smys 15.09.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 mam pytanie . Po jakim czasie od wylania posadzek można kłaść płytki żeby nie pękały ?W Muratorze czytałem ,że aż 3 miesiące beton się kurczy co może powodować uszkodzenia .Czy ktoś ma inne doświadczenia w tej materii ? Może są jakieś dodatki czy kleje które moga zapobiec uszkodzeniu płytek przy szybszym ich ułożeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 15.09.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 też jestem ciekaw opini - ale najbardziej by mnie interesowały takie od osób któe maja juz sezon albo dwa za sobą po ułożeniu płytek i mogą powiedzieć jak to u nich jest - to znaczy ile czasu po wylewkach położyli płytki i jakie są efekty?? Mi żona co dnia wypomina, kładź już płytki bo na Boże Narodzenie chcę się przeprowadzić a ja zwlekam z obawy o konsekwencje - na dodatek mamy ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smys 15.09.2005 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 . też podłogówka ale wylewki będą dopiero za około 3 tygodnie a chciałbym założyć płytki w grudniu .Cały dół 70 m2 .Jak popękają to katastrofa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 15.09.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Również czekam na opinię doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 12.10.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 nikt nie ma nic do powiedzenia?? też jestem ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 12.10.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 też czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.10.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 też jestem ciekaw opini - ale najbardziej by mnie interesowały takie od osób któe maja juz sezon albo dwa za sobą po ułożeniu płytek i mogą powiedzieć jak to u nich jest - to znaczy ile czasu po wylewkach położyli płytki i jakie są efekty?? Mi żona co dnia wypomina, kładź już płytki bo na Boże Narodzenie chcę się przeprowadzić a ja zwlekam z obawy o konsekwencje - na dodatek mamy ogrzewanie podłogowe. zony nalezy sie sluchac u mnie tez w kuchni byla podlogowka i totalne wariactwo wymuszone planowana przeprowadzka i wygladalo to tak - jednego dnia wylewka - drugiego juz klejenie plytek - trzeciego koniec klejenia - czwratego uruchomienie podlogowki - piatego - w wigilie 92 przeprowadzka po dzis dzien ani jedna plkytka nie spekala ale jak wspomnialem - to bylo wariactwo i wbrew wszelkim zasadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 12.10.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Może ktoś inny z forumowiczów też ma jakieś doświadczenia. Dzięki Jareko pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.10.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 wspomne tylko ze naprawde bylem pod presja - wlasciwie nie bylej tylko bylych tescowPraktycznie powinno odczekac sie po wylewce minimum trzy dni (wiadomo - po tym czasie beton uzyskuje juz 75% wytrzymalosci a i najwiekszy skurcz juz nastapil)Poza tym by zminimalizowac pekanie plytek lepiej stosowac kleje "elastyczne" (podpowiedz fachury jakich malo - bynajmniej nie siebie mam na mysli hehehehehe tylko glazurnika artyste jakiego znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts