ci na priva mój e-mail. Podeślesz mi zdjęcie, które robi Ci problem i poeksperymentujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.10.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzieki za priv. Jak będę w domu to ci odpowiem. Prześlę Ci dwa zdjęcia i zobaczysz o co mi chodzi. Zresztą może nawet tu je umieszcze, żeby było wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzieki za priv. Jak będę w domu to ci odpowiem. Prześlę Ci dwa zdjęcia i zobaczysz o co mi chodzi. Zresztą może nawet tu je umieszcze, żeby było wiadomo. Jeżeli chodzi o zamieszczanie zdjęć to niekoniecznie to jest dobry pomysł - stronka się strasznie długo ładuje, jeżeli ktoś wisi na modemie. Jestem zwolennikiem podawania linku do zdjęcia i jak ktoś chce, to sobie otworzy je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts