Muci 23.11.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Czesc Anusia,wyglada na to ze tak..ale dopuki nie podpise papierkow, to na 100% nie jestem pewna.. U nas na wiosny sie zaczne wielkie budowanie, 4 domy, jeden obok drugi..Na dodatek, sasiad, bedzie ma indiwidualny projekt, ale ot frontu, od ulicy, bede orchidea2..-)) Tak ze cziekawie bedzie wygladalo..Muse zaczac zalatwiac wody..ale mam jescze troche czasu do marcu.Muse zaczac biegac po skaldach budowlanych , zaorientowa sie w kolorze dachowek, ale nie ma czasu. Mam urwanie glowy w parcy do 15.12.. a s 3-ka dzieci wiecorem nie na sensu, nie widac.Jak tam u ciebie ekipa na podache, koncy juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 23.11.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witajcie, No, no ale się u Was dzieje, trochę mnie nie było i tyle zmian. Anusia naprawdę wygląda super, zastanawiam sie jak rozwiązałaś stronę od tarasu? Witam Piotra-M. Fajnie, że powiększa sie grono fanów orchideii. U nas naprawdę tak wszystko powoli idzie, że szkoda gadać. Właśnie dopiero przyszła dachówka, ale nadal dach nie skończony. Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 23.11.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Nasze ostatnie fotki http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/2/8/5/20086668_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/1/5/7/20086727_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/3/3/8/20086706_d.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 23.11.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ja mam Poneranię w ogrodzeniu i na cokole wokoł domu. Z moją dachowką też fajnie wygląda Anusia, a jaki masz kolor dachówki? Bardzo fajnie skomponowałaś teren przed domem. Zazdroszczę postępów w pracach. Kiedy ja biedny żuczek dojdę do tego etapu . Witaj Goda U nas naprawdę tak wszystko powoli idzie, że szkoda gadać. Właśnie dopiero przyszła dachówka, ale nadal dach nie skończony. Masakra Oj nie narzekaj, sam chciałbym mieć już tyle dachu co Ty . Widzę, że zdecydowałaś się na pełne deskowanie, czy zamierzasz kłaść dachówkę jeszcze w tym roku? I jaka to będzie dachóweczka? Ja odpuściłem sobie deskowanie i daję membranę Corotop. U mnie na froncie niewiele się wydarzyło: drugi komin skończony, ścianki działowe w piwnicy i na parterze też, ocieplenie z osłonówkę skończone (no prawie - jeszcze nie ma na lukarnach, bo murarze czekają na więźbę). No i najważniejsze ... w końcu doczekałem się na drewno na więźbę - , a na cieśli niestety jeszcze nie , będą dopiero w sobotę ...oby. Mam tylko nadzieję, że pogoda się nie zmieni i pozwoli pokończyć nam te dachy. Robert, czy już coś wybrałeś na pokrycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 24.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Widzę, że zdecydowałaś się na pełne deskowanie, czy zamierzasz kłaść dachówkę jeszcze w tym roku? I jaka to będzie dachóweczka? My wybraliśmy taką dachówkę jak ma Anusia. Creaton Kerapfanne miedź angobowana http://www.creaton.tomiczek.pl/sam_img/d02s2.jpg Zastanawiam się teraz nad kominem ale wybiorę chyba kolor pomerania http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1083571282616,0.jpg Dachówkę chcemy położyć jeszcze teraz, ale czy to sie uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.11.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ja też myślę o miedzianej angobie w karpiówce z brązowymi obróbkami. ps. Anusia to chyba w miedzianym kolorze to nie ma dachówki ... albo fotki tak fałszują kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Anusia, a jaki masz kolor dachówki? Goda mnie uprzedziła - miedź angobowana Creatona Kiedy ja biedny żuczek dojdę do tego etapu Oj, żuczku prędzej niż ci się wydaje Jesteś na etapie, gdzie każdy dzień pracy jest widoczny jak na dłoni. Oby tylko miał KTO robić Brama i furtka mają zawisnąć we wtorek. Balustrady też powinny, ale pan M. udał głupa, że niby nie zamawialiśmy (zapomniał, że przyjeżdżał brać pomiary) Nóż się w kieszeni otwiera. Poddasze jest już prawie skończone. Została jeszcze do zrobienia 1 strona dachu na strychu. Czekamy na ekipę do wykończeniówki. Glazury, kibelki, szafeczki zostały zakupione, armatura czeka od roku. Oj, nie mogę sie doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Anusia naprawdę wygląda super, zastanawiam sie jak rozwiązałaś stronę od tarasu? Goda, bardzo dziękuję za miłe słowa. Taras jest w trakcie murowania i nie bardzo jest co pokazywać Murowany jest obrys tarasu i słupki w środku. Na to pójdą graniaki i deska tarasowa. Wymarzył nam się taras drewniany z bangkirai. Jak pogoda nam dopisze, to może uda nam się go zrobić w tym roku. Deska już jest kupiona. Ta zima to mogłaby pojawić się dopiero za rok Cały czas jest coś do zrobienia. Goda, najważniejsze że Twoja budowa postępuje do przodu. Możesz już pochodzić po pokojach Moim zdaniem pomerania najlepiej pasuje do naszych dachówek. Cegła i płytki są równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.11.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Anusia to chyba w miedzianym kolorze to nie ma dachówki ... albo fotki tak fałszują kolory Tak na moje oczko, to dachówka z kolorem miedzianym, to tylko nazwę ma wspólną Kiedy kładziecie dachóweczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.11.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Właśnie dostałam wiadomość, że ekipa od wykończenia wejdzie za ok. 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 27.11.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Widzę, że zdecydowałaś się na pełne deskowanie, czy zamierzasz kłaść dachówkę jeszcze w tym roku? I jaka to będzie dachóweczka? My wybraliśmy taką dachówkę jak ma Anusia. Creaton Kerapfanne miedź angobowana http://www.creaton.tomiczek.pl/sam_img/d02s2.jpg Zastanawiam się teraz nad kominem ale wybiorę chyba kolor pomerania http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1083571282616,0.jpg Dachówkę chcemy położyć jeszcze teraz, ale czy to sie uda? uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 27.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Widzę, że zdecydowałaś się na pełne deskowanie, czy zamierzasz kłaść dachówkę jeszcze w tym roku? I jaka to będzie dachóweczka? My wybraliśmy taką dachówkę jak ma Anusia. Creaton Kerapfanne miedź angobowana http://www.creaton.tomiczek.pl/sam_img/d02s2.jpg Zastanawiam się teraz nad kominem ale wybiorę chyba kolor pomerania http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1083571282616,0.jpg Dachówkę chcemy położyć jeszcze teraz, ale czy to sie uda? uda! uda, uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 27.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dzięki. Joanna a jak tam u Was budowa? Anusia, robiłaś już jakieś podsumowania? (może na priva)Chętnie skorzystam z Twoich doświadczeń z negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 27.11.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Anusia to chyba w miedzianym kolorze to nie ma dachówki ... albo fotki tak fałszują kolory Tak na moje oczko, to dachówka z kolorem miedzianym, to tylko nazwę ma wspólną Kiedy kładziecie dachóweczkę? też myślę o tej miedzi angobowanej - cholerka wszyscy tak mają! Ale cóż .... Rożnica będzie jedna - w grę wchodzi tylko karpiówka kładziona w łuskę. Jutro/pojutrze wchodzą cieśle więc w drugiej połowie grudnia być może wejdą dekarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 27.11.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dzięki. Joanna a jak tam u Was budowa? z tego, co wiem, to nasi mężowie niedawno rozmawiali... , cieśle skończą jutro, ale dekarz się opóźni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 28.11.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dzięki. Joanna a jak tam u Was budowa? z tego, co wiem, to nasi mężowie niedawno rozmawiali... , cieśle skończą jutro, ale dekarz się opóźni... A może jakieś zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 28.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dzięki. Joanna a jak tam u Was budowa? z tego, co wiem, to nasi mężowie niedawno rozmawiali... , cieśle skończą jutro, ale dekarz się opóźni... A może jakieś zdjecia? Ja też przyłaczam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 28.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Ostatnie wieści z placu boju: 1. Właśnie montują ogrodzenie, a ja siedzę w domku, bom nie za bardzo zdrowa. Ale jak znam swoją skromną osobę, to dziś będą zdjątka, bo nie wytrzymam i muszę to zobaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.11.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dzięki. Joanna a jak tam u Was budowa? z tego, co wiem, to nasi mężowie niedawno rozmawiali... , cieśle skończą jutro, ale dekarz się opóźni... A może jakieś zdjecia? Ja też przyłaczam się do prośby mamy, ale we własnym komputerze dla pewności zaznaczam, że nie buduję orchidei, choć bardzo nam się podobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 29.11.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Kochani, pogoda jaka jest każdy widzi. Zdjęcia zrobilam wczoraj po południu, ale wszystko wyszlo szaro i ponuro. Brama zamontowana.http://foto.m.onet.pl/_m/330a1bf011c68729683b106c20e63bad,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts