Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

DG,

jestesmy na tym samym etapie :-)

U nas schna wylewki i wczoraj pojechalismy je troche polac.

Co do drzwi to zrobi nam ta sama firma co okna. Bedziemy mieli drzwi drewniane, bo lubimy drewno. A co do zamkow, rygli to juz twoj wybor....

Ja swojego wykonawce okien i drzwi moge polecicza dwa dni, jak juz zamontuje nam ona. W innych domach podobalo mi sie, wiec mam wieeelka nadzieje ze u siebie sie nie rozczarujemy.

Dzis dziala alarmowiec. W srode chcemy zamknac budynek, bo brama tez przyjedzie w srode.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

thomasso,

jutro będzie prąd,oby,bo już kolejny elektryk nawalił :( i mają wypompowywać ,zbrojenie i lać b-25 odrazu, tak doradził kierownik .Codziennie coś szwankuje,nie wiem kiedy w końcu ta budowa ruszy naprawdę :( .

postawienie domu to nie problem, zobaczysz co sie będzie działo później ;)

Do betonu daj W6- nie bedzie nasiąkał wodą, i w/g mnie wystarczy B20 - ale decyzja Twoja :)

Dziękuję za dodanie otuchy,może po świętach Wielkanocnch coś się ruszy,chociaż ja już nic nie planuję,muj majster planował wylanie ław na zeszły piątek,a tu nie wiadomo czy będą na ten...... :o

witam,

chyba mamy ten sam problem - zobaczę co jutro powie na to ekipa i kiero

szczegóły w moim dzienniku..

Pozdrawiam i zyczę wytrwania :D

U nas ławy dzisiaj wylane ufff...,ale problemów ,nie dość pan od rekuperacji,powiedział,że jeśli tak podchodzi woda to nie wiadomo czy to wyjdzie.jeśli nie to nie trochękasy zostanie w kieszeni.

pozdrawiam.

masz na myśłi GWC? Rury idą na głebokości ok 2 m, jak jest wysoko poziom wód to może być problem

Może ktoś pochwali się swoimi pracami wykończeniowymi........... wiem wiem,teraz wszyscy zapracowani ,ja to narazie dołek z wodą mogę tylko,nic ciekawego.

Życzę wszystkim Wesołych Świąt,żeby troszkę odpoczeli przed kolejnymi etapami pracy.Wszystkim ujawnionym i inkognito wytrwałości i zdrówka.

Pozdrawiamy z Wa-wy.

witam,

Wczoraj bylismy prawie do polnocy na dzilace. Ekipa montowala okna od 8 rano. Troche tych okien jest i zajelo to caly dzien szeciu sprawnym panom.

Poza tym wstawianie bramy garazowej i zalaczenie alarmu.

Ale efekt .... :D :D :D

Jeden dzien pracy a dom - duuuuzo lepiej wyglada.

Jestem bardzo zadolona z okien i drzwi wejsciowych. Jak dzis pojade na dzialke to porobie zdjecia.

Chyba moge troszeczke sie pochwalic , no nie???

Zalaczam wiosenne życzenia Wielkanocne- zdrowia, wytrwałości i mnostwo sił do pracy oraz radosnych chwil spedzonych w gronie rodzinnym.

pozdrawiam[/b]

Wszystkim "Orchidemaniakom" Smacznego Jajeczka i Mokrego Poniedziałku

zdobycz z dnia dzisiejszego :) po straaaasznie długim okresie oczekiwania

http://images36.fotosik.pl/97/489757c25d01263cmed.jpg

http://images48.fotosik.pl/101/5be00e37797b264emed.jpg

http://images43.fotosik.pl/101/116a152fc5dbd071med.jpg

Tknu,

schody nam robil kowal artysta, jeden s 18-tu w Polsce. Uwazamy ze sie spisal na medal. Barierka jest cala kuta, nie ma zadnych gotowych elementow.Zrobiona w calosci i tak byla prewiezona. Facet wart polecenie, a pieniedzy 1700zl/mb i tak to jest duzo mnej niz schcieli za cos takiego w Warszwie. Juz nie wspominam jaka wycena dostlismy ot Marchiewki za cos podobnego..

Spisał się ten Wasz kowal na 200%,a czy balustrady na balkonie ,też robicie w podobnym stylu?

U nas jeszcze daleko do tego etapu ,ale fajnie sobie popatrzeć na coś pięknego:D .

Thomasso,mam jeszcze pytanko,czy usuwaliście całą glinę przed zasypaniem piaskiem i wylaniem poziomu zero,bo czytałam że mieliście też glię.U nas kierownik powiedział żeby część rozbić a resztę usunąć,żeby tylko nie padało bo glina nasiąknie,a póżniej wilgoć wyjdzie podłogą :cry:

Czy na parterze robi się jakieś zbrojenie :( ?Czy tylko ta siatka w wylewce,tak jak jest w planie?

Pozdrawiam.

Tknu,

jak wygladalo u nas, maz zdiecia na sronie 15-tej. S pod domu mywalilismy wszystko. Zostawilismy pod garaz, tam bylo mnej gliny a i kierownik budowy stwierdzil ze tam nie ma az takich obcziaen. U nas weszlo czyba 19 kamazow!! piachu. My zrobylismy jeszcze jedna rzec za namowa kierownika, nie mamy normaniego chudziaka, a b20+W6, zalany na caly dom.Taka jedna plyta, tylko bez zbojenie. Tak samo mamy podneszona sciana fundamentowa o jeden bloczek.

jak dasz ta domieszka w6 do betonu, nic ci nei zasziaknie. beton nie pije wody. Juz to sprawdzilismy u nas!!

Jesli chodzi o barierki balkonowe, tez sa w dzieniku. Sa kute, ale juz z gotowych elementow.Duzo,duo nisza cena..

Muci, Thomasso,

Jestem pod wielkim wrazeniem ..... Widac, ze ktos musial poswiecic sporo swojego czasu. Czy to byl Wasz projekt???

My wczoraj podpisalismy umowe na nasze schody. Beda drewniane, giete, azurowe miedzy pietrem a parterem a do piwnicy - betonowe, obudowane drewnem. Zdecydowalismy sie na drewno - jesion, bo ma ładne sloje.

Beda ok 15 lipca, to wtedy sie okaze....

pozdrawiam !!!

Malaza,

Jelsi chodzi o schodow zaprojektowanie, to byl nasz projekt. Jesli chodzi o barierki to pospieralam troche w internetu.. widzielismy rozne barierki naszego kowala i mu powiedzielismy co chcemy. Zalezalo nam na jedna cala porecza, nigdy nie spawana i zadnych pionowych elementow. Kowal zrobil 1m.. i nam pokazal co stworzyl po naszym zaakceptowanie, dorobil reszta. U nas beda schody oblorzony drewnem-merbau. Juz mamy wykonawca..dostalimy wedlug nas barzdo dobra cena.. zobacymy jaki bedie koncowy efekt. U nas to idzie wszytko bardzo powoli. Jesli pojdzie po naszych misli to pod koniec maja beda mogla sie pochwalic jescze s lazienka dzieciakow. Czekamy na glazurnikow..maja obsuwa o 2 miesiaca..;-((