Ryszard1 15.02.2003 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Czyli jak cos kupic to z 4MP ?Szkoda ze aparaty z taka matryca jeszcze sa takie drogie.Myslaem o Canonie A40, ale na dzisiejsze czasy to chyba nie warto kupowac tej klasy sprzetu (ma tylko 2 MP), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 15.02.2003 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Pomyśl o Olympusie C-50Z, SONY CDC717 lub Fuji S602.Oczywiście sciągaj z Azji lub USA, bo nasze cełka i podateczki na pewno wychodzą z naszej kieszeni, ale gdzie idą jeden Bóg raczy wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Jeżeli chodzi o USA, to są stronki, które dobrze wyszukują oferty z Internetu. Zanim jednak się zdecyduję, to pewnie się przelecę po sklepiszczach - a nóż będzie jakiś "sale". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 25.02.2003 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Polecam stronkę http://www.dpreview.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.03.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Wątek trzeba trochę odświeżyć Teraz o poboczu. Kupiłem sobie "webkamerkę". Jest to Aiptec DV II. Kosztowała $99. Początkowo byłem trochę rozczarowany, ale już mi się podoba. Rozczarowany byłem jakością obrazu, a właściwie dostrojeniem opcji (jasność na max, kontrast na min, kolorami "wte i nazad" a obraz do kitu). Okazało się jednak, że to kwestia zbyt słabego oświetlenia. Robiłem ostatnio nią zdjęcia (1.3 MPix) i wyszły rewelacyjnie jak na taką zabawkę. To, że wyposażona jest w wyświetlacz LCD ułatwia selekcję zdjęć już w trakcie ich wykonywania. Pamięć wbudowana 8MB z dodatkowym gniazdem do CF. Nie jest źle Można ją wykorzystywać jako webcam, aparat, kamerę wideo (1.5 min na wewnętrznej pamięci i kilka minut z CF), rejestrator audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 31.03.2003 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Widziałem aparacik Agfa. Kosztował z 250 zł. Mógł robić również za kamerkę internetową. Ale jakość niezbyt mnie powaliła.A może jestem zepsuty moją matrycą 5 mln pikseli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.04.2003 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Rafter - pewnie tak. Jak ktoś zasuwa piechotą, to wsiądzie i do malucha. Jak jeździ Rolls'em to jakoś maluch mu nie będzie się zbytnio podobał Ja póki co odłożyłem kupno aparaciku (budowa first Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 17.04.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Mam ważne pytanko w pracy udało mi się ich namówić na Olympusa Camedie 5050. Myślałem również o minolcie 7i ale po argumentach jakie tu przeczytałem od razu odrzuciłem. W gre wchodził również sony ale tak samo odszedł w przedbiegach. Co więc sądzicie o Olympusie? Bardzo będe ciekaw Waszych opinii i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.04.2003 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Kakaw - właśnie przypatruję się parametrom kilkunastu aparatów i w grę wchodzi tez Camedia 5050, ale prowadzi Coolpix 4500 przed Power Shot 3. Na Coolpixa jest teraz promocja (-200USD). Jak skończę porównanie za kilka dni, to się odezwę co myślę. Całość mam w pliku Excel, więc mogę potem udostępnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 18.04.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Jakto 200$???? gdzie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.04.2003 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Kakaw - spokojnie to nie jest "200" tylko "-200". Najtańszy wobec tego widziałem za 349USD, do tego dochodzi wysyłka 20USD i chyba podatek (5-7% zależnie od stanu). Z szerokim kątem (x0,63) powinno być będzie ciągle poniżej 500USD. Daj mi jeszcze parę dni, to skończę porównanie w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.04.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Kakaw - ja już nie czytam całego Forum, więc trzeba mnie wywołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 18.04.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 ok - dla mnie bomba, zgłosze się za 2-3 dni. Pozdrawiam i miłego porównywania A 500$ to nadal bardzo atrakcyjna kwota. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.04.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Kakaw - zrobiłem zestawienie opcji i cen. Coś jednak pochrzaniło się gościom w jednym sklepie z ceną i nie jest to 349 jak było poprzednio, tylko 449 Tak czy inaczej na prowadzeniu ciągle Coolpix 4500 i Power Shot-y G2 i G3 (G2 jest bardzo minimalnie gorszy, ale za to ma cenę lepszą, bo już go wyzbywają się). Różnice istotne dla mnie (na pierwszym miejscu Nikkon: czułość: 100 do 800 - 50 do 400, min. migawka: 8s+bulb - 15s max. migawka: 1/2300s - 1/1250s (G2 1/1000s) zdalne sterowanie: kabel (opcja) - infrared (standard) Wyświetlacz LCD: odkryty - zamykany Waga: poniżej średniej - ciężkie Cena: ok. $450 - ok.550 (G2 ok.450) Co się tyczy oceny, to jeżeli znasz angielski, to wejdź na: http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp4500/page19.asp Jest tam porównanie Coolpix 4500 z G2 i Sony DSC-S85 i Minoltą 404 Generalnie go polecają, choć różnice względem G2 są nieduże. Raz jeden, raz drugi lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 27.04.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Frankai - super, wielkie dzieki. U mnie aktualnie wiec wchodza dwa aparaty w gre - camedia 5050 i coolpix 4500. Powiedz jakie wady widzisz w camedi? (no oprocz dosyc wysokiej ceny, choc sadze, ze malo wygurowanej wzgledem tego, co soba prezentuje. Do mnie najbardziej przemawia jego baaaardzo jasny obiektyw.)A nie sadzisz, ze coolpix ma zbyt "nieklasyczny" wyglada, a G2 jest strasznie wieeelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.04.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Kakaw - Olympus C-5050 przegrywa ceną. Jasność nie jest najmocniejszą stroną Coolpix'a, ale tak czy inaczej jest niezły. Jak chcesz, to Ci podeślę plik Excel z zestawieniem kilkunastu aparatów. Podaj mi e-mail po privie. Są tam m.in. plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.05.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 DLACZEGO taki fajny wątek ,,zdechł" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.05.2003 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Krystian - bo ludziska nie mają kasy na zabawki. Kakaw - ja chyba odpuszczam sobie do września. Trzeba trochę kasy przywieźć do domu. Moje wątpliwości budzą też warunki promocji: musi to być autoryzowany dealer, a na pudełku musi być odpowiedni kod (specjalna seria). Czytałem opisy sklepów internetowych, gdzie ludzie ostrzegali, że niektórzy sprzedawcy twierdzą, że należy Ci się dany rabat, a producent go odrzuca. Tu obowiązuje system "mail in rabate", czyli wysyłasz do producenta odpowiednie potwierdzenia, a on Ci zwraca kasę zwykle po 6-8 tygodniach. Sklep sprzedający za 549 przyznał się, że kupując u nich nie należy się rabat. Najbardziej wiarygodnie wygląda mi Walmart. (598+6%)-200+2{wysyłka}=436$. Można jeszcze bardziej wiarygodnie, czyli Office Depot 649+6%-200=488$, bo tam można zażyczyć sobie odbiór w sklepie i jakby co, to nie odebrać. Mam jednak nadzieję, że po końcu promocji cena jeszcze spadnie, a ja już będę wiedział jakie akcesoria mi są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.05.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Masz rację, ja też chciałbym kupić sobie taką zabawką, ale kasy brak ), więc jak na razie używam od 18 lat PRAKTICĘ MTL5...Zrobiłem kilka tysięcy zdjęć i slajdów i ani jednego nie spieprzyłem z winy aparatu, ale kiedy kolega pokazał mi możliwości takiego małego Cannona....ach, ta kasa! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.05.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Krystian - wyszyscy mają ten sam dylemat. Nie kupuj jednak w Polsce. Nawet za zachodnią granicą jest już kupę taniej. Są tacy co przywożą aparaciki bez dodatkowej opłaty - zarabiają na zwrocie podatku na granicy. Kiedy chcesz, żebym coś przeczytał, to stosuj "wywołanie", bo nie wszystko czytam. Jak napiszesz "Frankai", to taką wiadomość znajdę i odczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts