goda15 06.12.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witaj Moonaa,Jeżeli chodzi o zmiany na piętrze, to my zrezygnowaliśmy z tej łazienki przy sypialni i tam zrobiliśmy dużą garderobę, natomiast nad garażem zrezygnowaliśmy z pokoju powiększyliśmy łazienkę (teraz są dwa poziomy), jest wielka, a na końcu zrobiliśmy pralnię (z wejściem z łazienki).Wygląda to całkiem nieźle, pod warunkiem, że nie potrzebujesz na górze czterech sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonaa 06.12.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witaj Goda, Nam czwarty pokój się przyda. Mąż planuje zrobić tam pokój hobby, jakieś kino domowe cy cuś ... ewentualnie pokój dla dziecka, jeśli przydaży nam się trzecie A między łazienką i tym pokojem jest komin i piony, czy coś zmienialiście/przenosiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 07.12.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witaj Goda, Nam czwarty pokój się przyda. Mąż planuje zrobić tam pokój hobby, jakieś kino domowe cy cuś ... ewentualnie pokój dla dziecka, jeśli przydaży nam się trzecie A między łazienką i tym pokojem jest komin i piony, czy coś zmienialiście/przenosiliście ? Nie budowaliśmy komina, pnieważ będzie piec z zamnknietą komorą spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 07.12.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam Też słyszałem (nie widziałem) rozwiązanie z umieszczeniem salonu kąpielowego w pomieszczeniu nad garażem, a w miejscu łazienki ogólnej - garderoba. U nas zostaje jak w projekcie - jeden wolny pokój się przyda. Moonaa,prysznic w łazience ogólnej się zmieści, wystarczy lekko przesunąć drzwi do łazienki. Ja tak robię u siebie, nie wiem czy nie będzie za ciasno i czy zmieszczą się jeszcze 2 umywalki, kibelek i wanna (z bidetu rezygnuję).Zastanawiam się jeszcze nad umieszczeniem wanny w łazience przy sypialni. Muci,u mnie (orchidea podstawowa) karpiówka (czerwona angoba z Koramica - do ułożenia w łuskę) kosztowała 18tys.zł, dodatki nieceramiczne, w tym blacha na obróbki i folia 4,7 tys.zł, orynnowanie (SIBA) 2,6 tys.zł, okna FAKRO z kołnierzami 8 tys.zł, drewno na więźbę i łaty 11 tys.zł. Wszystkie ceny netto. Napiszcie, proszę jakie okna wybraliście i jaki jest ich koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 07.12.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Piotr-MOkna dachowe mamy firmy Velux - 8.098,53 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 08.12.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Okna dachowe mamy firmy Velux - 8.098,53 zł netto Chodziło mi okna normalne (nie połaciowe). Napiszcie czy macie pcv czy drewno, jaki profil, jakie okucia, jakie szyby, ze szprosami czy bez, no i od jakiego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.12.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Czesc Piotr,dzieki bardzo za informacje o dachowkach..Na temat okna nie moge pomoc..;-(( jeszzce tego nie sprawdzalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 08.12.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 U nas wygląda to tak: Brawo Robert, gratuluję. Mam wycenę okien, bramy i drzwi wejściowych. Zdecydowaliśmy się na okna i drzwi Urzędowski, brama Wiśniowskiego. - okna dąb, system Softline - profil GALLUX 88, zabezpieczenie antywłamaniowe KW2, szyba P4 - 35.618,00 zł - parapety 64x 270mm - 2.700,00 zł - drzwi, klamka, wkładki klasy B, bolce antywłamaniowe - 3.555,00 http://urzedowski.pl/files/2d345a6570.jpg - Brama Wiśniowski kasetonowa, kolor okien 4250 x 2250 - 5.668,00 zł http://www.wisniowski.pl/gfx/pl/oferta/3/3/o1937017389.jpg - montaż - 3691,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonaa 12.12.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 prysznic w łazience ogólnej się zmieści, wystarczy lekko przesunąć drzwi do łazienki. Ja tak robię u siebie, nie wiem czy nie będzie za ciasno i czy zmieszczą się jeszcze 2 umywalki, kibelek i wanna (z bidetu rezygnuję). Zastanawiam się jeszcze nad umieszczeniem wanny w łazience przy sypialni. Ja już chyba zrezygnowałam z prysznica w ogólnej łazience. Będzie przecież przy sypialni i na dole. Bardziej mi zależy na 2 umywalkach i bidet też się przyda. Co do łazienki przy sypialni, to wolimy mieć większą garderobę. Aczkolwiek całkiem z łazienki nie rezygnujemy, będzie tylko taka żeby zmieścił się prysznic, kibelek i umywaleczka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 13.12.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Czesc Anusia,mam pytanko:ta rama metalowa do konstrukcji dachu ile cie kosztowala?Jak ona byla montowana, byla zamowiona, a potem przewiezona na budowie i drzwig ja podnisl... ze byla na czesci i zaspawana na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 15.12.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Anusia, to chyba już zajęta przeprowadzką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 18.12.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 jest już dach odeskowany i opapowany: http://www.robert582005.republika.pl/PC180001.gif niestety opóźnienie wykonania stanu surowego pogłębia się ... ekipa wchodzi na budowę po świętach (pewnie czytać należy - w Nowym Roku 2007) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 23.12.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 puk, puk jest tam ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 23.12.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Życzę wszystkim, zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia Natępnych świąt w nowym domku. http://www.ekartka.net/kartki/swieta/bn/b_swieta_13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 23.12.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 wszystkiego najlepszego! pozdrawiam Was ... inżyniery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 23.12.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Pełnych ciepła, spokoju i radości Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności i sukcesów w Nowym 2007 Roku http://images4.fotosik.pl/260/5be671382f1e076a.jpg A następna choinka koniecznie w nowym domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 02.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Hop, hoop.... hoooooop, hooooooooop... Ale echoooo, , już Nowy Rok, a tu tak pusto. Wszystkiego naj..., a przede wszystkim zamieszkania w nowych domkach w tym roku. Piszcie co u Was? U mnie pracują dekarze (obróbki, orynnowanie, dachóweczki). Tak to wyglądało przed Świętami. http://images13.fotosik.pl/1/0db5d466467693f2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.01.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Robert, ty zrezygnowales z rama stalowa na dach.. Przy najmnie jak my bylisme na twojej budowie 2-3 tygodnie temu..ja ja nie zauwarzylam..Mam pytanko, chyba bardzej do Anusi: Gdzie kupuwaliscie te ramy stalowe... i ile one kosztowali?Bede bardzo wdzieczna za otpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 09.01.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Panie Piotrze, mam do Pana pytanie:Ze konstruktor sprawdzal wyczymalosc dachu na karpiowki?Ja mam informacja ot Archonu, w sprawia Orchidei 2 ze dach jest obliczony na ciezar dachowki do 50kg..dla "marszylki" i jesli bedzie ciezsza dachuwka ( ja chcialam karpiwka), musi go sprawdzic konstruktor. Przeliczyc ze wyczyma i gzdie trzeba poprawic.My sie przemierzamy do tego..ale jestem cziekawa jak u pana wyslo.Bedzie wdziecna za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darexo 10.01.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Rozpoczynam budowę domu w Orchideach w Radmiu. Jestem bardzo zadowalony, iż mogę dołączyć do waszej grupy. Sledziłem opinie, które pomogły mi w wuborze projektu. Bardzo chętnie skorzytam z możliwości pospacerowania po wybudowany domku. Z góry dzięuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts