Leszko 09.12.2002 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Po nowym roku będę właścicielem działki (księga wieczysta)jakiekroki mogę poczynić związane z pozwoleniem na budowę, czyli co mogę już załatwiać nie mając prawa własności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 09.12.2002 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Marzyć! http://www.afternight.com/smiles/saint.gif I szukać projektu domu.http://www.afternight.com/smiles/pc1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 09.12.2002 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Gdzieś czytałem nie pamiętam gdzie to było,że pewne sprawy możnaprzygotować żeby oszczędzić czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.12.2002 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Uczyć,uczyć i jeszcze raz uczyć się budowania ,bo na ekipach nie wolno polegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HoMar 09.12.2002 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 LeszekA decyzje o warunkach zabudowy masz?Jesli nie to wystap o nia, nie musisz byc wlascicielem dzialki aby o nia wystapic.No i szukaj projektu (pamietaj o kierunkach swiata, abys nie mial salonu od polnocy). No i o innych rzeczach rowniez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 09.12.2002 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 HoMarDecyzji nie mam ,będę działał!Mam na oku projekt z ATRIUM GL134 kierynek północ-płudnie pasujeidealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 On 2002-12-09 21:53, HoMar wrote: A decyzje o warunkach zabudowy masz? Jesli nie to wystap o nia, nie musisz byc wlascicielem dzialki aby o nia wystapic. chron nas panie od takich doradzcow!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 10.12.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 zupełnie nie rozumiem powyższej wypowiedzi. O WZiZT warto a nawet trzeba (dla pewności) wystąpić przed zakupem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Popieram. Każdy może wystąpić o warunki zabudowy. Warto to zrobić już teraz, bo tam będą napisane wszystkie istotne wymagania. A potem porozmawiać z urzędnikami a propos konkretnych wymagań i powoli wszystko planować. Czas nie będzie zmarnowany,a potem jak ruszysz może być go mało.Poszukiwanie projektu,śledzenie informacji dot. budowania, rynku materiałów, wybór tych materiałów...Sporo tego więc dobrze ,że można na spokojnie w zimowe wieczory myśleć. To najpiękniejszy okres z budowy domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 10.12.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Oczywiście - warunki zabudowy to podstawa. Pomocne przy szukaniu projektu. W warunkach może być okreslony rodzaj zabudowy, ilość kondygnacji, rodzaj dachu, linie zabudowy itp. Warto ten papier mieć w ręku nawet przed zakupem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.12.2002 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Cieszę się bardzo z porad Pozdrawiam _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: Leszko dnia 2002-12-10 19:22 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 10.12.2002 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Moment.Ja tu mam przed nosem "Wniosek o ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu" i pod spodem jak byk dołączyć : 1.Załacznik 2 egz.mapy zasadniczej w skali 1: 500 lub 1:1 000 A w punkcie 2 tegoż wniosku,który brzmi2.Sposób i charakter zagospodarowania...................(wg załącznika-koncepcja lub wrysować na mapie usytuowanie zabudowy w stosunku do granic nieruchomości) To nie bardzo rozumiem ,skąd niby mapa zasadnicza inaczej mapa do celów projektowych,jak nie jestem jeszce właścicielem.Mam mieć mapy potencjalnych działek? A projekt to niby który wrysować?Czy wystarczy sama koncepcja? A może ten załącznik nie jest obowiązkowy?Może być ,ale nie musi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 10.12.2002 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Idziesz do składnicy map w powiecie i zamawiasz mapkę dla konkretnej działki (oczywiście płacisz ). Do warunków zabudowy nie jest potrzebny projekt i posadowienie budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 10.12.2002 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Czyli składnica nie tylko harcerska:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 10.12.2002 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: feyrus dnia 2002-12-10 22:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts