tknu244 15.05.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam ,proszę o podpowiedż, Czy ktoś podnosił ścianę kolankową o pustak tylko nad garazem,i jak to sie ma do konstrukcji dachu? I jeszcze jedno jak wygląda cały dom podniesiony o jeden pustak czy to nie wygląda żle jeśli się patrzy z zewnątrz na całą bryłę domu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 15.05.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam ,proszę o podpowiedż, Czy ktoś podnosił ścianę kolankową o pustak tylko nad garazem,i jak to sie ma do konstrukcji dachu? I jeszcze jedno jak wygląda cały dom podniesiony o jeden pustak czy to nie wygląda żle jeśli się patrzy z zewnątrz na całą bryłę domu? Pozdrawiam. NIc nie będzie widać a tobie będzie wygodniej się mieszkać ja żałuję że u mnie nie podnieśli sąsiadka ma taki sam domek a wląśnie jeden więcej ma podniesiony od zewnątrz nie widać ale w środku robi to już różnice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 15.05.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 nasz kierownik powiedzial, ze jesli chcemy to trzeba podniesc calosc, a nie tylko nad garazem. W finale nie podnosilismy, bo .... tak wyszlo, w natloku spraw zapomnielismy o tym. Teraz mysle, ze na calosci jest ok, pokoje na gorze i tak maja wysoka scianke kolankowa i wygodnie sie chodzi. Jesli chodzi o pokoj nad garazem, to rzeczywiscie moglby byc wyzszy. Zobaczymy, jak zrobia nam karton-gipsy.... Mam nadzieje ze zle nie bedzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 15.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Dziękuję za informację,u nas zdecydujemy się się chyba na podniesienie,do poniedziałku mogę myśleć .Majster sam proponuje podniesienie,on chyba trochę się orjetuje Pokój nad gararzem to i nawet po podniesieniu trzeba będzie obudować karton-gipsem oon jest szeroki więc chyba nie będzie to przeszkadzało,no cóż wszystko przedemną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniah22 15.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam ,proszę o podpowiedż, Czy ktoś podnosił ścianę kolankową o pustak tylko nad garazem,i jak to sie ma do konstrukcji dachu? I jeszcze jedno jak wygląda cały dom podniesiony o jeden pustak czy to nie wygląda żle jeśli się patrzy z zewnątrz na całą bryłę domu? Pozdrawiam. hej:) u nas jest około 4 maxy podniesione do góry, ale również przedłużyliśmy trochę dach, nie pamiętam o ile, ale po to właśnie żeby dom nie stracił na wyglądzie , wklejałam poprzednio zdjęcia, to sobie zerknij jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 16.05.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 heniah22 , dziękuję to bardzo cenna uwaga,tym bardziej,że my wydłużyliśmy garaz i salon,więc żeby dach nie wyglądał jak za mały berecik na głowie ,trzeba będzie przedłuzyć te krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.05.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 heniah224 maxy??!!! sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 18.05.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 U nas jeśli będzie wyzej ,to o jeden. mam jeszcze jedno pytanie,czy ktoś może zdradzić orjetacyjną cenę załozenia instalacji całego odkurzacza centralnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 18.05.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 U nas bylo okolo 1800zl s materialem pierwszy etap(4 gnizdka+2 szufelki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 18.05.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Muci, dziękuję,będę wiedziała jak mam rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.05.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 tknu244weż pod uwage też ile m rur będziesz mieć + ilość gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 19.05.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Będę musiała zaprosić pana i to omówić,ale 2 gniazda na dole to wydaje mi się zupełnie wystarczająco+ te szufelki,wezmę najdłuzszą rurę i wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.05.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 wiatrołap + kuchnia- szufelki, po 2 gniazda na parterze i na pietrze.W garażu przy (w) udkurzaczu jest jescze jedno. 9m węza zupelnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 19.05.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję, no i wszystko jasne ,rury kupię i sama rozłozę ,będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 19.05.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 hej,nam rury polozyl hydraulik. Koszt odkurzacza to koszt rur+ robocizna 300zł.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 19.05.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję, no i wszystko jasne ,rury kupię i sama rozłozę ,będzie taniej. Podobno jest taka zasada : że na dole rura od gniazdka powinna iść do góry a dopiero potem przechodzić w poziomy odcinek. Ja te poziome odcinki mam na górze a na dół schodzą tylko pionowe rury do gniazdek. Chodzi o zapychanie się rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 19.05.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję, no i wszystko jasne ,rury kupię i sama rozłozę ,będzie taniej. I jeszcze nie zapomnij o kablu, który prowadzisz razem z rurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 19.05.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję, no i wszystko jasne ,rury kupię i sama rozłozę ,będzie taniej. Jak jest trójnik to rury nie łączą się pod kątem prostym tylko ukośnie. Kierunek powinien być taki by jak najmniejszy był opór dla powietrza zasysanego przez odkurzacz. Ogólnie im bardziej prosta instalacja tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 19.05.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję, no i wszystko jasne ,rury kupię i sama rozłozę ,będzie taniej. Sorry że tak na raty ale tak mi przychodzą wspomnienia do głowy. Szufelka najlepiej jak jest zlokalizowana w jakimś ‘drewnianym’ cokole mebla np. szafa lub szafka. Podobno należy unikać takiej lokalizacji szufelki by musiała być montowana w gołej ścianie. Otwarta rura może być w pewnej odległości od planowanej szufelki i potem ostatecznie połączona rurką ukryta w cokole szafy/szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 19.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję, no i wszystko jasne ,rury kupię i sama rozłozę ,będzie taniej. I jeszcze jedno, oprawa gniazd najlepiej jak będzie na równo z powierzchnią przyszłego tynku. Dobrze więc jak jest jakiś margines regulacji (niezbyt blisko mocowanie rury od gniazda) by tynkarze mogli w razie potrzeby dopchnąć lub wysunąć gniazdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts