fąfalska 13.11.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 a kto robi taki projekt? - sama sobie szukam projektanta (?) czy zlecam architektowi i on mi juz dostyarcza gotowy material zaakceptowany w urzedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 13.11.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 a kto robi taki projekt? - sama sobie szukam projektanta (?) czy zlecam architektowi i on mi juz dostyarcza gotowy material zaakceptowany w urzedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.11.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 co do projektu- dostajesz "gotowca" -projekt( z ewentualna adaptacja), instalacje wod.-kan, elektr. Reszta na Twojej glowie- warunki przylacza- prad, woda,gaz. Mapki, zezwolenie na wjazd itd. Projekt zagospodarowania dzialki moze Ci zrobic architekt z biura, lub kazdy inny. Nie zapomnij o kanalizacji( szambo) i smietniku- wszystko zgodne z przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 20.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Cześć.Mam do Was pytanie. Jak macie wysunięte parapety w stosunku do powierzchni ściany ? Ile centymetrów ? Parapet taki żeby się schował pod nim grzejnik czy też taki by mało wystawał od ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 20.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 witam, potrzebuje oszacowac koszty budowy mojej przyszlej orchidei 1. znalazlam zestaw materiałów na stronach archonu ale moze ktoś kupił już płytkę z kosztami od archonu i mógłby mi przesłać podstawowe excelowe zestawienia - lista prac potrzebnych do wybudowania poszczególnych etapów chałupy , wraz z ilosciami (moga tez być ceny). wlascicie kazdy excel mnie interesuje i tak bede go wypełniac wedle uzyskanych cen od potencjalnych kontrachentów. (a ja bede zamiać projekt gdzies za miesiąc wiec stad moja prosba) bylabym bardzo wdzieczna za pomoc podaje maila [email protected] dzieki z góry, jesli ktos pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 20.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 DG, tak, aby schował się pod parapetem grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MAGDA_G 20.11.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Sprzedam 300 sztuk stempli budowlanych. Cena 5 zł. za sztukę. Mój numer tel. 663-777-699. Odbiór Korytów gm. Radziejowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 21.11.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam. U nas ok. Mój wczorajszy dzien moge opisac slowami card core!!! W ciagu jednego dnia zjawili sie chlopcy z meblami do kuchni i 1 lazienki, ekipa elektryków- zmieniali sztyce, pani ola , ktora po raz pierwszy w historii mojej O umyla okna- pewnie trzeba bedzie je jeszcze 3 razy umyc przez grudzień, pan od rolet wymierzyl wszystkie okna, a potem zapowiedzial sie pan parkieciarz by sprawdzic robote swoich chlopcow, i jeszcze o 15 zadzwonili z gazowni ze na poczatku roku beda robic gaz i zebym do blonia zawiozla dokumenty do pozwolenia na budowe- to zalatwia mi bez okresu oczekiwania w satrostwie zrobilam wielkie oczy - mysle fajnie bede miala gaz na swieta wiec dzis rano kurier odebral paiery i pognal do blonia w ciagu dnia do firmy przyszly jeszcze zamowione szablony a na koniec intensywnego dnia pojechalismy jeszcze z mezem i zakupilismy sprzet na raty do kuchni i pralke, i jeszcze tem pare innych drobiazgów. a jeszcze zapomnialam bylam w mojej ukochanej hurowni i zamowilam reszte baterii do lazienek i odbralam moje umywali roca do mojej lazienki. tak wiec dzien byl mega intensywny- tylko dlaczego wszyscy zjawili sie jednego dnia, co prawda ola i meble byli umuwienia a reszta to tak przypadkiem. meble kuchenne wygladaja fajnie(beda fronty teak, blat sól-pieprz i szkło na scianie) ale jeszcze nie wszystko jest- reszta w nastepnym tyg, natomiast szafka lazienkowa jest a hebanu na wysoki polyski i jest po porstu boska!!! bedzie sie pieknie komponowac z lazienkowymi plytkami sublime. to tyle- a ha jeszcze cylinowanie w nastepnym tyg, potem malownie i do 15 grudnia schody i na wigilie przeprowadzka. mam nadzieje ze nie wyzine ducha na siweta AD 2008 i dotrwam chociaz do sylwestra serdeczne pozowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 21.11.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 napisze jeszcze jednen post to bede miala cala setke i zyskam status sympatyka forum albo domownika? nie pamietam ale pisze iwona a napewno superiwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 21.11.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Iwona, Gratuluje postepow i wierze ze masz ostatnio intensywny czas, ale... liczy sie cel, ktory osiagniesz na Wigilie (potem, przez reszte zycia to juz tylko szlify ). A ja go osiagne na druga wigilie Teraz mamy dach zafoliowany i zaczynaja klasc blache. Pogoda nie sprzyja, wiecdzie wolno i z przerwami, ale podogno za tydzien powinnismy miec polozona blache. Podpisalismy umowe na okna. Poza tym szukamy fachowcow od tynkow, docieplenia, hydrauliow i elektrykow. Firme docieplaaca tez juz mamy zaklepaną na maja 2009 Oni maja juz terminy na 2009!!!! Hydraulik i elektryk wycene robia od 2 tyg do mieciaca. Strasznie duzo czasu i czekania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 21.11.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 zdjecie sprzed chba 3 dni: http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/12935/foliowanie.jpg ktos kiedys pytal o zasypanie piwnicy i ew. doswietlenie, to zamieszczam: http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/12935/doswietlenia.jpg i przepraszam za zdjecie olbrzymy, ale juz nie mam czasu ich zmniejszac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 21.11.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 myslalam ze w orchidei jest piwnica nieco wyzsza nad poziom ziemi i sa tam takie male okienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 21.11.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 okna w piwnicy sa chyba 90 na 120 a zakopujesz ja ile chcesz. My zakopalismy cala, bo chcielismy uniknac efektu kosciola. Nie chcielismy wysokich schodow wejsciowych ani na tarasie. A skoro badania geologiczne wyszly OK, to czemu nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 21.11.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 witam- tak mam ciezki czas, ale jednoczesnie bardzi mily, dzis zakupilam ze znajomym elektrykiem wszystkie mozliwe halogeny, wlaczniki, gniazdka, lampy, kinkiety, do calego domu, a ze on ma 40% rabat w jednaj z najwiekszych warszawskich hurtowni to moje ukochane lampy do salony nie dosc ze w tym sklepie byly 300 zl tansze to jeszcze rabat 40% i po podliczeniu kosztow wyszlo ze stac mnie jeszcze na lampe stojacą do salonu i ukochana czarna lampe z krysztalkami do sypialni - wymarzylam ja sobie ogladajac zdjecia na forum i bedzie juz u mnie w nastepnym tygodniu. dostalam tez wycene na rolety wew, na wszyatkie okna + 3 rzymskie w srode/czwartek cyliniarze, potem malarze, dzrwi wew i schody do 15 grudnia- bedzie dobrze!!! to nic ze nie moge w nocy spac bo rozmyslam i zastanwiam sie czy wszystko bedzie do siebie pasowac, biorac pod uwage brak architekta wnetrz i wsparcia mojego meza a o zmysle artystyczneym juz nie wspominajac bedzie dobrze!!! a w miedzy czasie znalazlam pania do opieki nad mlodszym dzieckiem, bo chyba nie ogarne sie bez pomocy posiedzi z mala 6 godz. dziennie w domciu to corka chociaz nie bedzie sie nudzila jak ja bede w pocie czola 4 raz myc lazienke woda z octem serdeczne pozd- znikam na weekend uciekam na wies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 24.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Superiwona czekam zatem na zdjecia No i co to za superhurtownia z tymi superlampami??? Mozes mi wyslac na priva link??? Ja teraz mysle nad podloga, chcialabym jakis kamien w kuchni i jadalni a w salonie parkiet. Wybor jest trudny a ceny rozne. Uff, a to chyba dpiero poczatek. Ja na meza tez nie mam co liczyc jesli chodzi o kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 25.11.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 DG, u mnie parapety mało wystają, ale ja nie mam grzejników. Superiwona, mimo że my już mieszkamy, to jak tak dalej pójdzie, to nas przegonicie Dopiero co zamówiliśmy zasłony do salonu, kuchni i gabinetu A zakupy elektryczne to dla mnie makabra. Tyle żarówek, lampek, lampeczek ile już kupiliśmy to w głowie mi się nie mieści! A i tak chyba jeszcze wszystkich na podbitkę nie mamy. Gdzie jest ta hurtownia? Czekam na zdjęcia i trzymam kciuki za przeprowadzkę. I zdradź mi jeszcze, co zejdzie tym octem? Może i mi się przyda - mam np. trochę starej taśmy do odskrobania z kafelków I z drewnianych schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 25.11.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam hurtownia elektomag z brwinowa/ oddzial na połczyńskiej- lampy firmy Massive- jak tylko zaloaza beda fotki. dzis byl montaz drzwi wew. na dole, a od czwartku cylkiniarze- fotek brak bo bylo juz ciemno a nie mam owietlenia na budowie jeszcze zalozonego ze swiatecznych zakupow na nowy dom kupilam szklane platki sniegu -boskie - juz nie moge sie doczekac jak zawisna w salonowych oknach. serdecznie pozawiam super budowniczowa- to taka moja nowa ksywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 03.12.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 wow przez ydzien nikt nic nie pisał troszke szkoda- z ostatnich news`ów- dzis na urodziny dostalam pozolenie na budowe przylacza gazowego i projekt( za drobna oplata !!!) 12.12 tylko upawomocnic, a pan od 15 zaczyna budowe przylacza na dzialce- w gazowni potwierdzili ze oni tez zaczynaja 15.12, a na swieta bedzie gaz nastepny tydzien zaczyna sie ciekawie- jak go przezyje to bedzie dobrze, bo w poniedzialek montaz drzwi na gorze i gabinecie i przesuwne, od poniedz. zaczynaja prace malarze oraz ekipa od mebli na wymiar.jutro i w piatek elektrycy oraz tata z armatura lazienkowa. kupilam duzo- za duzo dekoracji swiatecznych pozdowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 04.12.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Rzeczywiście cisza zapadła na naszym forum. U nas dziś wyjeżdżają tynkarze, było ich tyko dwóch. Zaczęli 3 listopada i 4 grudnia kończą. Pogoda na szczęście dopisała tym bardziej że dopiero tydzień temu zostały wstawione okna. A do tej pory w otworach okiennych była folia. Góra praktycznie już wyschła - przewiewy, na dole jest jeszcze sporo wilgoci. Osuszamy kozą i mam nadzieję że uda się odpowiednio wysuszyć przed mrozem, który pewnie kiedyś przyjdzie.Tak więc z duma mogę powiedzieć że mam tynki, okna oraz co najważniejsze parapety na których jak wiadomo można już butelkę postawić i parapetówkę wypić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_basia 04.12.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam,sympatycy forum prosze o podpowiedz jak latow i szybko dodac zdjecia?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts