malaza 18.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Muci, zgadza sie ze ala retro jest drozsze i wiecej mozna pokombinowac, bo nie ma prostych bryl.Natura jest droga : drewno, kamien itp. Co myslicie o szufladzie grzewczej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.03.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 malazajesli chodzi o osloniecie wykuszu , DG ma racje, u nas tez tak zrobilismy. Polozylismy folie budowlana na balkonie nad wykuszem, tak zeby deszcz nie narobil szkod. Sprawdzilo sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 22.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 A ja mam pytanko, jak wykonaliście parapety wewnętrzne w wykuszu? Jakoś nie mam na to pomysłu Pod środkowym oknem mam mały grzejnik Możecie pokazać foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 23.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Karas, u nas tez jest maly grzejnik pod oknem w wykusu. Dzecydowalismy sie na 3 nie zalezny parapety, tylko ze ten srodkowy, bedzie szerszy. Beda parapety miranti, ale montarz po 4.05. Dopiero w tedy moge rzucic zdiecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 23.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 a ja planuje jeden, gruby, szeroki parapet. Jak zamontuja, napewno pokaze, ale to dopiero w polowie kwietnia. Ja walcze z ta moja zabudowa kuchenna, w weekend sama wymyslilam jakies rozwiazania teraz chce zeby mi to wrysowali.... Najchetniej zrezygnowalabym z tego studia bo nie maja wyczucia do tradycyjnych kuchni. Chyba specjalizuja sie w nowoczesnych meblach, ale tego nie bylo do tej pory widac. Tylko troche szkoda kaski, bo zaplaciclismy duzo jak na projekt i mąz stwierdzil ze musimy od nich wyeksekwowac jakis akceptowalny projekt. Najgorsze ze kreuja sie na superprofesjonajistow, szkolenia za granica itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 23.03.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Czy ktoś pamięta ojętacyjny koszt rekuperacji,bo chciałam porównać z tym co mi zaproponowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 23.03.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Czy ktoś pamięta ojętacyjny koszt rekuperacji,bo chciałam porównać z tym co mi zaproponowano? centrala jest najdrozszym elementem- kwestia co wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 23.03.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Karas, u nas tez jest maly grzejnik pod oknem w wykusu. Dzecydowalismy sie na 3 nie zalezny parapety, tylko ze ten srodkowy, bedzie szerszy. Beda parapety miranti, ale montarz po 4.05. Dopiero w tedy moge rzucic zdiecia. A jak będzie wyglądała przerwa pomiędzy parapetami? Czy może będą połączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 24.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Karas,ze by te parapety byli polaczone, musis gi zamowic u bardzo dobrego stolarza, lub kamieniaraz. U nas sa parapety s miranti, i zamowilismy tam gdzie robia okna, nikt w fabrice sie nie chcial podiac wizac rozmiar i zrobyc tak ze by ich polaczyca nam zalerzalo nam na ten sam kolor i mateial, co okna Tak ze beda osobno, nam to nie przszkadza, bo to prawie nie bedzie widoczne, bo firanka to schowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 24.03.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 zgubialm zdjecie a oto klatka schodowa [/img]http://images32.fotosik.pl/451/e89596636431d696med.jpg</p><p> http://images32.fotosik.pl/451/e569c8e15dfda57dmed.jpg</p><p> http://images39.fotosik.pl/56/a9908875dae9530dmed.jpg</p><p> http://images34.fotosik.pl/452/e1e848a71875f985med.jpg</p><p> </p><p> schody debowe</p><p> tynk- to gips pomalowany farba z pigmentem a nastepnie lakierowany lakierem wodnym</p><p> pozo aha poszukam jeszcze zaginionego zdjecia Czym nakładaliście ten tynk tzn gips chodzi mi o metodę by uzyskac taki wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 25.03.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 witam gips nakładano zwyklą packą duzą kwadratową, potem malowalismy farba z pigmentem i lakierowalismy lakierem wodnym co do parapetów u nas sa 3 oddielne środkowy troche węższy wyszedł, ale optycznie to prawie nie widac tego, poloczone sa ze soba serdeczne pozdowienia z zimowego zasypanego mojego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 27.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witam, musze sie z Wami podzielic moją radościa, którą wczoraj przezylam w momencie, gdy zobaczylam otynkowany salon i hol. Zwykle wchodzilam do domu, otwieralam drzwi i ....bylo czerwono (pustak Max) a potem szaro (zaszprycowane). A wczoraj ................ Kiedy pojechalismy wieczrem, otwieram drzwi a wszedzie jest biało!!!!!!!!!! Wrazenie jest niesamowite, bo zrobilo sie bardzo domowo i optycznie jest o wiele wiecej miejsca. Panowie naprawde bardzo sie staraja, rownaja i rownaja.... Mamy tynki cementowo-wapienne i bylam przygotowana na to ze bede miala porowate sciany, tak jak teraz w mieszkaniu. A tutaj - mile zaskoczenie. Sciany rowniótkie i bialutkie i pory na scianie nie sa w ogole widoczne. To chyba najlepsza ekipa, jaka do tej pory byla u nas na dzialce!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy Wy mieliscie takie samo wrazenie, moze ta moja radosc jest banalna z Innego punktu widzenia, ale sie ciesze, bo do tej pory jakos nie mielismy szcescia do wykonawcow. Dzis Panowie tynkarze sprzataja i koncza prace. Od wczoraj dziala hydraulik a w poniedzialek wylewki. Ciesze sie ze prace tak ida, ale juz jestem troche zmeczona..... a tam, odpoczne jak sie przeprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 27.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Aha, a co do kuchni.... Dalam se spokoj z profesjonalnym studiem kuchennm, od ktorego nie moglam wyekzekwowac ladnego projektu (pewnie przez te szkolenia za granica , poprzewracalo im sie w glowie....).Zadzwonilam do mojego stolarza, ktory robil nam meble do mieszkania.Przyjechal, pomierzyl, usiadl w kuchni na deskach i narysowal projekt na kartce, ktory w 100% jest ładniejszy i praktyczniejszy od tego ze studia.Facet ma naprawde wyczucie estetyki, a jego rysunki sa tak dokladne jak wizualizacja w komputerze. Bylam pod wrazeniem, tym bardziej ze wspolpraca z "profesjonalnym studiem kuchennym" kosztowala mnie sporo nerwow (i kasy tez). pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 27.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witam gips nakładano zwyklą packą duzą kwadratową, potem malowalismy farba z pigmentem i lakierowalismy lakierem wodnym Zrobiłam taki tynk gipsem teraz czas to pomalowac powiedz mi czym to malowaliście pędzlem gąbka wałkiem ?? czy to przecieraliście jednym kolorem czy cos jeszcze było robione ? a ten lakier wodny to coś bezbarwnego ?? i specjalnie do tynków to jest bo niewiem gdzie tego szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 27.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 w kotłowni http://i2.pinger.pl/pgr222/5f7da2f3002b4b1949cc0612 w spizarce http://i.pinger.pl/pgr149/d7b6b749000d599149cc0611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 27.03.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 u nas wyglądało to nastepująco- po nalozeniu gipsu, jak wyschlo malowalismy to frba z pigmentem- i nastepnie lakierowlosmy to tym wodnym lakierem zwylkym waleczkiem. kupione to bylo w zwyklym sklepie z farbami moj brat podobny tynk zrobil, ale lakier wodny wymieszal z pigmentem i tynk polakierowal- wyszlo tak samo jak u mnie co do twojego tynku- wyszedl super u mnie w kotlowni zwykle plytki, piwnica jeszcze czeka na fundusze serdeczne pozowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 27.03.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 u nas wyglądało to nastepująco- po nalozeniu gipsu, jak wyschlo malowalismy to frba z pigmentem- i nastepnie lakierowlosmy to tym wodnym lakierem zwylkym waleczkiem. kupione to bylo w zwyklym sklepie z farbami moj brat podobny tynk zrobil, ale lakier wodny wymieszal z pigmentem i tynk polakierowal- wyszlo tak samo jak u mnie co do twojego tynku- wyszedl super u mnie w kotlowni zwykle plytki, piwnica jeszcze czeka na fundusze serdeczne pozowienia Własnie wróciłam ze sklepu z farbami wspomniałam o wodnym lakierze powiedział że jest takie cos ok 25 zł litr chyba ale polecił mi odrazu własnie z kolorem takie cuś by wałkiem pomalowac i przecierke zrobic gabka pojadę zachwilkę na budowę to zacznę kombinowac wziełam litr tego czegoś wodniste to to jest chyba ,może wystarczy oby to wyszło jako tako to kotłownia ale tam jest gazowy piec tylko i będa szafki stanowisko fryzjerskie więc będę tam przyjmowac moją rodzinke do strzyżenia musi być ładnie choc te tynki maja to do siebie że trzeba byle jak robnic i będzie że tak ma byc a metod faktycznie cała masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 27.03.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Mam pytanko,czy ktoś ma odkurzacz centralny,jeśli tak to jak się sprawdza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK99 27.03.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 CZY KTOŚ MA OGRZEWANIE NADMUCHOWE I JAK SIE ONO SPRAWDZA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 28.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Mam pytanko,czy ktoś ma odkurzacz centralny,jeśli tak to jak się sprawdza??? \ Dołączam się do pytania, bo też jestem zainteresowany. Co prawda późno się obudziłem, bo tynki i podłogi już są, ale mam jeszcze jeden pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts