tknu244 29.03.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Czt ktoś mugłby polecić mi dobrego kierownika budowy? Ile wziął za całą budowę?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 29.03.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 witam mamy odkurzacz centralny.jedno gniazko w salonie i na korytarzu na wprost drzwi do lazienki, dwa na górze: na korytarzu na wprost lazienki obok sypialni i drugie przy drzwiach miedzy pokojami, jednostka centralna w garazu i separator do kominka, dodatkowo szufelka w kuchni i w szafie w wiatrołapiesprawuje sie ok, jestesmy zadowoleni- szczególnie z szufelek i separatora nie wiem jak wygladalo by zalozenie rur po tynkachi i wylewkach wiec sie nie wypowiem co do kosztow rury ok 2800 a jednostka zalezy od mocy i bajerów u nas chyba 7tys- ale nie pamietam dokladnie serdeczne pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 30.03.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Superiwona, dziękuję za informację,jeszcze mam pytanko jaką masz długość rurydo odkurzania ,bo są chyba 70 i 100 ?I co to jest ten separator? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 30.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 separator popiołu- do zbierania popiołu, sadzy i innych podobnego rodzaju kłopotliwych zanieczyszczeń kominków, pieców, kotłów i grilli. Pracuje w połączeniu z każdym typem odkurzacza - zarówno tradycyjnym jak i centralnym. Długość rur -moga byc od 7m do 15m. Najczesciej wybierane sa 9m- wszystko zależy od jednostki centralnej Poszukja na forum- jest sporo informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 02.04.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jaka cisza wszyscy zajęci budową,u nas zaczeli we wtorek,w przyszłym tygodniu fundamenty. pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 02.04.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 mam pytanie co to jest bednarka,w ławie fundamentowej?I jeszcze jedno ,wylanie chudziaka w ławie pod zbrojenie jest chyba lepszym rozwiązaniem niż te podciągi czy podkłady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 02.04.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 u nas wyglądało to nastepująco- po nalozeniu gipsu, jak wyschlo malowalismy to frba z pigmentem- i nastepnie lakierowlosmy to tym wodnym lakierem zwylkym waleczkiem. kupione to bylo w zwyklym sklepie z farbami moj brat podobny tynk zrobil, ale lakier wodny wymieszal z pigmentem i tynk polakierowal- wyszlo tak samo jak u mnie co do twojego tynku- wyszedl super u mnie w kotlowni zwykle plytki, piwnica jeszcze czeka na fundusze serdeczne pozowienia Własnie wróciłam ze sklepu z farbami wspomniałam o wodnym lakierze powiedział że jest takie cos ok 25 zł litr chyba ale polecił mi odrazu własnie z kolorem takie cuś by wałkiem pomalowac i przecierke zrobic gabka pojadę zachwilkę na budowę to zacznę kombinowac wziełam litr tego czegoś wodniste to to jest chyba ,może wystarczy oby to wyszło jako tako to kotłownia ale tam jest gazowy piec tylko i będa szafki stanowisko fryzjerskie więc będę tam przyjmowac moją rodzinke do strzyżenia musi być ładnie choc te tynki maja to do siebie że trzeba byle jak robnic i będzie że tak ma byc a metod faktycznie cała masa i narobiłam dwie ściany zrobiłam w przecierce i poszłam pomagać sofę przez balkon wciagać stanełąm na drabinie wysokiej i spadłam jestem po operacji nogi w patek wnocy operowali obie kości w łydce rozwaliłam 23 szwy mam masakra ja już pobudowałam nie skończyłam nic mi juz sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 03.04.2009 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Gdzie Ci mężczyzni,kobietę do takiej pracy brać?? Zyczę zdrówkai jeszcze raz zdrówka,będzie dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 03.04.2009 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Mam jeszcze jedno pytanie,jeśli leę chudziak do ławy to chyba wykładanie folią jest zbędne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.04.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 mam pytanie co to jest bednarka,w ławie fundamentowej?I jeszcze jedno ,wylanie chudziaka w ławie pod zbrojenie jest chyba lepszym rozwiązaniem niż te podciągi czy podkłady?? jest opcja szukaj, trochę chęci i znajdziesz jeśli robisz instalację odgromową to bednarka będzie Ci potrzebna. Co do drugiego pytania- co to znaczy "te podciągi czy podkłady"? Generalnie chudziak, zbrojenie a pod zbrojenie ida podkladki, po to zeby beton mogl zwiazac calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.04.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Mam jeszcze jedno pytanie,jeśli leę chudziak do ławy to chyba wykładanie folią jest zbędne?? zależy od rodzaju terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 03.04.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Gdzie Ci mężczyzni,kobietę do takiej pracy brać?? Zyczę zdrówkai jeszcze raz zdrówka,będzie dobrze. Pozdrawiam. W tym jest problem że to ja się pcham do takich prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 03.04.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Aguleczka, nie zalamuj sie!!!! Pare tygodni i wrocisz do zdrowia! Domalujesz te swoje sciany. Ale to prawda - Zdrowie jest najważniejsze! Czasami daje o sobie znac. Ja tez jestem z tych nadgorliwych, co to pchaja sie do wsztskiegi i maga wszystko najszybciej i najlepiej. Ale czasami trzeba powiedziec pass! Trzymaj sie! U nas troche przerwy, schna wylewki i czekamy na okna. Od poniedzialku wchodzi alarmowiec a okna i brama garazowa w srode. Zatanawiam sie czy zrobic sniadanko wielkanocne a nowych wyewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaza 03.04.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 My tez mamy benarke.Maz ja polozyl, zanim zakopali piwnice, wiec jest dookola domu, tylko takie wąsy w rogach sa powypuszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 03.04.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. thomasso, oczywiście że czytam,właśnie na 15 stronie forum to jest,ale trzy osoby różnie się wypowiadały,więc chciałam się upewnić. Aco do gruntu jest trochęgliny ale wykopu pod ławy nie zalewa,więc chyba zfoli zrezygnuję.. a to odgromienie pewnie zrobię zeby mnie jakiś piorun nie trafił, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.04.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 ważne żeby Ci beton nie uciekał , jak ziemia w wykopie się trzyma to folia nie jest potrzebna tu jest kilku specjalistów http://ise.pl/forum/viewforum.php?f=29&sid=c4763096ae6ceaa7e69a46991f2a4b08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 03.04.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 ups chyba za wcześnie się pochwaliłam,właśnie przyjechałam z budowy,i niestety wykop pod ławy powoli podsiąka wodą,do poniedziałku to stawik się zrobi i rybki będę mogła wpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tknu244 03.04.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Dzięki thomasso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DG1719501811 06.04.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 aguleczka - życzę zdrowia. Cześć. U nas są wylewki. W zasadzie nie wiem czemu to się tak nazywa, po zobaczeniu jak się je robi, uważam że bardziej poprawna nazwa to wysypki a nie wylewki. Powiedzcie jakie macie drzwi zewnętrzne, drewniane czy nie, na co trzeba zwrócić uwagę, może polecicie mi jakiegoś producenta. Pozdrawiam, DG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.04.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ups chyba za wcześnie się pochwaliłam,właśnie przyjechałam z budowy,i niestety wykop pod ławy powoli podsiąka wodą,do poniedziałku to stawik się zrobi i rybki będę mogła wpuścić możesz użyć pompy do brudnej wody i wypompować ją, jeśli wykop sie nie rozmywa to mozna lac ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts