Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie,

Jak wiecie projekt już mam i jestem na etapie omawiania zmian. Zmieniam między innymi:

- likwiduję ten słup na środku żeby polączyć hol z salonem,

- przełużam garaż o 1m.

- na górze:

* likwiduję łazienkę przy sypialni i robię dużą garderobę z 1 wejściem z sypialni i 2 z przedpokoju

* drugą łazienkę powiększam i łączę z pomieszczeniem nad garażem, gdzie będzie pralnia.

No i chyba to by było wszystko.

Co o tym myślicie?

Cześć GODA,

czy usunięcie słupa pomiędzy holem a salonem spowodowało zmianę konstrukcji stropu?

U mnie wskazują przy takim rozwiązaniu zmianę stropu z terivy na monolityczny

Pozdro

Tak, usunięcie tego słupa powoduje zmianę kontsrukcji stropu, ale powiem Ci, że nie bardzo się orientuję jak to będzie wyglądało. Wiem na pewno, że będzie mnie to kosztowało dodatkowow 2 tyś. w zmianach projektu.

Witajcie!

Ja też mam zmiany w projekcie. U mnie będzie wyburzona ściana nośna na dole i połączone obydwa pokoje. Zostanie kolumna i kominek. Łazienka przeniesiona jest pod schody, które zostały rozszerzone i zmienione na zabiegowe. Garaż wydłużony o 1m.

Na górze będzie sypialnia z garderobą i łazienką. Dwa pokoje dla dzieci połączone wspólną garderobą i ich łazienka.

Już złożyłam papiery i czekam na pozwolenie na budowę. :p

Acha, nie ma zmiany stropu. Są potrzebne wyliczenia na zrobienie podciągów. Na schody musiałam mieć wyliczenia konstruktora, bo przesówana była ściana nośna.

będzie łatwiej:

http://www.robert582005.republika.pl/parter.gif

PARTER 149.8

nazwa ogółem

1 - Wiatrołap 4.3

2 - Hol 9.0

3 - Kuchnia 14.5

4 - Spiżarka 1.3

5 - Pokój dzienny 35.3

6 - Pokój 17.7

7 - Łazienka 5.0

8 - Przedpokój 6.5

9 - Schowek 4.4

10 - Klatka schodowa 6.8

11 - Kotłownia 10.0

12 - Garaż 35.0

http://www.robert582005.republika.pl/poddasze.gif

PODDASZE 105.6 (141.4)

nazwa ogółem podłogi

1 - Hol 10.0 (10.0)

2 - Łazienka 6.9 (9.2)

3 - Garderoba 4.6 (7.1)

4 - Pokój 21.4 (27.3)

5 - Pokój 22.9 (24.1)

6 - Pokój 19.6 (24.6)

7 - Łazienka 5.4 (9.3)

8 - Pokój 14.8 (29.8)

Już wyjaśniam.

Pokoju nr. 6 nie będzie. Dzięki temu powiększa się pokój nr. 5 i w rogu tworzy się pomieszczenie na garderobę z dwoma wejściami z pokoju nr.5 i pokoju nr. 8. A ten zaczyna się już tam gdzie stoi biurko w pokoju nr.6, i to będzie pokój "dwupozimowy", bo tam gdzie jest okno z biurkiem jest wyżej a do części sypialno- bawialnej pokoju nr.8 schodzi się po 2 schodkach. Moje dziecko jest tym zachwycone i to łagodzi sprawę balkonu w pokoju u siostry( nr. 5). Lazienka pozostaje tam gdzie jest! Tyle, że będzie ich wspólna. Nasza sypialnia to pokój nr. 4. Pomieszczenia 2 i 3 są połączone i tworzą łazienkę z pralnią i są trochę węższe niż na rysunku. Po drugiej stronie sypialni będzie garderoba.

Rany, ale namieszałam. Teraz to na pewno nic nie wiadomo, co? :lol: