DG1719501811 05.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Dzięki za uwagi.No to będą otwierane na zewnątrz. Aczkolwiek jest rzeczywiście możliwość nawiania zaspy pod drzwiami. Ale to jest już taka 'wada' naszego klimatu i tego projektu w którym drzwi są dość słabo osłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 05.05.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 my takze mamy drzewi otwierane na zewnatrz, glownie dlatego ze nie zajmuja miejsca w malym wiatrolapie. U nas w wiatrolapie sa takze drzwi do garazu, wiec tym bardziej.... kupowalismy u producenta okien i jestem z tego bardzo zadowolona. Muci, dzieki za uwage dotyczaca ocieplenia dachu nad drzwiami wejsciowymi. Poruszylam temat z naszymi specjalistami i ...beda poprawiac . Forum jest nieocenione!!!! Po dlugich poszukiwaniach znalezlismy ekipe od ocieplania dachu. Chyba musimu wyblic 65 zl za metr ale nikt sensowny za mniejsze pieniadze nie chce sie podjac. Czy wiecie ile wyszlo metrow poddasza w O1? Nam trudno to policzyc, macie jakies szacunki? Czy to jest ok 300m2???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 05.05.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 malaza 300 metrów to chyba za dużo, nie pamietam ile było u nas(O2). Będę się posiłkował pamięcią żony . U nas dodatkowo został zabudowany strych zielonymi płytami k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniah22 05.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy wiecie ile wyszlo metrow poddasza w O1? Nam trudno to policzyc, macie jakies szacunki? Czy to jest ok 300m2???? malaza, my mamy O2, niedawno robiliśmy poddasze więc pamiętam, że to było 240 m2, bez strychu. Jeśli chodzi o drzwi wejściowe, to mamy otwierane na zewnątrz, na ścianę garażu, z bardzo podobnych powodów tak zrobiliśmy, żeby było więcej miejsca w wiatrołapie itp. Jeśli chodzi o producenta to drzwi mamy z firmy KMT, polecili nam je znajomi, nie są to drogie drzwi, ale solidne z dwoma zamkami klasy C, z bolcami antywłamaniowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 06.05.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dzięki za informacje na temat drzwi wejściowych. Teraz mam pytanie odnoście schodów na strych. Chcę zastosować typowe składane np. produkcji Fakro. Zależy mi na tym by właz był możliwie duży no i żeby wygodnie wchodzić po schodach. No i tu zdaje się jest problem. Ze względu na odstępy pomiędzy belkami stropowymi (90cm) schody muszą być zlokalizowane wzdłuż belek stropowych a nie w poprzek. Oznacza to że muszą być w poprzek przedpokoju. W takiej sytuacji robi się dosyć wąsko. Najszerzej jest w okolicy łazienki bliższej pokoju nad garażem.Powiedzcie mi jakie i gdzie zainstalowaliście u siebie schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.05.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 DGdokładnie tak jak piszesz. U nas właśnie tam są zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.05.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 DGtak jest u nas , na zdjęciu widać kawałek wejścia na strych( u góry po lewej stronie- zaznaczyłem na czerwono- mam nadzieję,że widać. ) http://images38.fotosik.pl/114/3bb96e6ac4045729med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 07.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Dzieki wszystkim za informacje o ilosci poddasza. U nas wszystko stanelo do gory nogami. Czekamy na specajlistow od docieplen, beda u nas ok 20 maja. A tu.... Wczoraj dzwonil kamieniarz, ze moze wejsc albo w najblizszy poniedzialek , albo za 2,5 m-ca !!!! Wiec wszystko prawie dogralismy i zdecydowalismy ze ok, niech wchodzi... Planujemy na podlodze rozlozyc styropian, zeby kolejne ekipy nie poniszcyly podlogi... Mam nadzieje ze nie tylko my tak na odwrot robimy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 08.05.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 malazafaktycznie ból głowy gwarantowany. Połóż folię a na to styropian. Przynajmniej ziarnka piasku nie będą szorowaly powierzchni płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.05.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Malaza, ja bym radzila inacej..) Jest taka tektura w rolkach(1x10m), widzialm w castoramy. Mozna ja przekleic s tasma(szara-mocna) na podlodze. Zadny piach nic pod nej nie wlazy!! Styropian nie jest dobry pomysl, bo on ijest kruchy i sie krusi.Ciezko go przymocowac do podlogi i latwo po nej mozna go przesunac. Masz sosiad mial najpierw podloga na dole o potem lazienki na gorze..dobrze sie sprawdzilo ale barzdo zalerzy ot ekipy ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 10.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Dzieki za podpowiedzi. Wlasnie juz sie dowiedzialam o tej tekturze i pewnie ja kupie i musze porzadnie zabezpieczyc. Ze steropianem, to chodzilo mi o to, ze jak np specjalisci od kominka beda wieszac kamien na kominku i ...spadnie im mlotek, to folia i papier nic nie dadza a styropian. Moze poprostu na czas wieszania kamienia i jakis prac bede styropian gdzies podladac. Muci, jaki masz kolor elewacji???? My chcielismy tez jakis zólty ale nie blady, bo chcemy biale wykonczenia dookola okien i nie za intensywny... Ze zdjec, Wasza elewacja mi sie bardzo podoba. Moze zdradzicie jaki to kolor, bo wzorniki oszukuja No i zaczynamy rozgladac sie za podloga do pokoi. Mi sie podoba merbau, ale nie wiem jeszcze co kupimy i gdzie. Moze ktos poleci jakies sprawdzone miejsce??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 10.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Dzieki za podpowiedzi. Wlasnie juz sie dowiedzialam o tej tekturze i pewnie ja kupie i musze porzadnie zabezpieczyc. Ze steropianem, to chodzilo mi o to, ze jak np specjalisci od kominka beda wieszac kamien na kominku i ...spadnie im mlotek, to folia i papier nic nie dadza a styropian. Moze poprostu na czas wieszania kamienia i jakis prac bede styropian gdzies podladac. Muci, jaki masz kolor elewacji???? My chcielismy tez jakis zólty ale nie blady, bo chcemy biale wykonczenia dookola okien i nie za intensywny... Ze zdjec, Wasza elewacja mi sie bardzo podoba. Moze zdradzicie jaki to kolor, bo wzorniki oszukuja No i zaczynamy rozgladac sie za podloga do pokoi. Mi sie podoba merbau, ale nie wiem jeszcze co kupimy i gdzie. Moze ktos poleci jakies sprawdzone miejsce??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.05.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Malaza, u nas to jest naj bardzej delikatna zolc...numer nie pamietam ale chyba 1010. To jest naj jasneszy kolor zolci s paletra Kabe. U nas jest narazie tylko zagruntowane. My kupuwalismy w Normie(Klaudzin)..ot bardzo malo znanego producenta. Ale ceny mial rewelacyjny, jesli chodzi o tynk silikonowy. Na podloga bedzie merbau.. i chyba kupimy wszystko s usluga w DLH. W tej chiwili ukladamy malej gornej lazienki. Gzdie zamawiasz drzwi wewnetrzny?Ja zaczynam szukac studio mebli kuchenny, w koncu skonczylam projekty ogrodzenia i kuchni, zobaczymy jak to wszystko nam sie pouklada.Jesli chodzi o kominka, kamieniarzy przywoza gotowe plyty i tylko przeklejaja..tak ze nie powiina sie bac o podlogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 12.05.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 co taka cisza? jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 12.05.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Muci, dzieki za kolory elewacji, sprawdze go sobie i dystybutora tez. Podloga u nas tez bedzie merbau, na razie mam miejsce na Połczynskiej, gdzie sa tez dobre ceny, oni tez klada. Drzwi wewnetrzne zamowie tam, gdzie zewnetrzne, link wysle na priva. Pan jest bardzo dokladny i robi bardzo starannie. Mozesz i wyslac projekty twojwj kuchni??? Bede wdzieczna. Ja zamawiam kuchnie u stolarza, ktory nam dotad robil jakies zabudow. Moja historie odnosnie kuchni znasz. Strzez sie prosze http://www.ewelina.pl robia z metra i szybko i przy tym maja przebitke 50 % i 20 % na AGD!!!!! Wlasnie wrocilam z budowy i mam juz caly salon wylozony i troche kuchni, super wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 14.05.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Pytanie do tych, ktorzy sa po ociepleniu zewnetrznym: - styropian styrmin czy izolbet??? - tynk : baumit, kabe czy danachem???? Ja juz glupieje i nie wiem co wybrac Pomozcie prosze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 14.05.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 co do styro- patrz na parametry- tzw. współczynnik przwodzenia ciepła lambda np. λ≤0,032 (W/mK). (Im niższy współczynnik tym styropian ma lepsze właściwości cieplne). tynk- silokon, silikat czy akryl- potem zostaje do wyboru tylko kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 14.05.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Thomasso, wiem ze tak ogolnie to sie patrzy na wlasciwosci, ale jak masz material o tych samych wlasciwosciach, roznych firm, to co wtedy........... Chodzio dalsza salekcje i znalezienie tego zlotego srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 14.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 jeśli parametry sa identyczne(podobne)- pozostaje tylko cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 14.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 i jeszcze jedna metoda- zwłaszcza co do styropianu- dotknij, zobacz czy się kruszy, jaka twardość itd. Co do tynku- my wybraliśmy silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts