anusia_d 14.03.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Cześć,U mnie dużo pracy i do tego wszyscy chorują po kolei w domu, więc nie miałam czasu napisać do Jareko. Jak będę coś wiedziała to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 15.03.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ja planuję wykonać (chcieć-kazać wymurować w ścianach itp) kanały do wentylacji mechanicznej zgodnie z jakimś (jeszcze nie określonym) projektem. Nie planuję GWC.Planuję kominek z płaszczem wodny i raczej bez DGP (czyli wyloty i wloty do kanałów zamurowane). Jednakże, jesli coś się zmieni w poglądach (GWC DGP klima itd) wolę już mieć wykonane kanały aby potem nie było kucia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 16.03.2006 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 ahaśpicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 18.03.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 pobudka !!! śpiochy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 20.03.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Dobra, dobra Tato już wstaję..... Oglądaliście pogodę? Jest nadzieja, choć nikła, że na początku kwietnia zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 20.03.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 oglądałem prognozęzbliża się wiosna - czas na wiosenna deprechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 20.03.2006 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 hello...hello..witam wszystkich w ten jakze piękny poranek Co do zdjęc..musicie się wstrzymać poniewaz jestem antytalentem i nieudało mi się nic zrobić.W weekend jade do brata to on mi te zdjęcia umiesci ...a mamjeszcze pytanko a propos okien....dawaliscie juz do wyceny,jezeli tak to ile Wam wyszło i czy to będą drewniane czy plastiki?Proszę tylko o jak najdelikatniejsze przekazanie mi tej wiadomosci bo sądzę ,ze będzie straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 23.03.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Acha, u nas będą drewniane. W weekend powiem Ci ile, co i jak. Teraz nie mam czasu rozpisywać. Wpadam tu Tylko na chwilę zobaczyć się z Wami. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 huraaamam warunki, mam warunki, mam warunki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 24.03.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Robert, GRATULACJE!!!!!! to do roboty. A my jutro mamy walne zgromadzenie na działce z kierownikiem budowy i wykonawcą. Będą wytyczać wstępnie budynek do zdjęcia humusu. Matko, zaczyna się. Poprostu nie mogę uwierzyć, że to już Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.03.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witajcie, Najnowsze wieści z placu boju.....Budynek wstępnie wytyczony i we wtorek wjeżdża Pan Kopara. Na naszej działce pojawiły dwie dziury, które dość szybko zaczęły zapełniać się wodą.... Niedobrze, za mokro, żeby coś robić a jak już grzecznie poczekamy, aż się osuszy, to jest duże prawdopodobieństwo, że woda będzie podchodzić pod fundamenty mimo drenażu. Po naradzie zapada wstępna decyzja - fundament płytowy. To znaczy, że budynek będzie stał na płycie. Wczoraj mieliśmy naradę telefoniczną z kier. budowy a dzisiaj czeka nas z wykonawcą p. Krzyśkiem. Jutro jak zdejmą humus pewnie znowu zrobią odwierty i zapadnie ostateczna decyzja. Goda, Acha a u Was coś drgnęło? Robert, pewnie po urzędach lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 27.03.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Anusia, super. Już działacie. Gdzie jest ten obiecany dziennik budowy okraszony bogato fotkami? U mnie walka z ponownym skokiem pod kołderkę o tak barbarzyńskiej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.03.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Ups....przepraszam, Robert śpi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 27.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witajcie, właśnie dotarłam do pracy. U mnie wszyscy sie rozchorowali, nawet moja Niania nawaliła.U mnie budowa zaczyna się dopiero w połowie maja. A na działce leży jeszcze pełno śniegu.Dobrze Anusia, że zaczynasz pierwsza, będziemy pilnie obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 27.03.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Anusia a jak u Ciebie z obsługą geodety. Umawiałaś się z kimś na całą budowę czy bedziesz brała do poszczególnych prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 27.03.2006 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Acha, u nas będą drewniane. W weekend powiem Ci ile, co i jak. Teraz nie mam czasu rozpisywać. Wpadam tu Tylko na chwilę zobaczyć się z Wami. Pa anusiu i co z tymi oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 28.03.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam, U nas wielki dzień - zdjęcie humusu. Mają być o 11 na działce. Adrenalina robi swoje, bo od rana chodzę jak nakręcona. U nas nie ma już śniegu, a jakieś placki śniegopodobne zostaną ściągnięte wraz z ziemią przez Pana Koparę. Goda, najpierw nasz wykonawca P. Krzysiek z pracownikiem poganiali z metrówką po działce i oznaczyli palikami gdzie będzie stał dom i dodali zapas 0.5 m( to gdzie i jak ma stać budynek masz dokładnie opisane w projekcie zagospodarowania działki ). Potem ściąga się humus wg. tych palików. A dopiero wtedy przyjeżdża geodeta i wytycza budynek. U nas będzie nasz geodeta, który robił nam mapki do celów projektowych. Nasz wykonawca kontaktował się z nim i będą już sami się umawiać. Reszta jest na głowie wykonawcy. Pytaliście też o okna. Jak pisałam będą drewniane, na 90% - Natury. Konsylium złożone z Jareko, Starego i Plinskoja na spotkaniu Muratora orzekło, że okna dobre, cena przyzwoita i trzeba brać. Oto co nam wyszło: 1. Okna - linia Elegancja - 24 909,30 netto 26 652,95 zł brutto (7%) 2. Dodatki: - okucia antywłaman. - 1 320,00 netto 1 412,40 zł brutto (7%) - szyby P4 - 3 281,25 netto 3 510,94 zł brutto (7%) - szpros wiedeński - 3 294,00 netto 3 524,58 zł brutto (7%) 3. Montaż - 1 808,00 netto 1 934,56 zł brutto (7%) Zaznaczam, że zrobiliśmy zmiany w stolarce, więc wasze wyceny mogą odbiegać od moich. Okno nad wejściem jest półokrągłe a trókątne nad garażem powiększone. Wszystkie okna mają WK2 i P4. Cały czas trwają negocjacje i cena mam nadzieję pójdzie w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 29.03.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 HUMUS ZDJĘTY!!!!! Kopara pracowała pilnie pod czujnym okiem pana Krzyśka. Zorała nam prawie całą działkę a pod płotem została wielka ......ziemi. Dzisiaj ziemia ma przeschnąć, tylko pogoda o tym chyba nic nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 30.03.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Robert, Goda, Acha.....jesteście tam? Niech ktoś się odezwie! Zaraz po pracy jadę na działkę, ale mam czarne wizje. Wczoraj w okopach stała woda i wielkie bagno zrobiło się. A pan Krzysiek chciał żeby sobie wszystko ładnie podeschło Oj chyba nie będzie szczęśliwy. Jest jakaś tajemnicza zależność tzn. jak on przyjeżdża na działkę to świeci słońce, jak go nie ma to pada deszcz. Poważnie zastanawiam się nad przywiązaniem go do naszej skromnej jabłonki Jak chce budować musi się poświęcić Trzeba twardym być, nie mientkim Tak oto budowa zmienia ludzi, a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 30.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Anusia,Jesteśmy z Tobą, będzie dobrze ....http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/3d/17.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts