robert58 13.10.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 super że bryła jest OK.Ja przesadzam 6 małych dębów, jabłonke, mirabelkę ...Wjazd planuję początek garażu na 7m od bramy - podłużyłem garaż aby rozszerzyć wiatrołap i miec miejsce na graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 13.10.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Oj! To masz trochę roboty A my też wydłużamy garaż - 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 18.10.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 cheloł Anusia !jak wyceny - masz coś ciekawego ? A zwłaszcza drenaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 19.10.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Cześć! Mam obecnie 2 kosztorysy. Są spore rozbierzności W przyszłym tygodniu dostanę pozostałe, wtedy zobaczymy. Koszt opaski to: 12000 i 8000 w zależności od firmy. Ja chyba zdecyduję się na firmę, która będzie budować dom. A co u Ciebie? Są jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 19.10.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 witam,zbyt optymistycznie podszedłem do informacji z gminy - warunki zmierzają ku drodze przez mękę poszczególnych instytucji. Poprzedni potencjalni nabywcy również składali wnioski o warunki dla tej działki, otrzymywali je, urzędy mają je w dokumentacji i w zasadzie nic się nie zmieniło... Trzeba ruszać i uderzać w łaski....Obecnie próbuję pogodzić zwaśnionych od X lat sąsiadów aby partycypowali w kosztach uzbrojenia a przede wszystkim w kosztach zakupu udziałów w drodze dojazdowej (u mnie jest prywatna ślepa droga, którą będą musieli dojeżdżać właściciele działek sąsiedznich - kiedyś i tak przyjdą do mnie aby odkupić część dojazdową). Najlepiej za jednym zamachem uzbroić wszystko wokoło, uregulować stan prawny i żyć w zgodzie (ale chyba nie dla wszystkich)Dodatkowo mam wycenę wszystkich adaptacji wraz posadowieniem - ok. 2-3 tys - ale my dużo zmieniamy stropy, piwnice, dach itdJeżeli będziesz miała jakieś inne dane daj znać (lub na priva)Pzdr.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 21.10.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam i strasznie się cieszę, że znalazłam kogoś kto jest zainteresowany Orchideą. Właśnie dzisiaj jestem po konsultacji u architekta i podjęłam decyzję o zakupie projektu.Również planuję parę zmian, dlatago z zaciekawieniem czytałam Wasze opinie.Na innym forum wyczytałam, że podobno bardzo duży jest koszt dachu.Czy potwierdzacie?I jeszce pytanie - czy kupiliście wraz z projektem kosztorys na CD, czy to się przyda?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 21.10.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam,miło, że Tobie równieżź się podoba orchidea.Na którymś z innych tematów podałem wstępny koszt dachu (w oparciu i kosztorys wykonawców) na ok. 40.0000 zł. (potwierdził to inny forumowicz) - niestety...Odnośnie zakupu kosztorysu - może Anusia coś doradzi - ja czekam na warunki zabudowy - jeżeli nic nie zanegują - biorę projekt (strzeżonego...)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 22.10.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Witam,Klamka zapadła, projekt zamówiony. Zamówiłam jednak z kosztorysem, architekt mówił, że przyda się jak będę negocjowała koszty z wykonawcami. Zobaczymy...Jak narazie to jestem przerażona całą tą budową, podtrzymuje mnie na duchu mój mąż który jest wielkim optymistą. Nie mamy zupełnie pojęcia o budowaniu, mam nadzieję, że sobie poradzimy, w końcu przecież tylu "matołkom" udało się postawić domy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 22.10.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 gratuluję,gdzie budujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 23.10.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witajcie! Trochę mnie nie było, ale mam niespodziankę. Od jednego ze szczęśliwców, którzy już zbudowali orchideę dostałam zdjęcia domu. Jeśli jesteście zainteresowani to wyślijcie mi na priva swoje adresy a- mail. Goda nie martw się, ja też nie mam pojęcia o budowie domu i wszystkiego uczę się na bieżąco. Dużo wiadomości znajdziesz na forum. Ja nie mogę doczekać się już wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 23.10.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 23.10.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witam,Budujemy w Elblągu i też zaczynamy na wiosnę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 24.10.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Witajcie! Sorry, że tak długo, ale cały wekeend byłam poza domem. Mam nadzieję, że do wszystkich doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.10.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 przepraszam - podałem adres z błędemWysyłam poprawionyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.10.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 dzięki - dostałem fotkiAnia - czy może masz info czy ściana kolankowa jest w tym domu podnoszona czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 24.10.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 RobertNie wiem, ale się dowiem. Wygląda podobnie jak ten oglądany przeze mnie na żywo. Tam nie podnosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 24.10.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Kochani, jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 24.10.2005 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Do mnie nie doszło .Proszę o przesłanie jeszcze raz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 24.10.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 OK, już się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.10.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Dla mnie bomba-super.Całkowicie mi nie przeszkadza, że dach nie jest dwuspadowy (stodółka) i przez to jest drogi. Ale dobrze prezentuje się z zewnątrz a wewnątrz super. Nie planuję ciągłego przebywania w sypialni lub innych pokojach na poddaszu - ale jak już tam pójdę, to wrażenia z fotek zgodne z oczekiwaniami.Nie znalazłem jedynie słupów drewnianych, których część wg projektu powinna być w ścianach działowych - może to jakieś inne ujęcia. Podobnie brak krokwi na fotkach lub zostały przez właściciela zakryte wykończeniówka.Ten pokój nad garażem to rzeczywiście ma bardzo małą ścianę kolankową ale jest za to dość duży powierzchniowoA ściany kolankowe to chyba wszędzie wg projektu bez podnoszeniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts