Peacemaker 13.06.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 czyli sugerujesz 10 na fundament i 14 na ścianę? pzdr, P. p.s. trochę mnie przeraża zbyt duży uskok. zwróć uwagę na różnicę pomiędzy tyłem a przodem domu. http://img237.imageshack.us/img237/2912/zdj281cie003vz2.jpg http://img243.imageshack.us/img243/4753/zdj281cie009jt8.jpg http://img223.imageshack.us/img223/3922/zdj281cie010tp4.jpg ciągle się zastanawiam, czy nie podnieść jeszcze o jeden bloczek... no popatrzcie : http://img406.imageshack.us/img406/8387/zdj281cie002vx4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 13.06.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Peacmaker,potrezbujesz ze by dom sie zaczynal 30cm ponad poziom gruntu. Garaz jest na 16cm ponad poziomem gruntu.To zupelnie wystarcy.To jset 4x7,5cm plytek klinkerowych.I to sie robi s powodu espetyczne, i praktyczne, ze by nie brudzic sczian, ze by w razie ulewa, woda sie nie wlewala do domu U nas jest 7 bloczkow(zobacz zdiecia Thomasso) +12cm (B20+W8), ale to tylko dla tego ze pod polowa domu mam glina i wysoki poziom wod gruntowych. Musialam zejsc ze strefy przemarzania na 1.10m niz 1m.U ciebie to wyglada na 100% piach..Ale jesli wolis mozes podniesc o jeszce jeden bloczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monorl 14.06.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 JAk to jest z tymi oknami....Czy to prawada że można montować dopiero po skończonych tynkach wewnętrznych. W innym razie podobno firma nie daje gwarancji np. na szczelność ram itp. Chodzi o okna Natury więc może Anusia coś o tym wie?! PozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 14.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ja sprawdzalam, jesli chodzi o okna drewniane, musa byc naj pierw tynki wewnetrzny na 100%..inacaj sie traci gwarancji. Tak jest w 5-ciu naj wekszych producentow okien drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 14.06.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Tak to prawda, Urzędowski tez montuje okna po wszystkich mokrych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peacemaker 14.06.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 no dobra... postanowione. fundament 10 cm a na ścianę 14cm jeszcze jedno... ciekawy jestem ilu z Was dało folię między styropian a ziemię pzdr, Peacemaker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 15.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Jesli chodzi o izolacja pionowa fundamentu u nas bedzie..bloczek+rapowka+dysperbyt+styrodur10cm(na klej bytumiczny)+siatka+folia kubelkowa. Moja ekypa nas przekonal ze by izolacji fundamentu robyc dopiero po wierzby( ze by porzadnie wszystko wyschlo z jednej stronie, a z drugej, ze by nie zniscic przypadkiem styrodoru)..Narazie sie wszystko snie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peacemaker 15.06.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 my odbiliśmy z tą folią.robi się dodatkowe miejsce na spływ wody do wewnątrz. a porządnie to trzeba założyć specjalne systemowe listwy na specjalne kołki i specjalnie uważnie wszystko wykonać... jak będzie nieszczelność i woda wejdzie pomiędzy folię a styropian - kaplica. pozdrawiam, Peacemaker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 15.06.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Peacmaker,jak bedzie nieszcelnosc pomiedzy styropianem i folii i wejdzie woda, specialnie dla tego jest folia kubelkowa, ze by jej pecherzyki pomagali przy wyparowanie wody.Na dodatek tam obok masz opaska domu i woda ktora wejdzie s gory (opadowa) jest bardzo malo. Jest gorsza woda z druntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_76 15.06.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam wszystkich Po raz pierwszy na forum, ale prześledziłam wasze zapiski od samego początku. Trochę to czasu zajęło Właśnie rozpoczynamy przygodę z domem w Orchideach i wszelkie zdjęcia i uwagi od Was są bardzo cenne. Warunki zabudowy już mamy, dziś mąż ma spotkanie z firmą, która miałaby się zająć budową. Zobaczymy jak nas wycenią. Po wielu przemyśleniach, śledzeniach sytuacji na rynku doszliśmy do wniosku, że weźmiemy firmę, która zajmie się zarówno budową jak i zakupem materiałów. Projekt zaraz kupujemy - ale robimy odbicie lustrzane, a potem pozowlenie i jeśli się uda to marcu chcemy wylać fundamenty. Wasze gotowe (prawie) domy są przepiękne. Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_76 15.06.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Czy istnieje możliwość obejrzenia któregoś gotowego domu na żywo? My mieszkamy w Warszawie. Budować będziemy w Wawrze. Byłabym wdzięczna gdybyśmy mogli podejrzeć kilka domów i kilka budów. Pogadać i skorzystać z rad fachowców, którzy przeszli już większość drogi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 19.06.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Cześć Malinka, witaj w naszej grupie!Jeśli masz ochotę, to zapraszam do obejrzenia naszego domku. Od 25 czerwca do 30 czerwca mogę cię oprowadzić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_76 19.06.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Hej,Z wielką ochotą i pryzjemnością stawimy się w pełnym skadzie na szybką wizję. Jutro dam znać na priva którego dnia w przyszłym tygodniu. Rozumiem, że popołudnia wchodzą w grę - około 17:00.PozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.06.2007 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 anusia_d Wspaniały dom Czy możesz mi powiedzieć jakiej firmy macie okna i czy to są szprosy wewn. czy zewn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 25.06.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witaj Glowac, dziękuję za miłe słowa okna mamy drewniane firmy Natura. Szprosy są zewnętrzne. Malinko, zapraszam całą brygadę. Napisz kiedy możecie przyjechać, bo ja najlepiej czasowo w tym tygodniu wychodzę we wtorek lub piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.06.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 anusia_d dziękuję za szybką odpowiedź. Muszę jeszcze napisać, że wysłałam link'a do Twojego albumu mężowi i oboje od rana jesteśmy po prostu ZACHWYCENI Twoim domkiem. Na całym forum to jest nasz faworyt jeśli chodzi o elewację - PIĘKNY !!!! Rewelacyjnie jest wykończony - jak dla nas idealnie. Naprawdę co chwilkę wchodzę i podglądam co i jak Tyle pytań mi się ciśnie na usta, ze Naprawdę wspaniały dom - wykończony z ogromnym gustem - jeśli się nie obrazisz to z ogromną przyjemnością podejrzymy go na żywo i ściągniemy kilka wspaniałych pomysłów. Zamiast pracować - siedzę w pracy i oglądam Twoje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 26.06.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Glowac, to ja nie wiem co powiedzieć..... Bardzo dziękuję za tyle serdeczności. Z miłą chęcią spotkam się z Wami i pokażę nasze skromne progi. Teraz w domku jest totalny sajgon, bo pracują 3 ekipy: 1. Montują nam drzwi wewnętrzne, więc nie można wchodzić do pomieszczeń. 2. Kończy się malowanie ścian. 3. Panowie od parkietu montują już listwy i kończą kosmetykę parkietu ( dużo zabawy mają z okręgiem w hollu). Wszyscy się kręcą i po całym domu są porozkładane różne dziwne przedmioty. Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_76 28.06.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Anusiu,Wysłałam maila na priva - dotyczy naszego oglądania Twojego domku. PozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 28.06.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Anusia,a w której części Mazowsza masz domek - też jestem chętny zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 30.06.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 dawno nie pisalam. obrona, wakacje z dziecmi. wiec nie bylo czasu przekazac info z placu boju. Po uzgodnieniu z urzedem wycielismy jeszcze 2 brzozy, w sumie 8. Dzis zdjecie humusu.geodeta byl w srode.ekipa ostro zaczyna, pracuja od 6 rano.mam nadzieje ze bedzie tak dalej.pozdrowienia dla wszystkich budujacych O2. czekamy na fotki.milego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts