tknu244 19.05.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 OOOOOO kurczaczki tyle wskazówek to chyba się zdecyduję naprawdę sama to zrobić ,rury od kanalizacji wiem jak rozłozyć więc gdyby ktoś chciał to za darmoszkę pomogę Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.05.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 spoko, jak zamkniesz stan surowy to doświadczeniem możesz zacząć się dzielić , a niby skąd się biorą kierownicy i inspektorzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 19.05.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Czy ktoś z Was położył w salonie ciemny parkiet np. merbau ? Jeżeli tak to proszę o jakieś zdjęcia. My sie nie możemy zdecydować, boimy sie że będzie zbyt ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 20.05.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 DGsa różne odcienie merbau- wybierz trochę jaśniejszy odcień- merbau może ściemnieću nas też będzie merbau, ale w korytarrzu, wiatrołapie i kuchni będą jasne płytki- co trochę przełamie kolorystykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 20.05.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 DG sa różne odcienie merbau- wybierz trochę jaśniejszy odcień- merbau może ściemnieć u nas też będzie merbau, ale w korytarrzu, wiatrołapie i kuchni będą jasne płytki- co trochę przełamie kolorystykę U nas rysuje się właśnie taka koncepcja, by jasne płytki w korytarzu i kuchni dawały taki fajny kontrast. Natomiast zastanawiam się jak wyglądać będzie salon widziany od strony korytarza lub kuchni skąd nie będzie widać płytek. Oddam wszystko za wizytę w takim domu. Założycielka tego forum Anusia_d zdaje się ma merbau. Tak przynajmniej wynika ze zdjęć. Lecz Ona już nie udziela się na forum a szkoda. Na przedstawianych przez nią zdjęciach na których słońce pada na podłogę, połączenie merbau i jasnych płytek wygląda pięknie. Natomiast są też zdjęcia bez słońca i jest trochę ciemno - ale to tylko zdjęcia. Druga koncepcja to klasyczny parkiet dąb lub buk ale wtedy robi się dosyć mdło. Osiołkowi w żłobek dano... Jeżeli ktoś z Was ma już położony jakiś parkiet to bardzo proszę o umożliwienie przeprowadzenia mi krótkiej wizji lokalnej. Pozdrawiam, DG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 21.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Mogę powiedzieć że jasny parkiet i jasne płytki nie wyglądają mdło,meble są trochę ciemniejsze,nie umiem wstawiać zdjęć bo bym pokazała.To wszystko zalezy od gustu i pózniejszego pomalowania ścian i mebli,ja osobiście w domu zrobię ciemną podłogę ""choruję na nią od dawna"". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 21.05.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 pytanie do tych , ktorzy sa po ociepleniu zewnetrznym: - ile jest metrów elewacji? - ile jest metrow cokolu? - ile metrow podbitki? chce skalkulowac koszty i nie wiem skad mam wziac te informacje. Wczoraj zamowilam kuchnie, ale zamiast zadowlenia czuje niepewnosc czy wszustko jest dobrze... Panowie robia w piwnicy plytki i pewnie w tym tygodniu skoncza, to mozemy ruszac z kotlownia. Ja tez bede miala merbau, bo mi sie podoba, ale tylko w pokojach. Na calym dole: salon, jadalnia, kuchnia, hol mam plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 21.05.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Malaza,kazda orchidea jest inaczej, jeden zmenil jedno, drugi drugo. Na dodatek, i tak nigdy nie wies do konca ile bedzie otpadow. Na nas zostalo okolo 10m^2 podbytk, bo zamowialm drewniana..poslo okolo 75m^2. Znasz rozmiary budynku, dodaje do siebie posczegolne sciany, nie zapominaja ze jest okap.Jesli jest podbytka plastikowa, zamawiasz dokladnie, jesli zabrakne zawsze mozna dokupic. Tak samo robylismy s elewacja, wolalam dokupywac. My s fachowcami sie umawiamy na konkretny pienidzy, nie biagm i nie licze metry. Ocieplenie tyle i ty, podbytka tyle. Jest duzo mnej klopotow.Jest problem, bo nie wszyskie sklady przyjmuja zwroty.. i jest problem potem s tym co zostanie. My dla o2, zamowilismy 33,2m^3 gr 15 sm.. i nam zabraklo..A nie bylo prawie otwadow ..3worki. Z cokolami robylismy tak samo najpierw liczylam orientacynie, ale i tak maly restki nie klada. Kupilam na styk, a potem dokupywalam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 21.05.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Muci,ja wiem, tylko chcialam miec blade pojecie o tym co fachowwcy mowia.Wlasnie dzwonilam do Archonu i podali mi natsepujace informacje z kosztorysu (my nic nie zmienialismy w projekcie, wiec bedziemy blisko):- powierzchnia poddasza - 185 m kw- powierzchnia scian elewacyjnych - 202,5- cokol - 20 m kw- podbitka - 54 m kw- klinkier 52 m kwczy ocieplaliscie slup klinkierowy styropianem, a potem plytki????? mam nadzieje ze wartosci sarzeczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 26.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Malaza, u nas nie bedize plytki klinkerowe na elewacje. Jest klinker tylko na cokolu domu.Slupy ocieplilismy, ale chyba tylko s 2-ka..Bo inacej sie robili takie bardzo gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 26.05.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Muci, a co bedziecie mieli na elewacji wejsciowej zamiast plytek klinkierowych??? Moze inny tynk??? Widzialam artykul o elewacjach w obecnym numerze Ładny Dom. Tam jest zdjecie orchidei. Jest piekna!!!!! Tylko jak dla mnie troche malo skromna, taka "pałacykowa". U nas bedzie troche skromniej. Od wczoraj ocieplamy poddasze i panowie walcza z plytami k-g. Najbardziej przerazila ich klatka schodowa, bo schody do piwnicy tworza duza wysokosc. Mam nadzieje ze nie maja leku wysokosci Muci, chetnie obejrzelibysmy w tym tygodniu twoj podwieszany sufit bo nie wiem co mam zrobic u nas.... Moze jakims wieczorkiem? Co ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 26.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Malaza, zapraszam..ja jestem praiwe co wiecor.U nas szaleje pan glazurnik, a jutro wchodzi pan ot sauny..) Zazdwon do mnie wczesnej, to sie umowimy na konkretna godzina..naj lepej po 18:30..ze bym zdarzyla podjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 01.06.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Czy ktoś ma może zdjęcia,jak rozwiązć więzbę dachową bez heby???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 05.06.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 witam, jestem zalamana moja zabudowa k-g w pokoju nad wejsciem!!!!!!! Wczoraj zobaczylam jak zabudowali plytami pokoj i skosny uskok nad oknem i ..... poprostu U nas teraz pokoj sporo sie zmniejszyl i wyglada jak kanciapa. A wykonawca zamiast cos pomyslec to mowi ze to jest klitka i inaczej sie nie da zrobic...... Sluchajcie, czy macie zdjecia, jak zabudowany jest sufit u was?????? Bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi. U nas w rogu ida rury od rekuperacji i musi byc zabudowa, ale chyba mozna to zrobic z jakims wyczycem.... Muci, U nas parkieciarz powiedzial ze wylewki sa OK i to chciaz dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 05.06.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Malaza, spolczuke cie, ale mozna wszsystko jescze poprawic.Wiesz jak jest u mnie. Mozna rury obudowac barzdo ciasno, tak ze by zabudowa zabierala, barzdo malo mejsce. Pamentaj ze u nas jest okno powiekszone w tym pokoju. Jesli chodzi o wylewki, u nas jest 1cm roznica pomidzy plytkami i poziom parketu.. Tak ze solono za to zaplace. U ciebie byl ten sam parkieciarz?U nas ekipa ot malowanie, nawet nadgorliwie zdeli nawet kaloryfery, ze by mozna ladnie pomalowac za nimi. Przezylam szoku, jak weszlam wcoraj do domku. Dzis werca studnie.. i czekam na poprawe pogody, bo GWC nie wkopiemy dopuki niebedzie 3-4 slonecne dni.Samochod ot studni prawie sie zakopal na dzialce..;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 05.06.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Malaza, Jesli chodzi o wylewki, u nas jest 1cm roznica pomidzy plytkami i poziom parketu.. Tak ze solono za to zaplace. Malaza możesz powiedzieć o co chodzi z ta róznicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 05.06.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 DG, chyba pytanie do mnie. Chodzi o to ze w tej chwili mam uskok 1cm roznica w wylewce salon/kuchnia i kabinet/hol. Plytka+klej=merbau15mm+klej.Roznica pomiedzy poziomami zostaje..;-((Muse dolac somopozomojaca wylewka, na 55m^2(salon+kabinet) wychodzi okolo 5000zl. Wyjscie jest klasc parket w gr. nie 15mm a 22mm cenowo wychodzi na to samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 05.06.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Muci, parkieciarz byl i pochwalil nasze wylewki, mowi ze na 4+ Ucieszylam sie, bo poprzednia ekipa powiedziala ze trzeba szlifowac, bo nierowno wyschla wylewka i ....dodatkowe koszty. Ma mi przywiesc probki w nastepnym tygodniu, jakies jasne merbau, pomalowane. Nie bierze w DLH tylko w jakiejs innej hurtowni. Absolutnie odradzil podloge z jesionu termo, powiedzial ze to szajs i przy cyklinowaniu wychodza jasne plamy. A co do k-g. Oni montuja na profile krzyzowe i strasznie duzo miejsca sie zajmuje. A na suficie, ok 1 m przed oknem jest obnizony sufit po skosie.... Musielibyscie zobaczyc jak ohydnie to wyglada. Jeszcze wkurza mnie ten wykonawca. Najgorsze jest to, ze nikt nie powie "przepraszam" tylko idzie w zaparte ze to nasza wina. Jak placisz siedzisz cicho- to robota idzie jak chce, a jak piskniesz tylko , ze może nie maja racji, może inaczej.... - to już afera!!!! Zastanawiam sie czy ich nie wywalic z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 05.06.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Malaza, a jka to wyglada cenow, porownywalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 05.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Muci,o jakie ceny pytasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts