kirkris 08.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 PS nie mial tutaj nic do czynienia poza ewentualnie poprawa i wyprostowaniem perspektywy. Ostateczna korekcja fotki czyli poprawa poziomow i wyostrzenie po zmniejszeniu XnView Przez PS rozumiałem cyfrową obróbkę obrazu, niekoniecznie samego Photoshopa K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.02.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 jak dla mnie te fotki są zbyt mocno przerysowane ale zależy co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.02.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Mam Fuji s5600 i wstyd się przyznać ... robię fotki przeważnie z automatu Kompletny brak czasu na zabawę w fotki choć w technikum uczęszczałem na kółko fotograficzne z moim Zenitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.02.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 jabko, witaj w klubie!Mój F s5600 leży sobie spokojnie nie ruszany od kilku tygodni, tylko kurzy się na niego ... A może mógłbyś mnie wspomóc w problemie? Potrzebuje instrukcji do tego aparatu po polsku. Szukam w necie i nic. Masz może jakieś namiary na takie rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.02.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 rcube, piekne wyraziste foty! takie lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 10.02.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ... A może mógłbyś mnie wspomóc w problemie? Potrzebuje instrukcji do tego aparatu po polsku. Szukam w necie i nic. Masz może jakieś namiary na takie rzeczy? To jak był kupiony aparat bez instrukcji ?? Daj maila to Ci wyślę tą polską "skróconą instrucję obsługi" w PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 11.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 ... A może mógłbyś mnie wspomóc w problemie? Potrzebuje instrukcji do tego aparatu po polsku. Szukam w necie i nic. Masz może jakieś namiary na takie rzeczy? To jak był kupiony aparat bez instrukcji ?? Daj maila to Ci wyślę tą polską "skróconą instrucję obsługi" w PDF Aparat był kupiony zwyczajnie tylko nie w Polsce. Instrukcje posiadam, owszem. Ale po niemiecku, a tym językem nie władam. (namiary na mnie opszły na priva) Thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.03.2007 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Mam Fuji s5600 i wstyd się przyznać ... robię fotki przeważnie z automatu Kompletny brak czasu na zabawę w fotki choć w technikum uczęszczałem na kółko fotograficzne z moim Zenitem Zenit - fiu, fiu. Ja miałem Smienę 7 i żałuję, że ją rozebrałem z ciekawości, zamiast dać naprawić. Jestem ciekaw co by z niej teraz wychodziło. Slajdy które nią robiłem były super choć to była podstawówka a klisze ORWO!!! ===== Jaki tam wstyd. Większość tak robi, ale nie wszyscy się przyznają. Ja osobiście ponad 95% pstrykam w "A", troszkę w "M", prawie nic w "S" i kompletnie nic w "P" (pełna automatyka). Do tego oczywiście dochodzi: - zabawa korektą ekspozycji przy zdjęciach na zewnątrz - zewnętrzna lampa w "M" - czasem balans bieli dobrany ręcznie - czasem ręczny fokus - rzadko zdjęcia w predefiniowanym trybie - ISO wymuszam o ile to możliwe na 100 a często na 50 - czasem wyłączam lampę i zmuszam VR do intensywniejszej pracy (np. ostatnio w jaskini) Brakuje mi w moim aparaciku kilku programów dla mnie. Mam raptem 2 zestawy Przydałoby się minimum 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 17.03.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Kiedyś obiecałem że jak będę miał możliwość to wkleję jakieś zdjęcia z Canona S 2 niniejszym to czynie, są to moje pierwsze fotki z cyfrówki i nie są niczym obrabianeTak w ogóle to wszystkie zdjęcia na tej stronie są robione tym aparatem poza kilkoma skanami ale to widać http://mendrycki.pl/index.php?page=popracy&galeria1=moje+hobby+fotografia Większość zdjęć wykonuję w programach tematycznych a Auto używam głównie do dokumentowania swojej pracy u klienta czasami jest to zupełna ciemnica i mimo to nie ma żadnych problemów z ostrością Od niedawna mam komórkę Sony Ericsson K800i i tam mam normalny aparat fotograficzny 3,2 Mpi i z normalną lampą błyskową i w tym aparacie jest jeden program którego brakuje mi w Canonie fotografowanie dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A używa ktoś z Was Lumixa DMC-FZ30 lub FZ50?Jakie wrażenia i opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 24.04.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Może jednak ktoś używa i napisze kilka słów. Byłabym zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 24.04.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Mój brat posiada FZ30, miałem okazję trochę się nim bawić +dobre, jasne szkło +duzy zoom +/- stabilizacja obrazu (ale nie tak efektywna jak w lustrzankach) +/- szumy mogłyby być mniejsze -zbyt długi czas reakcji -zbyt wąski kąt na dolnym końcu ogniskowych (chyba 35mm o ile się nie mylę) -praktyczny brak możliwości obsługi manualnego ostrzenia -wizjer elektroniczny szczerze wolałbym najtańszą lustrzankę - szkło zawsze mozna dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zmienna 02.06.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Ja uwielbiam fotografię i sama zaczęłam się w to bawić. Niestety nie wychodzi mi to najlepiej. tutaj jest pare moich zdjęć (niestety nie mam na razie modeli) http://plfoto.com/93729/autor.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 06.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 fotografią cyfrową zajmuje się od kilku lat - najpierw niesmialo jakimys kompakcikami potem jak pojawil sie na rynku fuji finepix s5500 to zakupilam i byl super, a ze apetyt rosnie w miare jedzenia to przeszlam szybko na lustrzanke cyfrowa robie rone fotki koncerty, imprezy kuluralne, mecze siatkowi, prywatne to moja mala galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 06.06.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mati fajne zdjęcia.Miło popatrzeć na Kortowo, bo się dobrze kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 06.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mati fajne zdjęcia. Miło popatrzeć na Kortowo, bo się dobrze kojarzy. znasz kortowo - studiowales tam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 06.06.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mati fajne zdjęcia. Miło popatrzeć na Kortowo, bo się dobrze kojarzy. znasz kortowo - studiowales tam?? Tak, kończyłem studia na UWM. Z sentymentem wspominam Kortowo, bo to piękne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 06.06.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mati fajne zdjęcia. Miło popatrzeć na Kortowo, bo się dobrze kojarzy. znasz kortowo - studiowales tam?? Tak, kończyłem studia na UWM. Z sentymentem wspominam Kortowo, bo to piękne miejsce. to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 No proszę jaki fajny wątek znalazłem Jeśli pozwolicie to się po cichu dołączę bo tak się składa że trochę mam bzika na punkcie fotografi Pozdrawiam wszystkich pstrykaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.11.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Chciałam zapytać jak i co trzeba ustawić w aparacie, żeby zdjęcia robione w sztucznym świetle nie wychodziły na żółto, tylko żeby były w normalnych kolorach. Lampa błyskowa nic nie daje, bo z nią na odmianę wychodzą bardzo ciemne . Nie umiem sobie z tym poradzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts