anusia_d 29.12.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Witam wszystkich! Goda, piękna ta twoja choinka. Święta minęły szybko, ale przed nami Sylwester! Wybieracie się gdzieś? Ja z mężusiem idziemy na baaal. Wszystko zapięte na ostatni guzik. Kończymy ten rok pracowicie, bo dziś zamówiliśmy dachówkę, a jutro podpisujemy umowę z wykonawcą naszego domku. Od początku był moim faworytem, rozumiecie poprostu chemia, albo kobieca intuicja. Potem zobaczymy, czy mam kobiecą intuicję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 29.12.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Anusia - daj jakoś znac jakie są koszty tego Twojego faworyta (robocizna i materiały). A my tym razem Sylwestra chyba z dziećmi w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 30.12.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 To tak jak my, kupimy sobie PICOLO i się "ululamy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 30.12.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__22_.gif Stary Rok mija lecz marzenia zostają,niech one się Wam wszystkie spelniająi z Nowym Rokiem niech los Wam się odmieni,a ogród życia wnet się zazieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juniorek1 01.01.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Witajcie wszyscy budujący orchideę. Obecnie mamy pobudowany parter przykryty stropem. Dla zainteresowanych służę informacja i zdjęciami z etapu na którym jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 01.01.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Witajcie wszyscy budujący orchideę. Obecnie mamy pobudowany parter przykryty stropem. Dla zainteresowanych służę informacja i zdjęciami z etapu na którym jestem Witaj, chyba wszyscy będą zainteresowani ale zwłaszcza ja jestem zainteresowany fotkami i wszelkimi informacjami (zwłaszcza koszt). A może można by wkleić foty na forum ? Wysyłam Ci mój adres mailowy. PS. a jak ze spotkaniem? Czy ktoś jest jeszcze zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 02.01.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 WITAM WSZYSTKICH W NOWYM ROKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juniorek1 02.01.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Jak znajdę chwilkę to obrobię zdjęcia i powrzucam na forum, o kosztach i budowietez coś naskrobię. Jak zdąże to dziś wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 02.01.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Jak znajdę chwilkę to obrobię zdjęcia i powrzucam na forum, o kosztach i budowietez coś naskrobię. Jak zdąże to dziś wieczorem Koniecznie,czekamy niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juniorek1 02.01.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Zacznę opis od końca czyli sytropu, bo to pamietam na bieżąco. Na poczatku teriva jako osoby nie mającej kontaktu z budownictwem była jedną wielką magią. Pomocny był artykuł z jednego z wydań muratora, trochę info z netu np. http://www.teriva.iq.pl/ . Gdy już wiedziałem co to Teriva zabrałem sie do liczenia ile tego cholerstwa potrzeba, z belkami bylo prosto bo sa rozpisane w projekcie, gorzej z pustakami (ile zwykłych, ile deklowanych). W dwóch miejscach gdzie mi liczyli ilość pustaków wychodziło różnie no i ale jak zamówiłem i położyłem pustaki okazało się że zostało mi około 350 pustaków. (Na marginesie chetnie je odsprzedam). Do stropu wykorzystaliśmy około 560 pustaków "zwykłych" i około 200 deklowanych. Koszt Terivy( belki + pustaki "zwykłe" + deklowane) to 7100 (po odjeciu tych co mi zostały). Jako info znalazłem taka stronę może się przyda http://www.techbud.com.pl/stropy-projekty-zestawienia-Archon-Orchidee.htm W projekcie stropu są takie trzy dziury o których nie ma mowy w nic w projekcie jak je wypełnic: na pustak za mało miejsca, a sam beton nie zabardzo. Chodzi mi o wolną przestrzeń między: 1) kuchnią a salonem, 2)salonem a korytarzem (ściana z kominkiem) 3)przy scianie gdzie są schody. Rozmawiałem z Archonem co z tym fantem zrobić uzyskałem odpowiedź że generalnie w tym temacie sie nie wypowiadają ale wydusiłem odpowiedź. Wolną przestrzeń można wypełnić: połówką pustaka (trudno sie go dzieli bo pęka) lub włożyć suporeź, lub styropian i zalać to betonem. U mnie polożyliśmy połówki teriwy. trochę to mętnie tłumaczę ale moż znajdę zdjęcie z tymi dziurami będzie łatwiej zrozumieć o co mi chodzi. Ponieważ nie miałem tyle stempli robiliśmy strop na dwa etapy: najpierw garaż i potem rozszalowaliśmy i wykorzystaliśmy dechy i stemple na resztę stropu. Wydłuża to czas prac, ale my postanowiliśmy zakończyć na etapie stropu więc mogliśmy dłużej robiś strop. Zużyliśmy na garaż 5,5m3 betonu na reszte 17m3 To tyle na dzisiaj, w wolnej chwili dopiszę reszte. Znalazłem fotke 3 przypadku ale nie wiem jak dołaczyć, jutro spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juniorek1 04.01.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Ile kosztowała was budowa dachu drzewo , około ile szt dachówki zużyliście, ta słynna ramka stalowa. Proszę o pomoc i informację. Trochę na forum znalazłem ale moze jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 05.01.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Ile kosztowała was budowa dachu drzewo , około ile szt dachówki zużyliście, ta słynna ramka stalowa. Proszę o pomoc i informację. Trochę na forum znalazłem ale moze jakieś szczegóły? Przecież my wszyscy dopiero zaczniemy na wiosnę. A gdzie te obiecane zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 06.01.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Juniorek co tam dobrego/nie dobrego z fotkami ? Może pomożemy (pewnie Goda pomoże - już wszystko potrafi ) wrzucić na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 07.01.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Może pomożemy (pewnie Goda pomoże - już wszystko potrafi ) wrzucić na forum? Ej, dowcipniś A pewnie, że pomożemy........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 07.01.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Hej Anusia, a Ty żyjesz po tym balu sylwestrowym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 07.01.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Dzięki Goda, Ty jedyna........ W Nowy Rok wylądowałam na izbie przyjęć z początkiem anginy, gorączka 39.5, ból rozdzierał mi gardło...., ale Sylwester był cudny. Towarzystwo - super, a orkiestra bardzo oryginalna. Bawiliśmy się w zabawę: "Co oni grają?!" Było byczo. A jak u Was? Robert, Acha, mam nadzieję, że spotkanie aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonika 08.01.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 HeJ! Od wczoraj czytam forum i wreszcie dotarłam do 7 stycznia!!! Narreszcie! Ja też mam wielką chrapkę na orchideę. Działkę zamierzam nabyć pod koniec lutego, tak się umówiliśmy z właścicielem. Przejrzałam masę projektów i uważam że orchidea jest the best. Z wielkim zainteresowaniem czytam wasze fachowe wypowiedzi, a ponieważ jestem absolutnie zielona to niestety nie wszysko rozumiem Aniu coś pisałaś o schodach... jakie one będą? Możesz wyjaśnić? Pozdrawiam wszystkich na forum! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonika 08.01.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Hej!Zastanawiam się nad podpiwniczeniem. Słyszałam, że to bardzo droga impreza - czy to prawda? Może macie rozeznanie jaki jest koszt częściowego podpiwniczenia orchidei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 08.01.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Może pomożemy (pewnie Goda pomoże - już wszystko potrafi ) wrzucić na forum? Ej, dowcipniś A pewnie, że pomożemy........... Ej, skromnisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 08.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Dzięki Goda, Ty jedyna........ W Nowy Rok wylądowałam na izbie przyjęć z początkiem anginy, gorączka 39.5, ból rozdzierał mi gardło...., ale Sylwester był cudny. Towarzystwo - super, a orkiestra bardzo oryginalna. Bawiliśmy się w zabawę: "Co oni grają?!" Było byczo. A jak u Was? Robert, Acha, mam nadzieję, że spotkanie aktualne. Fajnie, że się ubawiłaś. U nas ok 20 dopiero wyjaśniło się, że w domu nie posiedzimy - pojechaliśmy do znajomych. Zapalenie gardła zalałem wiadomo jakim lekarstwem - niestety nie pomogło na tyle ile oczekiwałem. Ale na pewno pomogło na inne schorzenia. Kuracja intensywna z skutkami ubocznymi. Spotkanie - my to dopiero po powrocie z Dolomitów czylii np 28.01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts